Νέο trailer Dune – Τι μας αποκαλύπτει για την πολυαναμενόμενη ταινία;

Περίληψη: Τριάμισι απολαυστικά λεπτά ανεβάζουν το hype για την πολυαναμενόμενη sci-fi ταινία της χρονιάς. Τι είδαμε στο νέο trailer του Dune;

Η ώρα του Dune πλησιάζει! Η νέα ταινία του Denis Villeneuve έρχεται -επιτέλους!- στη μεγάλη οθόνη το φθινόπωρο, μετά από πολλαπλές αναβολές λόγω της πανδημίας. Η sci-fi ταινία που περιμένουν με τεράστια ανυπομονησία οι φαν της σειράς βιβλίων του Frank Herbert θα ξεκινήσει να προβάλλεται σε λίγους μήνες από τώρα. Με την πρεμιέρα να είναι τόσο κοντά, η Warner δημοσίευσε ένα νέο trailer. Τι μας αποκάλυψε;

Το trailer ξεκινά με την αφήγηση της Chani (Zendaya), η οποία περιγράφει τον πλανήτη της, Arrakis. Αυτός είναι ο μόνος πλανήτης στο σύμπαν που μπορεί κανείς να βρει το βασικό συστατικό που απαιτείται για διαγαλαξιακά ταξίδια, το μπαχαρικό Melange. Γι’ αυτό και ο πλανήτης λεηλατείται μονίμως από ανθρώπους που θέλουν να εκμεταλλευτούν τους πόρους του. Έπειτα βλέπουμε τον Paul Atreides (Timothée Chalamet), πρωταγωνιστή της ιστορίας, ο οποίος συναντά συνέχεια την Chani στα όνειρά του, αλλά δεν ξέρει πως να ερμηνεύσει ό,τι βλέπει.

Video Duration
3:28


Ο γόνος του οίκου Atreides θα αναλάβει μία πολύ απαιτητική αποστολή, το μέγεθος της οποίας δεν έχει συνειδητοποιήσει. Θα ταξιδέψει για τον πλανήτη Arrakis με σκοπό να προσπαθήσει να επαναφέρει την ειρήνη. Φτάνοντας στον πλανήτη, μία προδοσία θα τον οδηγήσει στους γηγενείς κατοίκους του Arrakis. Εκεί θα συναντήσει την γυναίκα που είχε δει στα όνειρά του, ενώ σύντομα θα συνειδητοποιήσει πως ένας από τους σκοπούς του πολέμου είναι η πλήρης εξόντωση, όχι μόνο του πλανήτη, αλλά και της οικογένειάς του.

Το Dune θα κάνει πρεμιέρα στο φεστιβάλ της Βενετίας τον Σεπτέμβριο, ενώ μετά θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες. Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται ταινία Dune πάντως. Το 1984 είχε γυριστεί ταινία Dune από τον David Lynch, χωρίς όμως να γνωρίσει μεγάλη επιτυχία. Αυτή τη φορά, οι λάτρεις του sci-fi φιλοδοξούν ότι το Dune θα αποκτήσει τη μεταφορά που του αξίζει στη μεγάλη οθόνη, γνωρίζοντας επιτυχία ανάλογη με αυτή των βιβλίων. Κάνε «ζέσταμα» πριν την προβολή στη μεγάλη οθόνη, διαβάζοντας το «Dune», το πρώτο βιβλίο της σειράς, επάνω στο οποίο βασίζεται και το σενάριο της πολυαναμενόμενης ταινίας.