Netflix / Top 10 για παιδιά και νέα χαρακτηριστικά γονικού ελέγχου!

Περίληψη: Από εδώ και πέρα το Netflix θα παρέχει περισσότερη ενημέρωση στους γονείς, πληροφορώντας τους αναλυτικά για τις streaming προτιμήσεις των παιδιών τους!

Μεταξύ των υπηρεσιών streaming φαίνεται ότι το Netflix παρέχει τα καλύτερα εργαλεία γονικού ελέγχου. Λειτουργίες όπως τα παιδικά προφίλ, το μπλοκάρισμα ή το φιλτράρισμα περιεχομένου βάσει ηλικίας, το κλείδωμα προφίλ, η απενεργοποίηση της αυτόματης αναπαραγωγής και η πρόσβαση στο ιστορικό παρακολούθησης βοηθούν τους γονείς να έχουν τον έλεγχο της εμπειρίας των παιδιών στην πλατφόρμα. Πάντα όμως υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση.

Πρόσφατα το Netflix εισήγαγε ένα νέο χαρακτηριστικό γονικού ελέγχου. Από τις 16 Ιουλίου οι γονείς θα λαμβάνουν κάθε δύο εβδομάδες ένα email με πολύ χρήσιμες πληροφορίες. Μέσω του email οι γονείς θα μαθαίνουν αυτόματα τι παρακολούθησαν τα παιδιά το περασμένο διάστημα, οπότε δεν θα χρειάζεται να ψάχνουν χειροκίνητα στην πλατφόρμα για αυτή την πληροφορία. Επιπλέον, μέσα από το ίδιο email, θα παρέχονται tips γονικού ελέγχου, που ίσως δεν γνωρίζουν οι γονείς, ενώ θα περιλαμβάνεται και ενημέρωση για το νεότερο παιδικό περιεχόμενο που προστίθεται στο Netflix, έτσι ώστε να βρίσκουν εύκολα νέες παιδικές σειρές ή ταινίες.

Μια ακόμα αλλαγή που θα βοηθήσει στην εύρεση νέου περιεχομένου κατάλληλου για παιδιά είναι οι λίστες με τα Top 10 δημοφιλέστερα παιδικά προγράμματα. Όπως υπάρχει Top 10 στα προφίλ ενηλίκων, το ίδιο θα εμφανίζεται τώρα και στα παιδικά προφίλ, βοηθώντας γονείς και παιδιά να ανακαλύπτουν φρέσκες προτάσεις streaming για παιδιά κάθε ηλικίας.

Το Netflix προσπαθεί να γίνει ακόμα πιο φιλικό προς τα παιδιά, καθώς το παιδικό περιεχόμενο είναι ένας από τους τομείς όπου ο ανταγωνισμός φαίνεται να έχει πλεονέκτημα. Εδραιωμένες τηλεοπτικές σειρές, ταινίες και χαρακτήρες, όπως τα Looney Tunes ή ο Μπομπ Σφουγγαράκης, δεν υπάρχουν στο Netflix αλλά σε ανταγωνιστικές συνδρομητικές υπηρεσίες. Τα εργαλεία γονικού ελέγχου δεν υποκαθιστούν το περιεχόμενο αλλά αποτελούν ένα καλό κίνητρο συνδρομής στην υπηρεσία για γονείς, που θέλουν να έχουν πλήρη εικόνα για το πώς παρακολουθούν τηλεόραση τα παιδιά. Σε αυτόν τον τομέα το Netflix υπερτερεί ήδη και έγινε ακόμα καλύτερο μετά τις πρόσφατες αλλαγές.