Vinyl 4 All Φεβρουαρίου: Η κλασική rock συναντά την pop!

Περίληψη: Για όλο τον Φεβρουάριο 4 μοναδικοί δίσκοι μπορούν να γίνουν δικοί σου στην καθιερωμένη πλέον τιμή των €14,99!

Η πιο μεγάλη ώρα (για βινύλια) είναι τώρα! Το Public αγαπάει τη μουσική, έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο βινύλιο και το αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία. Γι’ αυτό τον λόγο, 4 κλασικοί δίσκοι που έγραψαν τη δική τους ιστορία,  έρχονται αποκλειστικά στo δισκοπωλείο του Public στην πιο χαμηλή τιμή που είχαν ποτέ.

Ο λόγος για την πρωτοβουλία του Public Vinyl 4 all, που συνεχίζεται και τον Φεβρουάριο, με δίσκους στην τιμή των 14.99€. Πάμε να δούμε ποιοι είναι αυτοί...

Eagles - Hotel California

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι γνωρίζεις το ομώνυμο τραγούδι, που έχει την πρώτη θέση στην track list του πέμπτου studio δίσκου των Eagles. Δύο από τα τρία single του δίσκου, το Hotel California και το New Kid in Town, «σκαρφάλωσαν» μέχρι την κορυφή του Billboard Hot 100, ενώ το άλμπουμ έφτασε στη κορυφή του Billboard 200. Το Hotel California συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων σε πωλήσεις άλμπουμ όλων των εποχών και έγινε 26 φορές πλατινένιο! Γι’ αυτό και δεν πρέπει να λείπει από τη συλλογή κανενός φίλου της rock.

AC/DC - Highway to Hell

Άλλος ένας δίσκος, του οποίου το ομώνυμο single έχει γίνει σχεδόν... συνώνυμο της μπάντας. Το Highway to Hell ήταν ο δίσκος-σημείο αναφοράς για τους θρυλικούς AC/DC, καθώς ήταν ο πρώτος που θα κατάφερνε να μπει στο US Top 100, χαρίζοντας στην μπάντα μια θέση στο πάνθεον της rock σκηνής. Όταν κυκλοφόρησε, τον Ιούλιο του 1979, ήταν το πιο επιτυχημένο release του συγκροτήματος και ξεπεράστηκε μόνο από την κυκλοφορία του επόμενου δίσκου τους. Σήμερα το Highway to Hell συγκαταλέγεται επάξια μεταξύ των σπουδαιότερων hard rock δίσκων που έχουν ηχογραφηθεί ποτέ.

David Bowie - The Man Who Sold the World

Εκτός από συγκροτήματα, όμως, ας δούμε και μερικά solo acts που άφησαν εποχή. Πρώτο και καλύτερο το τρίτο album του David Bowie. Πριν ο Bowie υιοθετήσει την persona του Ziggy Stardust έπρεπε πρώτα να κάνει ένα πέρασμα από μια πιο... hard rock φάση. Ο τρίτος δίσκος του, The Man Who Sold the World, σηματοδοτεί την έναρξη μια πιο κλασικής περιόδου στο έργο του Ziggy και ήταν ο δίσκος ο οποίος ξεκίνησε την τρομερά επιτυχημένη πορεία του Bowie τα επόμενα χρόνια.

Michael Jackson - Thriller

Κλείνουμε με τον πιο πετυχημένο δίσκο του τελευταίου μισού αιώνα. Αυτός, φυσικά, δεν είναι άλλος από το Thriller, του Michael Jackson. Η επιτυχία δεν ήταν άγνωστη μέχρι εκείνο το σημείο για τον βασιλιά της pop, αλλά το Thriller ήταν το άλμπουμ το οποίο θα του έφερνε για πρώτη φορά τη νούμερο ένα θέση στο Billboard. Στόχος του Michael Jackson, όταν έγραφε τα κομμάτια για τον δίσκο, ήταν κάθε τραγούδι να είναι «killer» και το τελικό αποτέλεσμα απέδειξε ότι τα κατάφερε. Και τα 7 single που κυκλοφόρησαν από το Thriller κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το Top 10 του Billboard Hot 100. Το Thriller δεν ήταν μόνο πετυχημένο, αλλά υπήρξε και επαναστατικό για τη μουσική βιομηχανία, θέτοντας νέα στάνταρ στον τρόπο προώθησης ενός δίσκου. Η μουσική βιομηχανία σήμερα θα ήταν πολύ διαφορετική χωρίς το Thriller.

Rock ή pop, λοιπόν, θα είναι η επιλογή σου αυτό τον Φεβρουάριο; Γιατί όχι και τα δύο απαντάμε εμείς! Έλα σε ένα κατάστημα Public ή μπες στο public.gr για να γεμίσεις -και τον Φεβρουάριο- τη μουσική συλλογή σου με μερικούς από τους σημαντικότερους δίσκους βινυλίου, που χάρη στο Vinyl 4 All γίνονται δικοί σε με μόλις €14,99!