Γιατί αγαπάμε τους Rolling Stones και η Spotify playlist!

Περίληψη: Αν υπάρχει ένα συγκρότημα το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το σημαντικότερο που είναι ακόμη ενεργό, αυτό είναι σίγουρα οι Rolling Stones.

Οι Rolling Stones έκλεισαν φέτος 60 χρόνια μουσικής πορείας! Οι Λονδρέζοι γίγαντες της rock μουσικής συνεχίζουν να τα σπάνε σαν έφηβοι, παρότι πλησιάζουν επικίνδυνα τα 80!

Για κάποιο λόγο υπήρξαν το αντίπαλο δέος των Beatles, αλλά αυτό συνέβη πιο πολύ στα μάτια των εκατομμυρίων fans, αφού οι δυο μπάντες διατηρούσαν -συνήθως- φιλικές σχέσεις. Αυτή η σύγκριση πάντως, αποδεικνύει το πόσο σημαντικοί είναι για την παγκόσμια μουσική.

Με αφορμή λοιπόν την επέτειο από την ίδρυση τους, οι Βρετανοί θρύλοι είναι οι Artists of the Month για τα Public. Γιορτάζουμε λοιπόν την περίσταση με -20% σε επιλεγμένους τίτλους από την απίστευτη πορεία τους! Παράλληλα, ρίχνουμε μια ματιά στους λόγους για τους οποίους είναι αγαπητοί από γενιές και γενιές που μεγάλωσαν με τη μουσική τους!

Δίνουν ακόμη και σήμερα φαντασμαγορικά shows

Τι και αν ο Mick Jagger είναι 79 ετών; Ο άνθρωπος είναι γεννημένος για να βρίσκεται στη σκηνή και μάλιστα κινείται με τη χάρη 20χρονου! Οι Stones συνεχίζουν να δίνουν τεράστιες συναυλίες σε στάδια με την ίδια ακριβώς ενέργεια που είχαν πάντα, προσφέροντας στους φίλους της μουσικής τους σπάνιες συναυλιακές εμπειρίες.

Παραμένουν relevant

Δεν είναι λίγοι οι θρύλοι της μουσικής που το «έχασαν» στην πορεία, κάνοντας κακό στο όνομα που έχτισαν μέσα στα χρόνια. Αυτό δεν συνέβη ποτέ με τους Stones, οι οποίοι, έχουν hits σχεδόν σε κάθε δεκαετία από τα ’60s κι έπειτα. Επίσης, παρακολουθούν τα μουσικά δρώμενα και κάνουν τις αντίστοιχες κινήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι στην τελευταία τους Αμερικανική περιοδεία είχαν για support τους Måneskin, ούτε το γεγονός ότι στο παρελθόν ο Mick Jagger έχει συνεργαστεί με τον will.i.am, ενώ ο Keith Richards έχει παίξει στους «Πειρατές της Καραϊβικής».

Νεότεροι καλλιτέχνες γράφουν τραγούδια γι’ αυτούς

Πριν από λίγα χρόνια είχαμε το τεράστιο hit Moves Like Jagger των Maroon 5 με την Christina Aguilera, ενώ οι fans της post punk έχουν σιγοτραγουδήσει αμέτρητες φορές το Beatles and Stones των The House of Love. Αν σε αυτή τη λίστα προσθέσουμε και τους αμέτρητους καλλιτέχνες που έχουν διασκευάσει τραγούδια τους, θα είναι ατελείωτη!

Ένα από τα μεγαλύτερα britpop anthems βασίζεται σε sample από τραγούδι τους

To 1997 oι The Verve κυκλοφορούσαν το Urban Hymns, μέσα στο οποίο βρίσκει κανείς ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια των ‘90’s. O λόγος για το Bittersweet Symphony, που βασίζεται σε ένα sample του The Last Time, αλλά από τη διασκευή που είχε κάνει σε αυτό η Andrew Oldham Orchestra. Ακολούθησε μια δικαστική διαμάχη μεταξύ των δυο συγκροτημάτων και των manager τους για τα δικαιώματα του τραγουδιού, η οποία έλαβε τέλος 20 χρόνια αργότερα, δηλαδή το 2019, όταν οι Jagger και Richards παραχώρησαν τα δικαιώματα του κομματιού στους The Verve

Είναι όλοι τους stars

Τι να πει κανείς για τη δυάδα Mick Jagger και Keith Richards; Μόνο οι ατάκες του δεύτερου είναι ικανές να γεμίσουν ένα βιβλίο. Ωστόσο, το star quality δεν έλειπε από κανένα μέλος της μπάντας. Από τον Charlie Watts (R.I.P.), μέχρι τον Ronnie Wood και πρώην μέλη όπως ο Brian Jones (επίσης R.I.P.), ήταν όλοι τους ξεχωριστοί και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα έκαναν καριέρα σε όποια μπάντα και αν βρισκόντουσαν. Η μοίρα βέβαια τους έφερε σε μια από τις μεγαλύτερες όλων των εποχών!

H μουσική τους μένει αναλλοίωτη στον χρόνο

Όσοι εργάζονται στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας γνωρίζουν ότι είναι πραγματικά δύσκολο να χτίσεις μια καριέρα ως μουσικός. Ο καθένας μας μπορεί να φέρει στο μυαλό του αμέτρητους καλλιτέχνες που δεν κατάφεραν να κρατήσουν το hype και ξεχάστηκαν μέσα στον χρόνο. Οι Stones από την άλλη, κατάφεραν να παραμείνουν στην κορυφή και να θεωρούνται μέχρι και σήμερα μια από τις κορυφαίες μπάντες όλων των εποχών. Αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί αν δεν είχαν γράψει τα κομμάτια για να υποστηρίξουν αυτό το image!

Η αναλλοίωτη ποιότητά τους στο χρόνο αποτυπώνεται και μέσα από την Spotify playlist που ετοιμάσαμε! Ανακάλυψε μερικά από τα αγαπημένα κομμάτια των Rolling Stones, οι οποίοι είναι Artists of the Month στα Public!