Netflix / Οι οσκαρικές ταινίες που πρέπει να δεις!

Περίληψη: Ανάμεσα στους μεγάλους νικητές των φετινών Όσκαρ ήταν αναμφίβολα και το Netflix, με 7 συνολικά βραβεία! Συγκεντρώσαμε τις ταινίες που τα κέρδισαν, για να μπουν απευθείας στη λίστα σου.

Στην 93η απονομή των βραβείων Όσκαρ η βραδιά επιφύλασσε μεγάλες κινηματογραφικές στιγμές. Ένας μεγάλος νικητής της βραδιάς, που όμως δεν εμφανίζεται στις λίστες με όσους βραβεύτηκαν, ήταν το Netflix, καθώς οι παραγωγές του κέρδισαν τα περισσότερα χρυσά αγαλματίδια φέτος!

Στην μάχη των studios το Netflix ήταν έτσι κι αλλιώς το μεγάλο φαβορί. Την ημέρα της ανακοίνωσης των υποψηφιοτήτων βρισκόταν στην κορυφή, με περισσότερες από 30 υποψηφιότητες. Μέχρι να απονεμηθούν όλα τα βραβεία, όμως, τίποτα δεν είναι εγγυημένο. Τελικά τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και το Netflix έκλεισε τη βραδιά με 7 Όσκαρ, τα περισσότερα ανά studio στα 93α Όσκαρ. 

Πάμε να δούμε τις ταινίες που θριάμβευσαν!

Οι ταινίες Mank και Ma Rainey’s Black Bottom έφεραν από δύο βραβεία. Το Mank κέρδισε στις κατηγορίες Φωτογραφίας και Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, ενώ το Ma Rainey’s Black Bottom αναδείχθηκε ως η καλύτερη ταινία από πλευράς Κοστουμιών και Μακιγιάζ και Κομμώσεων.

Video Duration
2:49


Από ένα βραβείο Όσκαρ κέρδισαν τα My Octopus Teacher, Two Distant Strangers, και If Anything Happens I Love You. Τα Όσκαρ που απονεμήθηκαν εδώ ήταν για τις κατηγορίες Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους, Ταινία Μικρού Μήκους, και Ταινία Κινουμένων Σχεδίων Μικρού Μήκους αντίστοιχα.

Video Duration
1:25


Το μόνο «παράπονο» που μπορεί να έχει το Netflix σχετικά με την απόδοσή του στα φετινά Όσκαρ είναι ότι δεν κέρδισε κάποιο από τα «μεγάλα» βραβεία. Το Nomadland, της Disney, ήταν η καλύτερη ταινία της χρονιάς ενώ η ερμηνεία του εκλιπόντα Chadwick Boseman στο Ma Rainey’s Black Bottom δεν κατάφερε να του αποφέρει το Όσκαρ Α’ Ανδρικού ρόλου, όπως αναμενόταν.

Θυμήσου όλους τους νικητές της ιδιαίτερης φετινής απονομής στο αναλυτικό μας άρθρο και βρες εδώ συγκεντρωμένες όλες τις φετινές υποψηφιότητες του Netflix!