Netflix Top 10 / Το Netflix δημοσιεύει εβδομαδιαία νούμερα τηλεθέασης

Περίληψη: Μέσα από το νέο site Top10Netflix.com, το Netflix δημοσιεύει για πρώτη φορά αναλυτικά στατιστικά τηλεθέασης, τα οποία θα ανανεώνονται κάθε εβδομάδα.

Πολλές ταινίες και σειρές έχουν σπάσει κατά καιρούς τα ρεκόρ τηλεθέασης του Netflix. Μόνο που για να το μάθουμε πρέπει κάθε φορά να περιμένουμε την ανακοίνωση του Netflix. Στο ενδιάμεσο δεν ξέραμε ποτέ τι γίνεται από βδομάδα σε βδομάδα. Τα στατιστικά τηλεθέασης δημοσιεύονταν αρκετά σπάνια από πλευράς Netflix και ο τρόπος υπολογισμού τους ήταν αρκετά αόριστος. Μέχρι πρόσφατα, το Netflix μέτραγε ως προβολή την παρακολούθηση τουλάχιστον 2 λεπτών περιεχομένου.

Όλα αυτά αλλάζουν από εδώ και πέρα με το λανσάρισμα της ιστοσελίδας Top10.Netflix.com. Μέσα από αυτή τη σελίδα εμφανίζονται οι 10 δημοφιλέστερες ταινίες και σειρές κάθε εβδομάδας. Τα στατιστικά στην αρχική σελίδα αφορούν την παγκόσμια τηλεθέαση και χωρίζονται σε αγγλικό και διεθνές περιεχόμενο. Η νέα μετρική με την οποία το Netflix κατατάσσει το περιεχόμενο είναι οι συνολικές ώρες παρακολούθησης, η οποία είναι αρκετά πιο δίκαια σε σχέση με τη μέτρηση απλώς 2 λεπτών παρακολούθησης.

Λίγο παρακάτω στην αρχική μπορείς να δεις ακόμα περισσότερες πληροφορίες για το Top 10 περιεχόμενο, όπως, για παράδειγμα, τις επιμέρους χώρες στις οποίες κάθε ταινία/σειρά βρίσκεται στο νούμερο 1. Εκτός από την παγκόσμια λίστα, μπορείς να εξερευνήσεις και τα στατιστικά ανά χώρα. Τα στατιστικά του Top ανανεώνονται κάθε Τρίτη.

Όπως είπαμε, το Netflix μετρά την τηλεθέαση με βάση την διάρκεια παρακολούθησης, ενώ κάθε σεζόν θα μετριέται σαν ξεχωριστό περιεχόμενο. Άρα, μπορεί να δεις στην ίδια λίστα Stranger Things Season 1 και Stranger Things Season 3, για παράδειγμα. Για να κάνει ακόμα πιο διαφανή τη διαδικασία, το Netflix κάνει διαθέσιμα για κατέβασμα τα στατιστικά του σε όλους, ενώ έχει προσλάβει και την εταιρία Ernst & Young για να ελέγξει τις νέες μετρικές και να εκδώσει τη δική της ανεξάρτητη αναφορά.

Για την Ελλάδα, την εβδομάδα που μας πέρασε (15-21 Νοεμβρίου), η νούμερο ένα ταινία σε τηλεθέαση ήταν το Red Notice, ενώ στην κατηγορία των τηλεοπτικών σειρών η πρώτη σεζόν του Arcane βρέθηκε στην κορυφή. Δες τα αναλυτικότερα στατιστικά τηλεθέασης του Netflix στο Top10.Netflix.com.