Resident Evil 2 Remake – όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Περίληψη: Resident Evil: δύο λέξεις, ένας τίτλος, μια σειρά παιχνιδιών που είναι βαθιά χαραγμένη στις καρδιές...

Resident Evil: δύο λέξεις, ένας τίτλος, μια σειρά παιχνιδιών που είναι βαθιά χαραγμένη στις καρδιές των gamers, ειδικά όσων ασχολούνται με το survival horror είδος. Με 22 χρόνια παρουσίας, 9 παιχνίδια και αρκετά spin-offs, 10 ταινίες (6 live-action και 4 animated), καμιά 15αριά βιβλία και μισή ντουζίνα κόμικς και manga, το μόνο που «λείπει» από το franchise είναι τα remakes. Εξαιρώντας το remake του πρώτου RE του 1996, η σειρά έχει αποφύγει τις επαναλήψεις, όμως η Capcom είναι αποφασισμένη να δώσει δεύτερη ζωή και στο RE 2, το remake του οποίου είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 25 Ιανουαρίου του 2019 για PC, PS4 και Xbox One και μπορείς να το προπαραγγείλεις από τώρα.

Σύμφωνα με τα όσα ξέρουμε μέχρι αυτή τη στιγμή, ο τίτλος έχει σχεδιαστεί από την αρχή χρησιμοποιώντας την RE μηχανή γραφικών της Capcom, με ρεαλιστικούς φωτισμούς και σκιάσεις, υψηλής ανάλυσης textures, νέα μοντέλα για χαρακτήρες και τέρατα και ακόμα πιο τρομακτική ατμόσφαιρα.

Φυσικά η Capcom έχει φροντίσει να συμπεριλάβει στο παιχνίδι τα αρχικά κοστούμια των κεντρικών ηρώων, του Leon και της Claire, ως unlockables.

Βελτιωμένη είναι και η οπτική της κάμερας, που δεν έχει σταθερή γωνία ανά οθόνη, αλλά ακολουθεί τους ήρωες από πίσω, όπως το RE 4.

Σε ό,τι αφορά την ανάλυση, το παιχνίδι θα παίζει σε 4K στα 30fps, ενώ για τους κατόχους PC οι ελάχιστες απαιτήσεις διαμορφώνονται ως εξής: Λειτουργικό: Windows 7, 8, 8.1, 10 (64-bit) Επεξεργαστής: Intel Core i5-4460 ή AMD FX-6300 Μνήμη: 8 GB RAM Κάρτα γραφικών: Nvidia GeForce GTX 760 ή AMD Radeon R7 260x με 2GB VRAM Νιώθεις έτοιμος να ξαναπαίξεις κυνηγητό με τα ζόμπι στους δρόμους της Raccoon City;