Ο βιολιστής των βιολιστών: Το νέο album του Λεωνίδα Καβάκου έφτασε στο Public!

Περίληψη: Φίλοι της μουσικής και του βιολιού, έχουμε νέα! Ο διάσημος βιολιστής Λεωνίδας Καβάκος κυκλοφόρησε νέο album και γιορτάζει τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Beethoven.

Τα τελευταία χρόνια ο περιώνυμος βιολιστής Λεωνίδας Καβάκος, τιμημένος με τα μεγαλύτερα διεθνή μουσικά βραβεία (ανάμεσα σε αυτά και Léonie Sonning Music Prize 2017) έχει διευθύνει κάποιες από τις πιο σημαντικές ορχήστρες παγκοσμίως: την Καμεράτα του Σάλτσμπουργκ, τη Συμφωνική του Λονδίνου, της Βοστώνης, του Σικάγου, τη Φιλαρμονική της Γαλλικής Ραδιοφωνίας, τη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης... Σπουδαίο ταλέντο αλλά και σκληρή δουλειά του χάρισαν μια ιλιγγιώδη πορεία στο διεθνές μουσικό προσκήνιο.

Ο παγκοσμίου φήμης βιολιστής, διευθυντής ορχήστρας και παθιασμένος με την τέχνη της κατασκευής του βιολιού κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες το νέο του album «Beethoven Violin Concerto» από την Panik Records και την Sony Music. Είναι ένα διπλό CD, που, με αφορμή την επέτειο (που πλησιάζει το 2020) των 250 χρόνων από τη γέννηση του Ludwig van Beethoven, μάς δίνει την ευκαιρία να ακούσουμε μουσικά δημιουργήματα σπάνιας αξίας και ομορφιάς.

Στο album περιλαμβάνονται τα δημοφιλή Violin Concerto και Septet, αλλά και τα National Airs with Variations που χρονολογούνται μεταξύ 1817 και 1818(!). Το Violin Concerto έχει παρουσιαστεί από τον έλληνα πολυβραβευμένο βιρτουόζο του βιολιού εδώ και πολλά χρόνια, αλλά τώρα ήρθε η στιγμή να ηχογραφηθεί και να συμπεριληφθεί στη δισκογραφία του. Σε αυτήν την ηχογράφηση, ο «βιολιστής των βιολιστών» (τίτλος που του έδωσε το βρετανικό περιοδικό κλασικής μουσικής «The Strad»), δεν παίζει μόνο το αγαπημένο του βιολί, αλλά διευθύνει και τη ξεχωριστής φήμης Bavarian Radio Symphony Orchestra.

Τα δικά του λόγια για τον Beethoven:

«Τα συναισθήματα στην μουσική του Beethoven είναι πολύ πλούσια και προσωπικά. Φανερώνουν μια μεγάλη καρδιά που είναι γεμάτη με κουράγιο για να "προκαλέσει" τον κόσμο. Συναντάμε έναν άνθρωπο, που είναι ικανός να είναι όχι μόνο ευγενικός αλλά και πολύ "τραχύς". Ο κόσμος του χαρακτηρίζεται από εσωτερικές συγκρούσεις και δυναμικές αντιπαραθέσεις. Κατά τη γνώμη μου είναι αδύνατο να προσεγγίσεις τον Beethoven με “ελεγχόμενα” συναισθήματα. Ο Beethoven αφήνει πολύ πίσω του την οπτική του 18ου αιώνα και κοιτάζει μπροστά»

Μέσα από το παρακάτω video, ο Λεωνίδας Καβάκος μάς εύχεται να απολαύσουμε το νέο του album - σπεύσατε στο κοντινότερο κατάστημα Public, για να το εξασφαλίσετε!

Video Duration
0:18