Meet Blackpink: Το γυναικείο k-pop συγκρότημα που «τίναξε» το Billboard!

Περίληψη: Περισσότερα από 56 εκατομμύρια streams στο YouTube μέσα σε 24 ώρες. Ποιος το κατάφερε αυτό; Οι Blackpink! Πάμε να τις γνωρίσουμε...

Είναι αδιαμφισβήτητο πως η Korean pop μουσική, ή απλώς k-pop, γνωρίζει τεράστια επιτυχία παγκοσμίωςτα τελευταία χρόνια και η πορεία της είναι συνεχόμενα ανοδική. Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα αυτής της «επέλασης» είναι οι Blackpink, ένα girl group που έχει μόλις 4 χρόνια που δημιουργήθηκε, αλλά σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο.

Who is who: Οι Blackpink αποτελούνται από τέσσερα μέλη, τη Jisoo, τη Jennie, τη Rosé και τη Lisa. Το ντεμπούτο τους έγινε τον Αύγουστο του 2016 με το «Square One», το πρώτο single album του συγκροτήματος. Αμέσως εκτοξεύτηκαν σε διασημότητα αλλά κυρίως στην Ασία. Η διεθνής αναγνώριση ξεκίνησε από το 2018 και μετά. Η κυκλοφορία του «Square Up» ήταν αυτή που έφερε τις Blackpink κοντά σε ένα πιο ευρύ κοινό και τους έδωσε για πρώτη φορά μια θέση στα αμερικάνικα και βρετανικά charts.

Video Duration
3:14


Ο δίσκος που άρχισε να σπάει τα ρεκόρ ήρθε το 2019 και είναι το «Kill This Love» με πωλήσεις και streams που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Όταν το music video του single «Kill This Love» ανέβηκε στο YouTube κατάφερε να συγκεντρώσει 56,7 εκατομμύρια views, θέτοντας νέο ρεκόρ προβολών για το πρώτο 24ωρο ενός βίντεο. Η επιτυχία αποτυπώθηκε και στο Billboard, με τις Blackpink να γίνονται η πιο επιτυχημένη k-pop girl band στα charts.

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για το γυναικείο k-pop φαινόμενο; Αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε, αλλά, αν έπρεπε να κάνουμε μια πρόβλεψη, τότε πιστεύουμε πως αυτό θα είναι ακόμα πιο επιτυχημένο. Όλη τη δισκογραφία των Blackpink μέχρι σήμερα μπορείς να την βρεις στο Public, όπως φυσικά και οτιδήποτε σχετικό με την k-pop!