Δωρεάν events: Μια εβδομάδα με κάθε λογής εκθέσεις και δρώμενα!

Περίληψη: Αυτή την εβδομάδα σου έχουμε 9 μοναδικές δωρεάν προτάσεις από τον χώρο της τέχνης! Πάμε να τις ανακαλύψουμε παρέα;

Μπορεί να έχεις γυρίσει πίσω στη καθημερινότητα σου και σε μια ρουτίνα που αποτελείται κυρίως από δουλειά και σπίτι. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δε μπορείς να εντάξεις στην εβδομάδα σου ξεχωριστά δρώμενα που θα σε ανανεώσουν. Εμείς, πιστοί στο ραντεβού μας κάθε εβδομάδα, είμαστε εδώ για να σου παραθέσουμε τις πιο hot και fun εκδηλώσεις που τρέχουν αυτό το καιρό. Διάβασε τες, διάλεξε αυτές που σου ταιριάζουν και έφυγες! 😉

Είσαι λάτρης των εκθέσεων;

Αφετηρία των προτάσεων μας και αυτή την εβδομάδα είναι η ομαδική έκθεση «Αναπαράσταση (Anaparastasi): Reconstruction, Reenactment, Reconstitution» στη The Project Gallery. Η συγκεκριμένη έκθεση εξερευνά τις διαφορετικές παραλλαγές και αποδόσεις της αναπαράστασης: την ανασύσταση, την αναθέσπιση και την ανακατασκευή. Στο πλαίσιο της έκθεσης, δώδεκα καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό αντλούν έμπνευση από το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Αγγελόπουλου και στοχάζονται στις μορφές, το περιεχόμενο και τα όρια που συνοδεύουν τη διαδικασία της αναπαράστασης. Έως τις 28 Ιανουαρίου!

Ακολουθεί η ατομική έκθεση του Βαγγέλη Βαγγελάτου «Lifescapes». Ο καλλιτέχνης μας μεταφέρει σε ένα κόσμο συνειρμών, καθημερινών παρατηρήσεων και ερμηνειών των παραστάσεων της ζωής. Αμφιταλαντευόμενος σε ένα παιχνίδι καταγραφής των εμπειριών της ζωής, κεντρικό σημείο στο εικαστικό αποτέλεσμα αποτελεί ο ίδιος ο άνθρωπος. Απόλαυσε την έκθεση στο Κέντρο Τεχνών Μετς έως τις 14 Ιανουαρίου.

Μιλώντας για εκθέσεις, δε πρέπει να χάσεις την ατομική έκθεση του Ivan Seal με τίτλο «Ι Wake Up Fresh And Rested Most Mornings». Πολεμιστές, τέρατα και πνευματικά όντα περιφέρονται ή φρουρούν στους χώρους μεταξύ των κρυσταλλικών μορφών των έργων του, πλάσματα εμπνευσμένα από χαρακτήρες του παιχνιδιού Dungeons and Dragons. Η γκαλερί Allouche Benias ανοίγει τις πόρτες της έως και τις 17 Ιανουαρίου.

Τελευταία πρόταση έκθεσης γι’ αυτήν την εβδομάδα είναι η ατομική έκθεση του Δημήτρη Αναστασίου «Τάνγκραμ» που περιλαμβάνει μία ενότητα με 19 σπονδυλωτά / πολύπτυχα ζωγραφικά έργα. Τα έργα έχουν ως βασικό άξονα το στοιχείο της αινιγματικής αφήγησης η οποία, εσκεμμένα, αφήνεται ανοιχτή σε εκδοχές. Σε όλες του τις εκθέσεις ο Αναστασίου πραγματεύεται τα ίδια ερωτήματα. Ζωγραφίζει την ασάφεια, την αμφιβολία, την αυταπάτη, την ψευδο-κανονικότητα και, τελικά, το κρυμμένο κενό. Έως τις 28 Ιανουαρίου στην Citronne Gallery.

Εργαστήρι σύνθεσης κοσμημάτων, θέατρο ή παγοδρόμιο;

Θέλεις να ασχοληθείς με κάτι super δημιουργικό; Το εργαστήρι «Xάντρες από χαρτί για συνθέσεις κοσμημάτων» πραγματοποιείται με την εικαστικό Αριάδνη Μαργαρίτη, στο κτήριο του ΠΙΟΠ, στον Ταύρο. Οι συμμετέχοντες, με βασικό υλικό το χαρτί και τον χαρτοπολτό και με απλές τεχνικές, θα κατασκευάσουν χάντρες και στη συνέχεια θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μοναδικά κοσμήματα. Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί μέσα σε δύο μέρες, στις 10 και 12 Ιανουαρίου.

Ακολουθεί η μουσικοχορευτική παράσταση «Πέτρα που θέλει να κυλά», η οποία είναι αφιερωμένη στην ελληνική παράδοση και πραγματοποιείται σε σύμπραξη με τον Σύλλογο Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας και σε συνδιοργάνωση με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ και το Μέγαρο. Που και πότε; Στις 18 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Εάν ψάχνεις για μια διασκεδαστική δραστηριότητα για σένα και το παιδάκι σου, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει φροντίσει γι’ αυτό… με τι άλλο από ένα Παγοδρόμιο! Έως τις 31 Ιανουαρίου οι επίδοξοι πατινέρ θα έχουν και πάλι την ευκαιρία να στροβιλιστούν στον πάγο υπό τους ήχους αγαπημένων τραγουδιών.

Τέλος, το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Τέχνης, στο πλαίσιο «Έτους Ιάκωβου Καμπανέλλη» που ανακήρυξε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννησή του, διοργανώνουν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου στην Κεντρική Σκηνή του Κτηρίου Τσίλλερ μια Βραδιά μνήμης στον Ιάκωβο Καμπανέλλη. Στην τιμητική αυτή βραδιά, άνθρωποι του θεάτρου οι οποίοι είτε συνεργάστηκαν προσωπικά  με τον Ιάκωβο Καμπανέλλη, είτε τα έργα του διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην καλλιτεχνική τους πορεία, θα μοιραστούν τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες τους με αφορμή παραστάσεις έργων του που ανέβηκαν στο Εθνικό Θέατρο και στο Θέατρο Τέχνης και στις οποίες συμμετείχαν.

Ότι κι αν επιλέξεις, σου ευχόμαστε καλή διασκέδαση!