Public Βusiness: Δώσε το προσωπικό σου στίγμα στο γραφείο!

Περίληψη: Μήπως το γραφείο σου έχει γίνει... δεύτερο σπίτι; Αν ανήκεις σε αυτούς που περνούν τουλάχιστον...

Μήπως το γραφείο σου έχει γίνει... δεύτερο σπίτι; Αν ανήκεις σε αυτούς που περνούν τουλάχιστον το ένα τρίτο της ημέρας τους στον χώρο εργασίας, συνέχισε να διαβάζεις γιατί σε ενδιαφέρει πολύ.

Προσθέτοντας «πινελιές» της προσωπικότητας και του γούστου σου στο γραφείο, είναι εγγυημένο ότι θα «ανεβάσεις» τόσο τη διάθεσή σου όσο και το επίπεδο παραγωγικότητας.

Τι να προσέξεις; Επίλεξε διακοσμητικές λεπτομέρειες που προσφέρουν ηρεμία και δεν αποσπούν την προσοχή σου. Πάμε να τις δούμε βήμα-βήμα!

Τα είδη οργάνωσης γραφείου, για παράδειγμα, υπάρχουν σε τόσα σχέδια και χρώματα, γι’ αυτό ψάξε να βρεις τα post-it (θα έλεγες ναι σε σχήμα παγωτού;), συρραπτικά, συνδετήρες κ.ά. που αντανακλούν καλύτερα την προσωπικότητά σου! Φυσικά και η γραφική ύλη που θα χρησιμοποιήσεις στα meetings ή για να σημειώσεις τα to-do της εβδομάδας στο calendar, μπορεί να σου χαρίσει την απαραίτητη έμπνευση, αν την επιλέξεις σύμφωνα με τα αγαπημένα σου χρώματα!

Τώρα που είπαμε «σημειώσεις», είτε σε βολεύει το ημερολόγιο, είτε ένα τετράδιο/σημειωματάριο, φρόντισε να βρεις το κατάλληλο για να χαίρεσαι κάθε φορά που το ανοίγεις!

Στόχος είναι να δώσεις στο γραφείο τον προσωπικό σου «αέρα», χωρίς να ξεχνάς ότι πρέπει να παραμένει καλά οργανωμένο. Εφοδιάσου με όλα τα απαραίτητα για να έχεις αρχειοθετημένα τα έγγραφά σου, όπως κλασέρ, ντοσιέ, φακέλους και χαρτοθήκες.

Αν μέσα στην ημέρα περνάς αρκετές ώρες σε παρουσιάσεις, θα χρειαστείς και τον κατάλληλο εξοπλισμό, έτσι ώστε το project να «απογειωθεί»!

Όποια κι αν είναι αυτά τα μικροπράγματα που χρειάζεσαι να έχεις στην καθημερινότητα του γραφείου, διάλεξέ τα με την προσωπική σου ματιά, δημιούργησε τη δική σου ατμόσφαιρα στον χώρο του γραφείου και κάν' το ξεχωριστό, όπως είσαι εσύ!