Το Netflix φαίνεται να σχεδιάζει επέκταση στον χώρο του gaming

Περίληψη: Όλοι ξέρουμε το Netflix ως streaming σειρών και ταινιών. Σε λίγο καιρό ίσως το γνωρίσουμε και ως υπηρεσία συνδρομητικού gaming!

Όταν λανσάρεται μια συνδρομητική υπηρεσία game streaming, όπως το Google Stadia για παράδειγμα, συχνά γράφεται ότι επιδιώκει να γίνει το «Netflix του gaming». Το μοντέλο που δημιούργησε το Netflix έχει αποδειχθεί εξαιρετικά επιτυχημένο, οπότε πολλές εταιρίες θέλουν να επαναλάβουν αυτή την επιτυχία σε νέους κλάδους. Τώρα όμως, σύμφωνα με φήμες των τελευταίων ημερών, και το Netflix φαίνεται ότι σκοπεύει να δημιουργήσει το Netflix του gaming.

Οι πληροφορίες θέλουν το Netflix να βρίσκεται σε αναζήτηση εκτελεστικού στελέχους, που θα ηγηθεί της επέκτασης στο χώρο του gaming και συγκεκριμένα για μια συνδρομητική υπηρεσία παρόμοια με αυτή του Apple Arcade. Θα υπάρχει δηλαδή ένας κατάλογος ποιοτικών παιχνιδιών χωρίς διαφημίσεις, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος όχι για streaming αλλά για κατέβασμα.

Όσο για τα ίδια τα παιχνίδια, το Netflix φαίνεται ότι θα βασιστεί και εδώ στην ίδια τακτική που ακολουθεί με το video streaming. Θα προσφέρεται δηλαδή μια μίξη από αδειοδοτημένα παιχνίδια τρίτων αλλά και αποκλειστικούς τίτλους για την πλατφόρμα, που θα δημιουργηθούν από ανεξάρτητα studio για λογαριασμό του Netflix. Δεν αποκλείεται να δημιουργηθεί ένα Netflix Studio για την παραγωγή in-house παιχνιδιών αλλά αυτή η πιθανότητα μοιάζει μικρή για την ώρα. Δεν αποκλείεται επίσης να προσφέρεται και streaming παιχνιδιών από το cloud.

Το Netflix έχει μικρή εμπειρία από interactive περιεχόμενο στο παρελθόν με την ταινία Black Mirror: Bandersnatch και τη σειρά You vs. Wild. Επιπλέον έχει μεγάλο κατάλογο από δημοφιλές περιεχόμενο, που θα μπορούσε να μεταφερθεί στο χώρο του gaming, ενώ πολλές από τις σημερινές streaming επιλογές του προέρχονται από video games, όπως η σειρά Castlevania για παράδειγμα. Με αυτά τα δεδομένα, και σε συνδυασμό με την τεράστια άνθηση που γνώρισε το gaming μέσα στο 2020, δεν είναι καθόλου παράξενο που το Netflix σκέφτεται την επέκτασή του σε αυτό τον κλάδο.

Όλα αυτά τα σχέδια μπορεί να αλλάξουν βέβαια. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε ακόμα πολύ μακριά από τα λανσάρισμα της gaming υπηρεσίας του Netflix, με το πιθανό χρονοδιάγραμμα της έναρξης της υπηρεσία να τοποθετείται τουλάχιστον το 2022.

Μείνε συντονισμένος στο Public Blog για να μαθαίνεις όλα τα νεότερα!