Η Patti smith στα Public

Περίληψη: Τα Public, το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο, φιλοξένησαν με μεγάλη επιτυχία την ιέρεια του punk και δημιουργό...

Τα Public, το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο, φιλοξένησαν με μεγάλη επιτυχία την ιέρεια του punk και δημιουργό κλασικών album, όπως το «Horses», Patti Smith, σε συνέντευξη Τύπου στη κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος την Παρασκευή 24 Ιουνίου.Patti Smith Public 24.06.2016_1  Patti Smith Public 24.06.2016_2  Patti Smith Public 24.06.2016_4Με αφορμή τη συναυλία της στο Piraeus Academy στις 25 και 26 Ιουνίου, η θρυλική τραγουδίστρια της πανκ ροκ μουσικής, βρέθηκε στα Public Συντάγματος για να υπογράψει αντίτυπα από τα βραβευμένα βιβλία της Just Kids (Πάτι και Ρόμπερτ, εκδόσεις Κέδρος) και M. Train που κυκλοφορούν στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Κέδρος.Στη διάρκεια μίας ιδιαίτερα φιλικής ατμόσφαιρας οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να έρθουν πολύ κοντά στη γνωστή τραγουδίστρια διερευνώντας τόσο την προσωπική όσο και την επαγγελματική της ζωή μέσα από τα πιο απλά ερωτήματα όπως τους μεγάλους φόβους και τις μεγάλες αγάπες της!Η Patti Smith έκλεισε τη συνέντευξη Τύπου απαγγέλλοντας με τον δικό της καθηλωτικό τρόπο τους στίχους από το τραγούδι «People have the power» (πρώτη εκτέλεση 1988).Χαμογελάστε είστε στα Public, γιατί “Public have the power”!Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου η γνωστή τραγουδίστρια δήλωσε:
«Κατά τη διάρκεια της σύνθεσης ενός κομματιού δεν μπορείς έτσι απλά να μένεις μέσα στο δικό σου κόσμο - πρέπει να οραματίζεσαι το πώς θα τραγουδηθεί, πώς θα εκτελεσθεί και πώς θα επηρεάσει τους ανθρώπους  και, επομένως, πιστεύω πως η σύνθεση ενός τραγουδιού είναι μία δύσκολη υπόθεση».
Επιπλέον, ανέφερε:
«Δεν έχω πολλούς φόβους, προσπαθώ να μην αφήνω τον εαυτό μου να χειραγωγηθεί από το φόβο, να μην επιτρέψω στην κυβέρνηση ή οποιονδήποτε άλλο να με χειραγωγήσει λόγω του φόβου».
Τέλος σχετικά με τη δική της αλλά και την σύγχρονη εποχή σημείωσε τα εξής:
«Το τοπίο έχει αλλάξει πολύ από την γενιά μου, δεν είχαμε υπολογιστές, κινητά, διαδίκτυο, δεν είχαμε αυτού του είδους την τεχνολογία. Είχαμε το ραδιόφωνο, την υποκριτική και το word of mouth και με κάποιο τρόπο η ομορφιά αυτών των μέσων επικοινωνίας μας κράτησε πιο ενωμένους στο στόχο μας: να αλλάξουμε τον κόσμο, να χτίσουμε ένα κίνημα ειρήνης, να προστατεύσουμε το περιβάλλον, να πολεμήσουμε για την κοινωνική δικαιοσύνη. Ήμασταν πολύ ενωμένοι μέσω της μουσικής, μέσω του πολιτισμού μας. Οι νέες γενιές πρέπει να σκεφτούν και να αποφασίσουν τι θα κάνουν με όλη αυτή τη δύναμη που έχουν σήμερα μέσω της τεχνολογίας…».
Ακολουθεί το σχετικό video: Κατέβασε το Δελτίο Τύπου σε PDF!download