Vinyl lover; Βάλε μουσική όπως παλιά!

Περίληψη: Στην επόμενη μάζωξή σου με φίλους τον πρώτο λόγο έχουν τα βινύλια. Δώσε ένα retro feeling στις μουσικές σου με δίσκους που θα βρεις στο Public!

Η πιο μεγάλη ώρα (για βινύλια) είναι τώρα! Το Public αγαπάει τη μουσική, έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο βινύλιο και το αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία. Και επειδή, λόγω εποχής και συγκυριών, οι συγκεντρώσεις εντός των τειχών έχουν την τιμητική τους, ας απαντήσουμε στο ερώτημα «τι μουσική θα βάλω;».

Τι θα έλεγες να φτιάξεις ατμόσφαιρα με retro vibe; Κι όταν λέμε retro, δεν εννοούμε μόνο παλιούς δίσκους, φυσικά, καθώς ακόμα και σήμερα οι μεγαλύτερες μουσικές κυκλοφορίες έρχονται και σε βινύλιο. Ξεκινάμε;

Μια και μιλάμε για βινύλιο, επιβάλλεται να ξεκινήσουμε από κλασικά ακούσματα. Ο πρώτος δίσκος που θα μπει στο πικάπ είναι το «Ultimate Sinatra», μια συλλογή με μερικά από τα σημαντικότερα κομμάτια του Frank Sinatra. Συνέχισε με all time classic κομμάτια του Jimmy Hendrix, που άφησαν εποχή με τον δίσκο «Smash Hits», ο οποίος κυκλοφόρησε αποκλειστικά για την Record Store Day του 2016.

Το ταξίδι μας στο χρόνο δεν σταματά εδώ, καθώς από τις επιλογές μας δεν θα μπορούσε να λείπει και το θρυλικό «Wish You Were Here» των Pink Floyd. Οι κλασικές επιλογές μας ολοκληρώνονται με τη jazz και τον Miles Davies. Το «Kind of Blue» πρέπει να υπάρχει στη δισκοθήκη σου έτσι κι αλλιώς, αφού πρόκειται για έναν δίσκο που θεωρείται ο σπουδαιότερος του είδους του.

Και ερχόμαστε τώρα σε πιο σύγχρονες μελωδίες, με πρώτη στάση το «Nick Waterhouse». Ο αμερικανός καλλιτέχνης ξεχωρίζει επίσης για τη jazz του ενώ ο ήχος του διακρίνεται και από rhythm & blues και soul επιρροές. Ο ομώνυμος δίσκος κυκλοφόρησε το 2019 και έχει λάβει πολύ θετικά σχόλια. Θα κλείσουμε με κάτι τρομερά φρέσκο, που ακούει στο όνομα Tame Impala. Το «The Slow Rush» είναι από τις πιο hot κυκλοφορίες της χρονιάς. Έχει λιγότερο από έναν μήνα που κυκλοφόρησε και φέρνει ξανά στο προσκήνιο την ψυχεδελική ποπ που αγαπήσαμε.

Δεν έχεις πικάπ και θες να αποκτήσεις; Κι αυτό θα το βρεις στο Public! Προσκάλεσε, λοιπόν, την παρέα στο retro themed night σου και άσε τα υπόλοιπα σε εμάς!