MCU: Αναβολές για όλες τις πρεμιέρες του 2022 ανακοίνωσε η Disney

Περίληψη: Το κινηματογραφικό ημερολόγιο του MCU αλλάζει σημαντικά για το 2022, με όλες τις προγραμματισμένες πρεμιέρες να μεταφέρονται σε μεταγενέστερες ημερομηνίες.

Έχεις σημειώσει από τώρα στο ημερολόγιό σου τις ταινίες και σειρές του Marvel Cinematic Universe που έρχονται το 2022; Ετοιμάσου για αλλαγές, καθώς η Disney ανακοίνωσε πως αναβάλλονται όλες οι πρεμιέρες ταινιών του MCU που είχαν προγραμματιστεί για το 2022. Όλες οι ημερομηνίες μεταφέρθηκαν μερικούς μήνες αργότερα από ότι ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Πάμε να δούμε πως διαμορφώνεται το ημερολόγιο κυκλοφοριών της Marvel για το 2022.

Η πρώτη ταινία του 2022 για το MCU θα είναι το Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Αρχικά το περιμέναμε στις αίθουσες στα τέλη Μαρτίου, αλλά τελικά η πρεμιέρα της νέας ταινίας μεταφέρεται για τις αρχές Μαΐου. Στις αρχές Μαΐου ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει και το Thor: Love and Thunder. Με βάση τα νέα δεδομένα, η τέταρτη ταινία Thor θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις αρχές Ιουλίου. Η τρίτη ταινία του MCU που θα παίξει στους κινηματογράφους το 2022 είναι το Black Panther: Wakanda Forever και θα μπορούμε να τη δούμε στη μεγάλη οθόνη από τις αρχές Νοεμβρίου, τελικά.

Άρα, μέσα στο 2022 θα κυκλοφορήσουν τρεις ταινίες της Marvel, αντί για τέσσερεις που ξέραμε μέχρι πρόσφατα. Η τέταρτη ταινία που περιμέναμε το 2022 είναι το sequel της Captain Marvel, The Marvels, η οποία περνάει πλέον στο πρόγραμμα του 2023. Η νέα ημερομηνία πρεμιέρας για την ταινία The Marvels είναι 17 Φεβρουαρίου 2023 (στις ΗΠΑ), ενώ μέσα στο 2023 περιμένουμε επίσης το Ant-Man and the Wasp: Quantumania και μία ακόμα, άγνωστη προς το παρόν ταινία του MCU, αν δεν υπάρξουν νεότερες αλλαγές στο πρόγραμμα.

Εκτός από τις ταινίες, το MCU αποτελείται και από σειρές, πολλές από τις οποίες σχετίζονται άμεσα με συγκεκριμένες κινηματογραφικές κυκλοφορίες. Σαν αποτελέσματα, δεν αποκλείεται να δούμε αναβολές και στο τηλεοπτικό πρόγραμμα, αλλά η Disney δεν έχει ακόμα ανακοινώσει κάτι σχετικό. Όσο για τους λόγους πίσω από την απόφαση των αναβολών, αυτοί σχετίζονται κυρίως με το πόσο πιεσμένο έχει ήδη γίνει το πρόγραμμα λόγω της πανδημίας. Πολλές από τις ταινίες και τις σειρές που περιμέναμε το 2020 κυκλοφόρησαν με μεγάλη καθυστέρηση, γεγονός που ήταν λογικό να δημιουργήσει προβλήματα και στις επόμενες παραγωγές της Marvel.