Ρεκτιφιέ στον Sonic μετά την κατακραυγή!

Περίληψη: Η αντίδραση του κοινού, μετά την κυκλοφορία του πρώτου trailer της νέας ταινίας της Paramount...

Η αντίδραση του κοινού, μετά την κυκλοφορία του πρώτου trailer της νέας ταινίας της Paramount με ήρωα τον Sonic the hedgehog, ήταν κατακλυσμιαία το λιγότερο. Ως αποτέλεσμα, ο σκηνοθέτης ανέκρουσε πρύμναν εντός λίγων ημερών και υποσχέθηκε μαζική επανασχεδίαση του χαρακτήρα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Sonic είναι ένας χαρακτήρας που έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1991, όταν οι σχεδιαστές της Sega προσπαθούσαν να βρουν έναν χαρακτήρα για videogame, ο οποίος να ανταγωνίζεται τον Mario της Nintendo, για την νέα (τότε) κονσόλα Sega Mega Drive.

Το πρώτο παιχνίδι, «Sonic the Hedgehog», καθώς και τα επόμενα, έκαναν μεγάλη επιτυχία, βάζοντας τον Sonic στο πάνθεον των ηρώων ηλεκτρονικών παιχνιδιών, με πολλά παιχνίδια να συνεχίζουν την παράδοση.

Η επιτυχία του Sonic οδήγησε τη Sony Pictures να αγοράσει τα δικαιώματα για τον κινηματογράφο, το 2013. Η Paramount τα πήρε το 2017, μετά την αποχώρηση της Sony, και τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο. Μάλιστα, ο Jim Carrey πρωταγωνιστεί στην ταινία ως ο “κακός” Dr Robotnik και ο James Marsden ως συμπρωταγωνιστής του Sonic. Τα ειδικά εφέ της ταινίας έγιναν από τη γνωστή Industrial Light & Magic.

Στα τέλη Απριλίου κυκλοφόρησε και το πρώτο trailer της επερχόμενης ταινίας. Και κάπου εκεί άρχισε το πρόβλημα.

Όπως μπορείς να δεις και από τις εικόνες, ο Sonic – μέχρι τώρα – ήταν ένα καλοσχεδιασμένο και συμπαθητικό cartoon. Οι υπεύθυνοι της ταινίας, όμως, επέλεξαν να του δώσουν την όψη που βλέπεις εδώ:

Όπως ήταν αναμενόμενο, η αντίδραση του κόσμου στο twitter και τα λοιπά social media ήταν… απερίγραπτα κακή, πέραν κάθε περιγραφής. Η προσπάθεια «εξανθρωπισμού» του Sonic έδωσε, ως αποτέλεσμα, έναν χαρακτήρα που περισσότερο έχει θέση σε εφιάλτες παρά σε ταινία με cartoons. Οι σωματικές αναλογίες είναι πολύ λάθος, τα χαρακτηριστικά του προσώπου είναι cringy, για να μη μιλήσουμε για τα δόντια.

Ευτυχώς, δεν χρειάστηκαν παρά δύο ημέρες μέχρι να δούμε το πρώτο μήνυμα του σκηνοθέτη, Jeff Fowler, στο twitter, το οποίο ανέφερε πως το μήνυμα του κοινού «ελήφθη loud and clear». Λοιπόν, τα γραφικά της ταινίας πάνε για επανασχεδίαση, αν και θα κοστίσει πολλά στην Paramount – σημειωτέον: το budget της ταινίας (πριν το ρεκτιφιέ στον Sonic) εκτιμάται στα 90 εκατομμύρια δολάρια. Πόσο θα φτάσει τελικά, είναι άγνωστο.

Αν θέλετε, από περιέργεια, να δείτε όλο το trailer, απλά πατήστε «Play»…