Stay tuned: To The Witcher έρχεται στο Netflix!

Περίληψη: Ξεκίνησε από σειρά μυθιστορημάτων φαντασίας, έγινε video game και τώρα έρχεται στη μικρή οθόνη από το Netflix!

Μάλλον ξέρεις ήδη το The Witcher ως game από το πολωνικό στούντιο παιχνιδιών CD Projekt (η εταιρία που ετοιμάζει και το Cyberpunk 2077). Τώρα ετοιμάσου να το δεις και στη μικρή οθόνη, αφού ο Geralt έρχεται στις 20 Δεκεμβρίου στο Netflix! Πρώτα, όμως, λίγη ιστορία: Το ήξερες ότι και τα δύο έργα προέρχονται από σειρά μυθιστορημάτων φαντασίας, που ξεκίνησε στα 80s στην Πολωνία;

Τόσο τα παιχνίδια, όσο και η επερχόμενη σειρά του Netflix, οφείλουν την ύπαρξή τους στο έργο του περιώνυμου πολωνού συγγραφέα Andrzej Sapkowski. Όλα ξεκίνησαν από έναν διαγωνισμό περιοδικού το 1986, όταν ο Andrzej αποφάσισε να πάρει μέρος, γράφοντας την πρώτη ιστορία του Witcher, για την οποία κατέλαβε την τρίτη θέση.

Video Duration
2:21


Η ιστορία ακολουθεί τον Geralt of Rivia (τον οποίο στη σειρά υποδύεται ο Henry Cavill), έναν περιπλανόμενο κυνηγό τεράτων, που αδυνατεί να βρει τη θέση του στον κόσμο. Η μοίρα θα τον οδηγήσει σε μια πολύ δυνατή μάγισσα και μια νεαρή πριγκίπισσα. Οι τρεις τους θα πρέπει να συνεργαστούν, για να μπορέσουν να μείνουν ζωντανοί.

Χρονικά, το πρώτο βιβλίο που κυκλοφόρησε ήταν «Το σπαθί του πεπρωμένου» αλλά «Η τελευταία ευχή», που κυκλοφόρησε αμέσως μετά, εξιστορεί γεγονότα που έχουν συμβεί νωρίτερα. Οπότε θα σου προτείναμε να διαβάσεις τα βιβλία ακολουθώντας το χρονοδιάγραμμα της πλοκής. Μόλις διαβάσεις τα δύο πρώτα, συνέχισε με «Το Αίμα Των Ξωτικών», που αποτελεί τη συνέχεια της περιπέτειας.

Η σειρά έχει γραφτεί στα Πολωνικά αλλά έχει μεταφραστεί σε τουλάχιστον 25 ακόμα γλώσσες - όλα τα βιβλία της είναι διαθέσιμα στα αγγλικά, αν θες να διαβάσεις την πλήρη ιστορία. Πώς να ξεκινήσεις; Aπό το «The Last Wish», διαβάζοντας το «Sword of Destiny» δεύτερο. Συνέχισε με το τρίτο βιβλίο της σειράς, «Blood of Elves», και ακολούθησέ το με το Witcher 4, «The Time of Contempt». Η σειρά συνεχίζεται με το «Baptism of Fire», το «The Tower of the Swallow» και το «The Lady of the Lake». Το τελευταίο βιβλίο που εκδόθηκε είναι το «Season of Storms», το οποίο περιλαμβάνει σύντομες αυτόνομες ιστορίες, οι οποίες διαδραματίζονται παράλληλα με τα γεγονότα του The Last Wish.

Μπες στο κλίμα ξεκινώντας από τα games: το The Witcher III: Wild Hunt ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα - και επιτυχημένα - παιχνίδια για το PS4. Ανάλαβε εσύ το ρόλο του Geralt στον τεράστιο ανοιχτό κόσμο του παιχνιδιού, για να ανακαλύψεις τι τέλος θα έχει η δική σου ιστορία. Το The Witcher III: Wild Hunt κυκλοφόρησε ακόμα και για το PS3, ενώ, αν θες μπορείς να το παίξεις ακόμα και on-the-go, καθώς κυκλοφορεί και έκδοση για το Nintendo Switch. Και αν ανήκεις στους συλλέκτες, ρίξε μια ματιά στο Witcher hoodie ή Witcher t-shirt σου, για να μπεις ακόμα πιο πολύ στο «πετσί» του ρόλου!

Αν, λοιπόν, δεν θες να περιμένεις το Netflix να σου διηγηθεί την ιστορία του Geralt of Rivia, έλα στο Public και βρες όλα τα βιβλία της επικής σειράς φαντασίας The Witcher του Andrzej Sapkowski!