Το Play Something του Netflix έγινε διαθέσιμο σε όλους!

Περίληψη: Το τέλος του doom-scrolling στο Netflix έρχεται με το Play Something, που θα επιλέγει για εσένα το περιεχόμενο που θα δεις. Δες πώς λειτουργεί!

Στις αρχές της χρονιάς είχαμε μιλήσει για το χαρακτηριστικό Shuffle που δοκιμάζει το Netflix. Οι δοκιμές συνεχίστηκαν το περασμένο διάστημα και τώρα πλέον η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε όλους. Το Netflix την ονομάζει “Play Something” και μέσω αυτής η ανακάλυψη περιεχομένου θα γίνεται από το... Netflix και όχι από εσένα!

Όλοι έχουμε κάποια στιγμή πιάσει τον εαυτό μας να κάνει ασταμάτητο scrolling στην αρχική του Netflix, για να ανακαλύψουμε τι θα δούμε. Επειδή πολλές φορές αυτό καταλήγει... μάταιο, η πλατφόρμα αποφάσισε να δημιουργήσει το Play Something, για να μας βγάλει από τη δύσκολη θέση. Το νέο χαρακτηριστικό θα επιλέγει για σένα κάτι και θα ξεκινά την αναπαραγωγή. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα «κλικ» στο πλήκτρο Play Something. Αν αυτό που θα ξεκινήσει να παίζει δεν σου αρέσει, τότε πατάς απλά Play Something Else.

Video Duration
0:36


Η επιλογή του περιεχομένου που «σερβίρει» το Netflix μέσω του Play Something γίνεται με βάση πολλούς παράγοντες. Η υπηρεσία μπορεί, για παράδειγμα, να αρχίσει να stream-άρει μια καινούργια σειρά ή ταινία που εκτιμά ότι θα σου αρέσει. Μια ακόμα πιθανότητα είναι να παίξει ταινία που έχεις αφήσει στη μέση ή το επόμενο επεισόδιο από σειρά που έχεις ξεκινήσει ήδη. Η τρίτη περίπτωση είναι να ξεκινήσει κάτι από τη watch list σου.

Για να χρησιμοποιήσεις το νέο χαρακτηριστικό στην smart TV σου υπάρχουν πολλοί τρόποι. Ο πιο εύκολος είναι μέσω του μενού πλοήγησης στα αριστερά. Το Play Something υπάρχει επίσης στη δέκατη σειρά προτάσεων της αρχικής οθόνης, για να σου υπενθυμίζει πως υπάρχει και αυτή η δυνατότητα αν scroll-άρεις μέχρι εκεί. Η τελευταία μέθοδος για να χρησιμοποιήσεις την τυχαία αναπαραγωγή περιεχομένου στο Netflix βρίσκεται κάτω από το όνομα του προφίλ σου.

Σταμάτα, λοιπόν, το doom-scrolling στο Netflix και άσε το Play Something να επιλέξει τι θα δεις!