Netflix Originals / Τα αγαπημένα μας για τη χρονιά που φεύγει

Περίληψη: Ποιες ήταν οι παραγωγές του Netflix που μας κέρδισαν μέσα στο 2020; Πάρτε ιδέες για τις τελευταίες movie (και series) nights της χρονιάς!

Το 2020 ήταν η χρονιά που είδαμε περισσότερο Netflix από ποτέ. Έτσι τώρα, που πλησιάζουμε στο τέλος της, είπαμε να θυμηθούμε τις original σειρές και τις ταινίες που παρακολουθήσαμε τους τελευταίους μήνες. Ξεκινάμε; 

The Last Dance

Δεν υπάρχει φίλος του μπάσκετ που να μην είδε φέτος το The Last Dance — το ίδιο κάναμε κι εμείς. Η μίνι σειρά ντοκιμαντέρ αποτελείται από 10 επεισόδια και μιλά για το θρύλο του NBA Michael Jordan, με μεγαλύτερη έμφαση στην τελευταία του σεζόν με τους Chicago Bulls. Το The Last Dance δεν απευθύνεται μόνο σε οπαδούς των σπορ όμως. Μέσα από τα 10 επεισόδια βλέπεις πώς λειτουργεί η ψυχοσύνθεση ενός ανθρώπου που βρίσκεται στην κορυφή του είδους του.

The Queen’s Gambit

Την δική της καταξίωση διεκδικεί και η Beth Harmon στο απροσδόκητο hit The Queen’s Gambit. Η σειρά ακολουθεί την πορεία της Beth στο σκάκι, ένα παιχνίδι που έμαθε να παίζει στο ορφανοτροφείο που μεγάλωσε και αποδείχτηκε πως είναι εξαιρετικά προικισμένη σε αυτό. Η σειρά αποτελείται από 7 επεισόδια, τα οποία είναι αρκετά για να δεθούμε με την Beth, χάρη στη μαγευτική ερμηνεία της Anya Taylor-Joy.

Video Duration
2:47


Enola Holmes

Μια ακόμα ερμηνεία που μας κέρδισε απόλυτα ήταν αυτή της Millie Bobby Brown ως Enola Holmes στην ομώνυμη ταινία του Netflix. Η πρωτότυπη ταινία μας συστήνει τη μικρή αδερφή του Sherlock, η οποία αποδεικνύεται εξίσου δαιμόνια ντετέκτιβ!

Unorthodox

Οι μίνι σειρές είχαν την τιμητική τους το 2020 (στις προτιμήσεις μας τουλάχιστον) αφού μία ακόμα παραγωγή που ξεχωρίσαμε είναι το Unorthodox, το οποίο αποτελείται από 4 συγκλονιστικά επεισόδια. Η δραματική ιστορία βασίζεται στο αυτοβιογραφικό βιβλίο «Unorthodox - Το Τίμημα της Προσωπικής μου Ελευθερίας» της Deborah Feldman, η οποία περιγράφει το πώς είναι να μεγαλώνει κανείς ως μέρος μιας θρησκευτικής σέχτας.

The Old Guard

Από τις σελίδες στην οθόνη μας έρχεται και το The Old Guard. Η ταινία βασίζεται σε κόμικ του Greg Rucka, ο οποίος ήταν και σεναριογράφος στην παραγωγή του Netflix. Αυτό που μας κέρδισε στην υπερηρωική ταινία είναι η ενδιαφέρουσα ιδέα της, η οποία περιστρέφεται γύρω από αθάνατους πολεμιστές οι οποίοι δουλεύουν πλέον ως μισθοφόροι.

Video Duration
3:01


The Trial of the Chicago 7

Μια από τις πιο πρόσφατες ταινίες που μας κράτησαν κολλημένους στην οθόνη μας ήταν το The Trial of the Chicago 7. Οι εξαιρετικές ερμηνείες από τους Sacha Baron Cohen, Mark Rylance, και Yahya Abdul-Mateen II, οι διάλογοι του Aaron Sorkin και μια ιστορία που εμπλέκει πολιτική και συνομωσίες έκαναν τις 2 ώρες της διάρκεια της ταινίας να περάσουν χωρίς να το καταλάβουμε.

I'm Thinking of Ending Things

Η επιστροφή του Charlie Kaufman δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας. Ο αμερικανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος παίζει και πάλι με το μυαλό μας μέσα από μια ιστορία που φαίνεται να διαδραματίζεται σε μια διαστρεβλωμένη πραγματικότητα. Ο χρόνος κυλά διαφορετικά, τα πρόσωπα αλλάζουν και τα ερωτήματα πληθαίνουν. Το νόημα όλων αυτών; Σου προτείνουμε να δεις την ταινία και να καταλήξεις στο δικό σου.

Αυτές ήταν οι Netflix original παραγωγές που ξεχωρίσαμε μέσα στο 2020. Εσένα τι σε κέρδισε περισσότερο από το περιεχόμενο της streaming υπηρεσίας;