«Ψύλλοι στ’ αυτιά» σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη στο Θέατρο Μουσούρη

Περίληψη: Ο Πέτρος Φιλιππίδης σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο αριστούργημα του Ζωρζ Φεντώ. Δίπλα του ένας εξαιρετικός θίασος, ανάμεσα στους οποίους είναι και η Φαίη Ξυλά, η Μυρτώ Αλικάκη, ο Θανάσης Ευθυμιάδης και ο Θοδωρής Κατσαφάδος

Μιλάμε για τη σουρεαλιστική κωμωδία «Ψύλλοι στ' αυτιά», που ανεβαίνει φέτος στο Θέατρο Μουσούρη, με τη σκηνοθετική υπογραφή του Πέτρου Φιλιππίδη. Πρόκειται για ένα απολαυστικό έργο του μαιτρ της φάρσας, Ζωρζ Φεντώ, που είναι ένας από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της γαλλικής δραματουργίας.

Το έργο γράφτηκε το 1907 και έχει ως κεντρικό θέμα τις συζυγικές φάρσες, που οδηγούν σε απρόοπτες και κωμικές παρεξηγήσεις. Θεωρείται ορόσημο της Belle Epoque και διατηρεί διαχρονικό χαρακτήρα, παρουσιάζοντας καταστάσεις που μας φαίνονται οικείες, ακόμη και σήμερα. Ετοιμάσου να ταυτιστείς!

Γιατί θα γελάσεις με την ψυχή σου; 
Οι ανατροπές και οι παρεξηγήσεις φέρνουν ένα παντρεμένο ζευγάρι της υψηλής κοινωνίας του Παρισιού του 1900 αντιμέτωπο με την υποψία του «αμαρτήματος της απιστίας». Η αιτία; Ένα δέμα με τιράντες, που καταφθάνει από γνωστό ξενοδοχείο της εποχής με «ιδιαίτερη» φήμη.

Η ανάμιξη της υψηλής κοινωνίας με εκείνη της «παρακμής» θα φανερώσει τις —μερικές φορές καλά κρυμμένες— ομοιότητες των δύο «κόσμων», όσον αφορά ζητήματα που απασχολούν κάθε άνθρωπο, κάθε αστικής τάξης, όπως είναι οι ερωτικές ορμές και τα πάθη.

Video Duration
0:26

Το «γνήσιο» και αστείρευτο γέλιο είναι εγγυημένο και η επιτυχία της παράστασης δεδομένη. Με τη μετάφραση του Μίνωα Βολανάκη, τον Πέτρο Φιλιππίδη στην σκηνοθετική καρέκλα αλλά και επί σκηνής, και έναν θίασο που δεν χρειάζεται συστάσεις, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να μας εκπλήξει.