Το Razer Phone είναι εδώ και είναι υπέροχο!

Περίληψη: Το ξέραμε ότι ετοιμαζόταν και το περιμέναμε πως και πως. Η μέρα έφτασε και η...

Το ξέραμε ότι ετοιμαζόταν και το περιμέναμε πως και πως. Η μέρα έφτασε και η Razer έχει πλέον κι αυτή το δικό της smartphone. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, η Razer ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα το Razer Phone. Και μπορεί η Razer να λέει πως η νέα της δημιουργία απευθύνεται κυρίως σε gaming κοινό αλλά αν ρίξεις μια αναλυτικότερη ματιά θα δεις πως το Razer Phone είναι μία ναυαρχίδα με τα όλα της και μπορεί να τα βάλει επάξια με όλους τους μεγάλους της αγοράς. Το γιατί θα το μάθεις παρακάτω.

Razer Phone με hardware που συναρπάζει

Η Razer ξέρει πολύ καλά από hardware και δεν μας κάνει καμία έκπληξη ότι το Razer smartphone έχει επάνω του ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να έχει ένα Android smartphone του 2017. Ξεκινώντας από τον επεξεργαστή, το Razer Phone χρησιμοποιεί τον Qualcomm Snapdragon 835. Μαζί του υπάρχουν και 8GB RAM, διπλάσια από πολλά PC εκεί έξω! Ο αποθηκευτικός χώρος είναι στα 64GB ενώ εξαιρετική είναι και η χωρητικότητα της μπαταρίας που φθάνει τα 4.000mAh. Τα καλά νέα συνεχίζονται και στο εξωτερικό της συσκευής. Το Razer Phone είναι ένα από τα πρώτα Android smartphones στον κόσμο που θα κυκλοφορήσει με οθόνη 120Hz! Η οθόνη θα έχει διαγώνιο 5,7” με ανάλυση 1440p. Μάλιστα, θα εξοπλίζεται με την τεχνολογία Ultra Motion, που λειτουργεί όμοια με το G-Sync της Nvidia για οθόνες υπολογιστών. Επάνω και κάτω από την οθόνη βρίσκουμε το διπλό στέρεο ηχείο το οποίο υποστηρίζει ήχο Dolby Atmos με πιστοποίηση από την THX. Στην πλάτη του τηλεφώνου βρίσκουμε τη διπλή κάμερα, που αποτελείται από δύο αισθητήρες των 12 και 13MP. Ο ένας εξ αυτών είναι f/1.75 ευρυγώνιος ενώ ο δεύτερος είναι f/2.6 zoom. Η selfie κάμερα θα σε καταγράφει με ανάλυση 8MP. Μία πολύ ωραία λεπτομέρεια είναι πως το power button στα δεξιά της συσκευής θα λειτουργεί και ως fingerprint scanner.

Gaming χαρακτήρας

Χαρακτηριστικά όπως η γρήγορη απόδοση, η μεγάλη μπαταρία ή ο εξαιρετικός ήχος δεν απευθύνονται μόνο σε gamers. Αν λοιπόν ένα κινητό θέλει να είναι for gamers θα πρέπει να μπορεί να δικαιολογήσει αυτόν τον τίτλο. Η Razer για να δελεάσει ακόμα περισσότερο τους gamers θα προσφέρει, μαζί με το Razer Phone, πολλά αποκλειστικά παιχνίδια για την συσκευή. Οι δύο μεγαλύτερες ανακοινώσεις είναι το Arena of Valor, ένα mobile MOBA και το Ultra Hunt ένα Survival Shooter. Αυτές είναι μόνο δύο από τις αποκλειστικές κυκλοφορίες καθώς η Razer έχει συνεργαστεί και με δεκάδες άλλες εταιρίες που θα προσφέρουν βελτιωμένο περιεχόμενο για το Razer Phone, όπως για παράδειγμα παιχνίδια που θα εκμεταλλεύονται την πανέμορφη οθόνη 120Hz.

Stock Android μαζί με Nova Launcher

Πολλοί κατασκευαστές έχουν τη συνήθεια να πειράζουν, σε μεγάλο βαθμό, το Android. Η Razer όμως έχει αφήσει το λογισμικό σχεδόν εντελώς stock. Το Razer Phone έρχεται με την έκδοση Android Nougat και η αναβάθμιση σε Oreo θα έρθει το πρώτο τρίμηνο του 2018. Το Razer Phone θα έρχεται προεγκατεστημένο με τον Nova Launcher Prime, το δημοφιλέστερο launcher για Android και η μόνη επιπλέον προσθήκη είναι ένα theme store.

Σχεδίαση και ποιότητα κατασκευής

Το όνομα της Razer έχει συνδεθεί με τον RGB φωτισμό, αλλά στο smartphone της έχει ακολουθήσει μία πιο συντηρητική σχεδιαστική γραμμή που θυμίζει αρκετά το Nextbit Robin. Στο σχήμα κυριαρχούν οι έντονες γωνίες ενώ οι καμπύλες απουσιάζουν. Η ποιότητα κατασκευής όμως φαίνεται να είναι υψηλή καθώς το Razer Phone είναι κατασκευασμένο από μέταλλο και γυαλί. Το πάχος και το βάρος είναι λίγο μεγαλύτερα από ότι έχουμε συνηθίσει αλλά αυτό κάθε άλλο παρά αρνητικό είναι αν σκεφτούμε όλη την τεχνολογία που κουβαλάει μέσα του το κινητό καθώς και την πολύ μεγάλη μπαταρία των 4.000mAh.

Razer Phone – Αρνητικά;

Μέχρι τώρα το Razer Phone μοιάζει τέλειο, είναι όμως; Φυσικά και όχι αφού, και αυτό, έχει κάποιες αδυναμίες. Βασικότερη, η απουσία της θύρας ακουστικών αλλά και της αδιαβροχοποίησης. Παρόλα αυτά μπορούμε να του συγχωρήσουμε τα δύο αυτά αρνητικά λόγω της τιμής που αναμένεται να έχει.

Δυνατή τιμή και άμεση κυκλοφορία

Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος. Παρότι το Razer Phone έχει ισάξια ή και καλύτερα χαρακτηριστικά σε σχέση με τον ανταγωνισμό, η τιμή αναμένεται να κρατηθεί σε πάρα πολύ καλά επίπεδα, ενώ οι αποστολές θα αρχίσουν στις 17 Νοεμβρίου! Η είσοδος της Razer στην αγορά των smartphone πραγματικά είναι πολύ δυνατή και δεν βλέπουμε την ώρα να φτάσει η συσκευή και στη χώρα μας.