Το Xiaomi Redmi Note 11 έρχεται! Γιατί να το προτιμήσεις

Περίληψη: Το Xiaomi Redmi Note 11 φτάνει και στην Ελλάδα στις 25 του μήνα! Δες όλα τα specs του Redmi Note 11 από την Xiaomi εδώ!

Αν «ψάχνεσαι» για οικονομικό smartphone με δυνατά χαρακτηριστικά, η σειρά Redmi της Xiaomi είναι εδώ και πολλά χρόνια μία από τις καλύτερες επιλογές. Το 2022 αυτό δεν αναμένεται να αλλάξει, με το νέο Xiaomi Redmi Note 11 να έρχεται για να «κερδίσει» όσους θέλουν ποιοτική εμπειρία smartphone σε προσιτή τιμή. Η νεότερη συσκευή της Xiaomi κυκλοφορεί πολύ σύντομα στην ελληνική αγορά και σίγουρα αξίζει της προσοχής σου. Δεν μας πιστεύεις; Διάβασε παρακάτω για να μάθεις τα πάντα για το Redmi Note 11 και θα αποκτήσεις κι εσύ την ίδια άποψη.

Xiaomi Redmi Note 11 – Ταχύτερο και πιο ομαλό

Ο διάδοχος του Xiaomi Redmi Note 10 έρχεται με πολλές, καλοδεχούμενες βελτιώσεις που αναβαθμίζουν την εμπειρία χρήσης. Η πρώτη από αυτές είναι αναμενόμενη – το Redmi Note 11 εξοπλίζεται με νεότερο επεξεργαστή. Συγκεκριμένα, το νέο smartphone εξοπλίζεται με τον οκταπύρηνο Snapdragon 680. Από το όνομα μόνο ίσως το νέο chipset να μην μοιάζει και τόσο πιο ισχυρό, αλλά είναι. Ο χρονισμός του επεξεργαστή φτάνει στα 2,4GHz στους 4 ισχυρούς πυρήνες και στα 1,9GHz στους 4 πυρήνες εξοικονόμησης ενέργειας. Τη μεγάλη διαφορά δεν κάνει η ταχύτητα, όμως, αλλά η κατασκευαστική μέθοδος. Το SoC που χρησιμοποιείται στο Redmi Note 11 είναι κατασκευασμένο στα 6nm κάτι που σημαίνει ότι η ενεργειακή του απόδοση είναι πολύ καλύτερη.

Στην εξαιρετικά ομαλή λειτουργία της συσκευής συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό και η οθόνη του Redmi Note 11. Η διαγώνιος του πάνελ είναι 6,43ʺ και η ανάλυση Full HD (2400 × 1080), ενώ η τεχνολογία του είναι και φέτος AMOLED. Το χαρακτηριστικό που κάνει τη διαφορά είναι ο ρυθμός ανανέωσης. Παρότι έχουμε να κάνουμε με μία budget πρόταση, η Xiaomi κατάφερε να προσθέσει στο Redmi Note 11 οθόνη με ρυθμό ανανέωσης 90Hz, προσφέροντας έτσι ένα πιο ομαλό περιβάλλον χρήσης.

Κάμερες για κάθε περίσταση

Στην πίσω πλευρά του Xiaomi Redmi Note 11 βρίσκει κανείς 4 αισθητήρες κάμερας. Κάθε ένας έχει και από μία διαφορετική χρήση, έτσι ώστε να μπορείς να βγάλεις φωτογραφίες σε πολλές και διαφορετικές συνθήκες, με περισσότερες από μία προοπτικές. Ο «σταρ» του συστήματος είναι χωρίς αμφιβολία ο wide αισθητήρας με ανάλυση 50MP και διάφραγμα f/1.9. Στην πλειοψηφία των περιστάσεων αυτή είναι η κάμερα που θα σου δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα. Αν θέλεις να δώσεις μία διαφορετική οπτική στις φωτογραφίες σου τότε χρησιμοποίησε τον υπερευρυγώνιο φακό με ανάλυση 8MP. Το οπτικό πεδίο 118° θα σου επιτρέψει να χωρέσεις μεγαλύτερο μέρος του θέματος στη φωτογραφία σου και να δώσεις έτσι μία πιο εντυπωσιακή προοπτική στις λήψεις σου. Όταν θες να κάνεις το ανάποδο, δηλαδή να πας όσο πιο κοντά γίνεται στο θέμα σου, τότε έχεις τον macro αισθητήρα 2MP να σε υποστηρίζει. Το κύριο σύστημα κάμερας ολοκληρώνει ο αισθητήρας απόστασης με ανάλυση 2MP, ο οποίος χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει πιο φυσικό bokeh στα πορτραίτα σου. Το Redmi Note 11 έχει ακόμα μία κάμερα, αυτή για της selfies. Η μπροστινή κάμερα της συσκευής βρίσκεται εντός της οθόνης, σε ένα “punch hole” στην κορυφή. Με αυτό τον αισθητήρα μπορείς να τραβήξεις φωτογραφίες με ανάλυση 13MP.

Redmi Note 11 – Μπαταρία που φορτίζει σε μία ώρα

Πιο πάνω μιλήσαμε για την αποδοτικότερη διαχείριση ενέργειας του επεξεργαστή. Στον πραγματικό κόσμο αυτό μεταφράζεται σε καλύτερη αυτονομία, κάτι που κάθε χρήστης επιζητά. Η Xiaomi δεν έκανε το λάθος να μειώσει τη χωρητικότητα της μπαταρίας τώρα που χρησιμοποιεί νεότερο επεξεργαστή. Στο Xiaomi Redmi Note 11 χρησιμοποιεί μπαταρία 5.000mAh, όπως και στο περσινό μοντέλο, άρα περιμένουμε βελτιωμένη αυτονομία. Όταν έρθει η ώρα για φόρτιση, το νέο, οικονομικό smartphone της Xiaomi υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση στα 33W. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως μία πλήρης φόρτιση της συσκευής διαρκεί μόλις 61 λεπτά. Δύσκολα θα ξεμείνεις από μπαταρία με το Xiaomi Redmi Note 11 λοιπόν!

Όλες οι επιλογές συνδεσιμότητας είναι εδώ!

Η φόρτιση του νέου smartphone γίνεται μέσω θύρας USB-C και η Xiaomi δεν παρέλειψε να συμπεριλάβει το φορτιστή στη συσκευασία. Ευτυχώς η θύρα USB-C δεν είναι η μόνη που θα βρει κανείς στο Redmi Note 11. Η Xiaomi έχει φροντίσει και για την ύπαρξη θύρας 3,5 χιλιοστών για τη σύνδεση ενσύρματων ακουστικών. Αν προτιμάς τα ασύρματα ακουστικά, τότε θα μπορείς να τα συνδέσεις μέσω Bluetooth 5.0. Για τις ώρες που δεν θες να χρησιμοποιήσεις καθόλου ακουστικά, το Xiaomi Redmi Note 11 εξοπλίζεται με διπλό ηχείο! Αν θέλεις να επεκτείνεις τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο υπάρχει θέση για κάρτα microSD, με τη συσκευή να μην χάνει τη δυνατότητα Dual SIM σε αυτή την περίπτωση. H πλήρης γκάμα επιλογών συνδεσιμότητας ολοκληρώνεται με την ύπαρξη NFC και θύρας υπερύθρων.

Το Redmi Note 11 «τρέχει» MIUI 13

Αφού αναλύσαμε πλήρως το hardware, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε και για το software του Redmi Note 11. Η συσκευή «τρέχει» Android φυσικά, πάντα προσαρμοσμένο στην custom έκδοση MIUI της Xiaomi. Πιο συγκεκριμένα, το Redmi Note 11 έρχεται με MIUI 13, τη νεότερη έκδοση του λειτουργικού της Xiaomi, το οποίο βασίζεται στην έκδοση Android 11.

Το Xiaomi Redmi Note 11 καταφθάνει πολύ σύντομα στην ελληνική αγορά. Κάνε από σήμερα την παραγγελία σου για να εκμεταλλευτείς τις προσφορές που «τρέχουν» για όσους αποκτήσουν τη συσκευή νωρίτερα και βγες κερδισμένος!