Ο Loki έρχεται ξανά στις οθόνες μας!

Περίληψη: Έκλεισε για 2η σεζόν ο σκανδιναβός θεός της… ζαβολιάς και της αταξίας, όπως αποκάλυψε η Disney!

Αν δεν ξέρεις τι εστί «Loki», κράτα σημειώσεις: είναι η σειρά του Disney+ και της Marvel Studios, η οποία πραγματεύεται την ιστορία του γνωστού θεού Loki από τη σκανδιναβική μυθολογία, αδελφού του Thor και γιο του Odin, ο οποίος υποτίθεται πως είναι ο θεός της... σκανδαλιάς. Τον γνωρίσαμε από τις προηγούμενες ταινίες της σειράς της Marvel και ειδικά αυτές με ήρωα τον Thor, επομένως τον ξέρουμε καλά, όσο και τον ηθοποιό που τον ενσαρκώνει καταπληκτικά, τον Tom Hiddleston. Μετά από τις ταινίες, που έκαναν θραύση, και η σειρά που κυκλοφόρησε πριν από λίγες εβδομάδες στο Disney+ έκανε μεγάλη επιτυχία, πομένως η συνέχειά της ήταν αναμενόμενη και σχεδόν... επιβεβλημένη! 

Τον Ιούνιο η πρεμιέρα του Loki σημείωσε τις περισσότερες θεάσεις στην ιστορία του Disney+. Με τέτοια θεαματικότητα η απόφαση για ανανέωση της σειράς για μια ακόμη (τουλάχιστον) σεζόν ήταν απλώς θέμα χρόνου. Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι η σειρά είναι η πρώτη που ανανεώνεται στο Disney+ και προέρχεται από τη Marvel ενώ η τύχη των WandaVision και “The Falcom and Winter Soldier” παραμένει αβέβαιη παρά την πληθώρα των υποψηφιοτήτων για βραβεία Emmy που μάζεψαν (23 και 5 αντιστοίχως).

Οι φήμες για τη 2η σεζόν του Loki “σιγόβραζαν” ακόμη και πριν την πρεμιέρα της σειράς (τον Ιούνιο) και μάλιστα έγιναν ακόμη πιο έντονες, όταν ο σεναριογράφος του Loki, ο Michael Waldron, είδε τον ρόλο του μέσα στη δομή της Disney να αναβαθμίζεται. Για όσους δεν τον ξέρουν ο κύριος αυτός έγραψε το “Doctor Strange in the Multiverse of Madness” αλλά κυκλοφορεί και η φήμη ότι είναι μέλος της ομάδας του Kevin Feige, η οποία δουλεύει σε ένα νέο και άκρως απόρρητο project για το σύμπαν του Star Wars.

Κλείνοντας να υπενθυμίσουμε πως η ίδια η δομή του “multiverse” της Marvel, με τα άπειρα πιθανά σύμπαντα και τις άπειρες παραλλαγές, θεωρητικώς δίνει στους σεναριογράφους χώρο για πάρα πολλές σεζόν και άπειρες ιστορίες, επομένως... ποιος ξέρει; Μπορεί ο Loki να γίνει κάτι σαν νέος Doctor Who, με δεκάδες σεζόν, διάφορους ηθοποιούς και πολλούς κύκλους. Αλλά ας περιμένουμε τη 2η σεζόν, για αρχή, και βλέπουμε!