Sonic the Hedgehog / Τι λένε τα πρώτα reviews;

Περίληψη: Η νέα ταινία Sonic the Hedgehog είχε πολύ δύσκολη παραγωγή αλλά έφτασε τελικά στους κινηματογράφους. Πώς την υποδέχτηκαν οι κριτικοί;

Ο πιο γρήγορος σκαντζόχοιρος του κόσμου, ο Sonic, επέστρεψε στους κινηματογράφους με την πρώτη live action ταινία του franchise, «Sonic the Hedgehog». Η παραγωγή της ταινίας ήταν επεισοδιακή καθώς, μετά την κυκλοφορία του πρώτου trailer, η ομάδα των ειδικών εφέ σχεδίασε τον αγαπημένο χαρακτήρα από την αρχή, λόγω των αρνητικών αντιδράσεων. Ο ανασχεδιασμός ολοκληρώθηκε, η ταινία κυκλοφόρησε και ο Sonic ανέλαβε και πάλι δράση. Τώρα, που οι κριτικοί είδαν για πρώτη φορά όλη την εικόνα, ήρθε η ώρα να δώσουν την άποψή τους για την νέα ταινία, στην οποία βρίσκουμε τον Jim Carrey σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Εμείς διαβάσαμε τις κριτικές και σας μεταφέρουμε τις πρώτες εντυπώσεις.

Video Duration
2:52


Ας ξεκινήσουμε από το βασικό στοιχείο, τον ανανεωμένο Sonic. Κοινό χαρακτηριστικό σε όλα τα review της ταινίας είναι τα θετικά σχόλια για το τελικό look του χαρακτήρα! Η δουλειά που ανέλαβε το studio ήταν μνημειώδης, καθώς έπρεπε να δημιουργήσει τα γραφικά του χαρακτήρα από την αρχή μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα. Ευτυχώς το αποτέλεσμα δικαίωσε το έργο τους, το οποίο αγαπήθηκε από το κοινό.

Η πλοκή από την άλλη δεν είναι τόσο αξιομνημόνευτη. Η ιδέα πίσω από το σενάριο μοιάζει κάπως τετριμμένη, κάτι όμως που συχνά βλέπουμε από οικογενειακές ταινίες, που απευθύνονται και σε πολύ νεανικό κοινό. Τουλάχιστον η ταινία ανταμείβει τους θεατές με το συνεχές χιούμορ της. Σχετικά με την ερμηνεία του Jim Carrey, ο χαρακτήρας του διαβολικού Dr. Robotnik φαίνεται να του ταιριάζει «γάντι». Είναι σκηνές που νομίζεις ότι ο Jim Carrey παίζει χωρίς σενάριο και ο Dr. Robotnik είναι ένα με τον ηθοποιό.

Λίγα λόγια για την πλοκή

Στην νέα ταινία Sonic the Hedgehog βλέπουμε τον υπερφυσικά γρήγορο σκαντζόχοιρο να προσγειώνεται στη Γη σε μικρή ηλικία. Ο Sonic αποκρύπτει τις ικανότητές του, για να αποφύγει να εκτεθεί σε κίνδυνο από ανθρώπους που θέλουν να εκμεταλλευτούν τις εξωπραγματικές δυνάμεις του και για να μη τρομάξει τους ανθρώπους γύρω του. Όταν όμως θα εξαπολύσει κατά λάθος την τρομακτική του ταχύτητα, ο Dr. Robotnik αναλαμβάνει να ερευνήσει τη μυστήρια υπόθεσή του.

Στην Ελλάδα η ταινία Sonic κάνει πρεμιέρα στις 20 Φεβρουαρίου, οπότε πολύ σύντομα μπορείς κι εσύ να τις δεις στους κινηματογράφους και να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα!