Reverse wireless charging: όταν το κινητό σου γίνεται βάση φόρτισης

Περίληψη: Κάποτε για να φορτίσεις το smartphone σου και τα διάφορα άλλα ηλεκτρονικά gadget που διαθέτεις,...

Κάποτε για να φορτίσεις το smartphone σου και τα διάφορα άλλα ηλεκτρονικά gadget που διαθέτεις, έπρεπε να έχεις 35 διαφορετικούς φορτιστές. Αργότερα, με την έλευση του microUSB  η κατάσταση απλοποιήθηκε δραματικά, ενώ πλέον με τo USB Type-C μπορείς να δώσεις τροφοδοσία με ένα καλώδιο ακόμα και σε πολύ ενεργοβόρες συσκευές (έως 100W). Το επόμενο βήμα ήταν και εξακολουθεί να είναι η ασύρματη φόρτιση – με το πρότυπο Qi να είναι το επικρατέστερο – που σου παρέχει τη δυνατότητα να φορτίσεις συμβατές συσκευές επαγωγικά χωρίς καλώδια, αρκεί να υπάρχει κάπου μία τέτοια βάση φόρτισης.

Ακόμα κι αυτό όμως μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί παντού. Ή μήπως όχι; Δεν θα ήταν βολικό αν το smartphone σου μπορούσε να παίξει αυτό το ρόλο; Την αρχή έκανε πέρσι η Huawei με το Mate 20 Pro, το οποίο προσέφερε τη δυνατότητα Reverse Wireless Charging, και μπορούσες να εκμεταλλευτείς την τεράστια μπαταρία της συσκευής (4.200mAh) για να φορτίσεις ασύρματα συμβατά αξεσουάρ, gadgets ή ακόμα και άλλα smartphones.

Tη δυνατότητα αυτή προσφέρουν και τα καινούργια Galaxy S10, S10+ και S10e, με τη Samsung να βαφτίζει το εν λόγω χαρακτηριστικό Wireless PowerShare. Όπως και στην περίπτωση του Mate 20 Pro, τα Galaxy S10 μπορούν να φορτίσουν συμβατά αξεσουάρ, όπως τα Galaxy Buds ή το Galaxy Watch Active, ή και άλλα smartphones. Με την αρχή να έχει γίνει είναι σίγουρο ότι θα δούμε τη συγκεκριμένη δυνατότητα να περνάει και σε άλλες ναυαρχίδες. Ποια θα είναι η επόμενη; Αν θα έπρεπε να στοιχηματίσουμε θα λέγαμε το P30 Pro, που θα ανακοινωθεί στα τέλη Μαρτίου, ενώ θεωρούμε βέβαιο πως και το επόμενο Galaxy Note θα προσφέρει αντίστοιχη λειτουργία.