Τα δικαιώματα όλων των έργων του Roald Dahl απέκτησε το Netflix

Περίληψη: Το Netflix εξαγόρασε τα πνευματικά δικαιώματα του συγγραφέα Roald Dahl και εμείς ανυπομονούμε να δούμε τι μας περιμένει...

Ο πασίγνωστος συγγραφέας Roald Dahl μας έχει χαρίσει με το λογοτεχνικό του ταλέντο, ιστορίες που όχι μόνο έχουν μείνει αναλλοίωτες στον χρόνο αλλά ακόμα και σήμερα τραβάνε το ενδιαφέρον μεγάλων εταιριών παραγωγής περιεχομένου, όπως το Netflix. Ο νορβηγικής καταγωγής συγγραφέας έγινε διάσημος με τα παιδικά του έργα Charlie and the Chocolate Factory, James and the Giant Peach, The BFG και Matilda και πλέον, ακόμα και μετά τον θάνατο του, τα δικαιώματα των έργων του αποτελούν αντικείμενο συζήτησης. 

Η πρώτη επαφή του Netflix με τα έργα του διάσημου συγγραφέα Roald Dahl έγινε το 2018. Τότε έγινε η ανακοίνωση της συμφωνίας για τη δημιουργία αποκλειστικού περιεχομένου βασισμένο στις μοναδικές ιστορίες του Roald και αναφέρεται ότι το Netflix πλήρωσε εννιαψήφιο ποσό για τα δικαιώματα σε 16 έργα του. Τώρα, η διασημότερη streaming υπηρεσία απόκτησε την εταιρεία Roald Dahl Story Company και εξαγόρασε τα πνευματικά δικαιώματα των έργων του συγγραφέα με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει για τη δημιουργία νέου τηλεοπτικού και κινηματογραφικού περιεχομένου, παιχνιδιών, θεάτρου, προϊόντων, ζωντανών εκπομπών και άλλα.

Το Netflix επιβεβαίωσε τη συμφωνία με το tweet: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε ότι η Roald Dahl Story Company (RDSC) και το Netflix ενώνουν τις δυνάμεις τους για να φέρουν μερικές από τις πιο αγαπημένες ιστορίες του κόσμου στους σημερινούς και μελλοντικούς θαυμαστές με δημιουργικούς νέους τρόπους». Στόχος του Netflix είναι, τις κλασικές παιδικές ιστορίες του Roald Dahl να τις παρουσιάσει με νέες μορφές σε περισσότερο κοινό. Έτσι, οι εργασίες για τη σειρά Charlie and the Chocolate Factory έχουν ήδη ξεκινήσει και η streaming υπηρεσία κάνει ένα ακόμα σημαντικό βήμα για ανταγωνιστεί τους νέους μεγάλους αντιπάλους στο χώρο του streaming, όπως το Disney Plus.

Για όλα τα νεότερα, όπως οι νέες streaming κυκλοφορίες που θα σε εκπλήξουν, μείνε συντονισμένος στο Public Blog!