Συνέχισες αγάπη να θυμίζεις: Οι Πυξ Λαξ επιστρέφουν με νέο δίσκο και περιοδεία!

Περίληψη: Κάπου ανάμεσα στο ροκ και τη λαϊκή μουσική. Κάπου ανάμεσα στη χαρά και στη μελαγχολία....

Κάπου ανάμεσα στο ροκ και τη λαϊκή μουσική. Κάπου ανάμεσα στη χαρά και στη μελαγχολία. Κάπου ανάμεσα στα σχολικά τετράδια και στην ενήλικη συνειδητοποίηση/προσγείωση. Έχοντας σημαδέψει μια εποχή, οι Πυξ Λαξ επιστρέφουν με ένα νέο άλμπουμ και μια περιοδεία σε όλη την Ελλάδα! Το "Μια Μέρα Πριν τον Χειμώνα", κυκλοφορεί λίγες μέρες πριν το καλοκαίρι από την Panik Oxygen – και συγκεκριμένα στις 25 Μαΐου. Άλλο ένα love letter προς τους οπαδούς τους, με 14 ολοκαίνουργια τραγούδια που θα ακουστούν δυνατά στη συναυλία της 12ης Ιουλίου, δίπλα στα κλασικά, πλέον, κομμάτια τους από τη δεκαετία του ’90.Με βάση τους αριθμούς, οι Πυξ Λαξ είναι το πιο επιτυχημένο ελληνικό συγκρότημα όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει πάνω από 1.000.000 άλμπουμ. Όμως η σημασία τους δεν μετριέται από κανέναν σοβαρό άνθρωπο με ψυχρές στατιστικές αναλύσεις, μιας και τα τραγούδια τους έχουν καταγραφεί στο DNA δύο διαφορετικών γενεών.

Όλα άρχισαν στα τέλη των 80’s, όταν δύο παιδικοί φίλοι από τις δυτικές συνοικίες, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας, παρέδωσαν ένα demo στον Μάνο Ξυδού, που εκείνο τον καιρό εργαζόταν σε δισκογραφική εταιρία. Το 1990 κυκλοφορεί το πρώτο τους άλμπουμ, με τίτλο "Τι Άλλο να Πεις πιο Απλά", από το οποίο σημειώνει επιτυχία το κομμάτι "Με Στέλνεις". Ένα χρόνο μετά, σειρά έχει το "Ζόρικοι Καιροί" (1991), με το τραγούδι "Πούλα με" να ακούγεται αρκετά στα ραδιόφωνα.[gallery size="full" ids="61391,61392,61393"]Η επιτυχία έρχεται αργά, σταδιακά, με πολλή δουλειά. Το 1993, ο Μάνους Ξυδούς γίνεται επίσημο μέλος του γκρουπ και το τραγούδι "Άσ' την Να Λέει" από το δίσκο "Ο Ήλιος του Χειμώνα με Μελαγχολεί" (1993), το οποίο ερμηνεύει υποδειγματικά ο Βασίλης Καρράς, «ανοίγει» σημαντικά το κοινό της μπάντας.Όμως οι Πυξ Λαξ μίλησαν πρώτα και κύρια στο νεανικό κοινό, αποτελώντας μια γέφυρα που ένωνε τους R.E.M. με τον Παύλο Σιδηρόπουλο αλλά και με το έντεχνο τραγούδι. Τα cd που ακολούθησαν, "Για τους Πρίγκηπες της Δυτικής Όχθης" (1994), "Ο Μπαμπούλας Τραγουδάει Μόνος τις Νύχτες" (1996), "Στίλβη" (1998) και "Υπάρχουν Χρυσόψαρα Εδώ;" (1999), σημείωσαν τεράστια επιτυχία.

Εδώ συναντάμε κλασικά τραγούδια όπως "Ανόητες Αγάπες", "Δε θα δακρύσω πια για σένα", "Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο", "Μοναξιά μου όλα", "Έπαψες αγάπη να θυμίζεις" και "Μια συνουσία μυστική". Ακολούθησαν τα άλμπουμ "Τα Δοκάρια στο Γρασίδι Περιμένουν τα Παιδιά" (2001), "Χαρούμενοι στην Πόλη των Τρελών" (2003), "Τέλος – Live στο Λυκαβηττό" (2004), "Ήμουν κι Εγώ Εκεί" (2011).Το 2010, ο θάνατος του Μάνου Ξυδού βυθίζει σε θλίψη συγκρότημα και fans, όμως οι Μπάμπης Στόκας και Φίλιππος Πλιάτσικας γνωρίζουν καλά ότι ο φίλος και πρώην γκουρού τους θα ήθελε να συνεχίσουν. Έτσι, ένα χρόνο μετά, στις 13 Ιουλίου του 2011, η συναυλία του γκρουπ στο ΟΑΚΑ που αφιερώνεται στη μνήμη του θα σημειώσει πρωτοφανή επιτυχία, συγκεντρώνοντας 75.000 ακροατές (!).Σήμερα μια νέα γενιά εφήβων ανακαλύπτει τους Πυξ Λαξ, ακούγοντας τα τραγούδια τους και ανακαλύπτοντας μέσα από αυτά μια εποχή όπου το ίντερνετ δεν είχε ισοπεδώσει τα πάντα κι ο κόσμος στις συναυλίες σήκωνε ψηλά αναπτήρες αντί για κινητά. Κι αν οι παλιές αγάπες πάνε όντως στον παράδεισο, τα καινούργια τραγούδια του "Μια Μέρα Πριν τον Χειμώνα" έρχονται να χτίσουν τις καινούργιες…Ο δίσκος είναι διαθέσιμος για προπαραγγελία στο public.gr!