Η Rihanna έχει σήμερα γενέθλια! Χρόνια πολλά Riri!

Περίληψη: Ποπ σταρ διεθνούς βεληνεκούς, σχεδιάστρια μόδας, επιτυχημένη επιχειρηματίας και σύντομα μητέρα! Όλα αυτά μέσα σε μόλις 34 χρόνια για τη Rihanna, που σήμερα έχει γενέθλια!

Πριν από 34 χρόνια, στο Saint Michael του Barbados γεννιέται η Rihanna. Λίγα χρόνια αργότερα θα την γνωρίσει όλος ο κόσμος, με την κυκλοφορία του τρίτου της άλμπουμ, «Good Girl Gone Bad» να γίνεται διεθνής επιτυχία. Η Rihanna γεννήθηκε σαν σήμερα και η μουσική είναι ένας από τους τομείς που έχει διαπρέψει όλα αυτά τα χρόνια. Ανήμερα των γενεθλίων της λοιπόν, ας γνωρίσουμε καλύτερα την Rihanna!

Τα παιδικά χρόνια της Rihanna

Η Rihanna γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Barbados, ενα νησιωτικό κράτος της Καραϊβικής. Ήρθε στον κόσμο στις 20 Φεβρουαρίου 1988, στο St. Michael του Barbados και το πλήρες όνομά της είναι Robyn Rihanna Fenty. Η παιδική της ηλικία σημαδεύτηκε από οικογενειακά προβλήματα και από την εξάρτηση του πατέρα της σε ναρκωτικές ουσίες. Τελικά, όταν η ίδια ήταν 14 ετών, οι γονείς της πήραν διαζύγιο.

Μετακόμιση στην Αμερική

Ως έφηβη, η Rihanna χρησιμοποιούσε το τραγούδι για να ξεφύγει από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Με δύο συμμαθήτριες σχημάτισε ένα μουσικό γκρουπ όταν ήταν 15 χρονών. Μάλιστα, κατάφεραν να εξασφαλίσουν μία οντισιόν με τον μουσικό παραγωγό Evan Rogers, ο οποίος επισκεπτόταν το νησί εκείνη την περίοδο. Ο Rogers εντυπωσιάστηκε από το ταλέντο της Rihanna, η οποία ξεχώρισε αμέσως. Αργότερα, ο Rogers εκμυστηρεύτηκε πως «από τη στιγμή που η Rihanna μπήκε στο δωμάτιο, ήταν σαν να μην υπήρχαν τα άλλα δύο κορίτσια.» Σε λιγότερο από ένα χρόνο, όταν ήταν μόλις 16 χρονών, η Rihanna πήρε την απόφαση να αφήσει πίσω της το Barbados και να κυνηγήσει την τύχη της στις ΗΠΑ. Έτσι μετακόμισε στο Connecticut για να δουλέψει επάνω στο πρώτο demo άλμπουμ της μαζί με τον Evan Rogers.

Η μουσική καριέρα της Rihanna ξεκινά

Τον Ιανουάριο του 2005 ο Rogers εξασφάλισε στη Rihanna μία οντισιόν με της δισκογραφική εταιρία Def Jam, στην οποία ο Jay-Z είχε μόλις αναλάβει το ρόλο του προέδρου και CEO. Ακούοντας τα demo της Rihanna είχε κάποιες αμφιβολίες, αλλά όταν την άκουσε ζωντανά αποφάσισε αμέσως να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την Rihanna. Λιγότερο από 8 μήνες μετά, τον Αύγουστο του 2005 θα κυκλοφορούσε το πρώτο single της Rihanna, το “Pon de Replay”. Το κομμάτι έφτασε μέχρι το νούμερο 2 του Billboard και ήταν ο προάγγελος της κυκλοφορίας του πρώτου ολοκληρωμένου δίσκου. Αυτός ήταν το “Music of the Sun”, το οποίος κυκλοφόρησε ένα μήνα αργότερα. Για την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ της Rihanna, “A Girl Like Me”, χρειάστηκε να περάσει μόλις ένας χρόνος. Από το δίσκο αυτό ξεχώρισε το “SOS”, το πρώτο κομμάτι της Rihanna που θα έφτανε στη νούμερο 1 θέση στο singles chart.

Η επέλαση της Rihanna στη μουσική βιομηχανία

Η χρονιά που η Rihanna μετατράπηκε από μία επιτυχημένη έφηβη ποπ σταρ σε παγκόσμιο μουσικό φαινόμενο ήταν το 2007. Η μετατροπή της σε διεθνές είδωλο της ποπ έγινε με το τρίτο άλμπουμ της καριέρας της, το “Good Girl Gone Bad”. Το άλμπουμ έφτασε μέχρι το νούμερο 2 στα charts και περιείχε κομμάτια όπως το “Shut Up and Drive” και “Don’t Stop the Music”. Το πιο επιτυχημένο κομμάτι του δίσκου, όμως, ήταν το “Umbrella” και σε αυτό συμμετείχε και ο Jay-Z. Το “Umbrella” έφτασε στην κορυφή του singles chart και απέφερε στη Rihanna το πρώτο της βραβείο Grammy, στην κατηγορία “Best Rap/Sung Collaboration”. Το τρίτο της άλμπουμ επανεκδόθηκε το 2008, με τον τίτλο “Good Girl Gone Bad: Reloaded” και περιείχε τρία νέα κομμάτια.

Η «επίθεση» της Rihanna συνεχίστηκε με τους ίδιους δαιμονιώδεις ρυθμούς και τα επόμενα χρόνια. Το 2009 είχαμε την κυκλοφορία του “Rated R”, του τέταρτου άλμπουμ της Rihanna. Μερικά από τα τραγούδια που ξεχώρισαν από αυτό τον δίσκο είναι τα “Hard” και “Rude Boy”, Ο πέμπτος δίσκος της μουσικής της καριέρας ήρθε την επόμενη χρονιά. Αυτός ήτα το “Loud” και ήταν και αυτός εμπορικά επιτυχημένος, με κομμάτια όπως τα “Only Girl (In the World)” και “S&M” να διακρίνονται από αυτή την κυκλοφορία. Το 2011 είχαμε την κυκλοφορία ακόμα ενός άλμπουμ, του έκτου της καριέρας της. Από τον έκτο δίσκο, “Talk That Talk”, το κομμάτι “We Found Love” που δημιούργησε σε συνεργασία με τον DJ Calvin Harris ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία και της χάρισε ένα ακόμα Grammy για το καλύτερο music video της χρονιάς. Αυτή η φάση της καριέρας της Rihanna, όπου το ένα άλμπουμ διαδεχόταν το άλλο με πολύ γρήγορο ρυθμό, έκλεισε με την κυκλοφορία του “Unapologetic” το 2021. Και αυτή η κυκλοφορία πρόσθεσε βραβεία Grammy στη συλλογή της Rihanna, με τον έβδομο δίσκο της να αναδεικνύεται στο καλύτερο Urban Contemporary Album της χρονιάς, στα 56α Grammy. Ο όγδοος και νεότερος δίσκος της Rihanna είναι το “Anti”, ο οποίος κυκλοφόρησε το 2016.

Επιχειρηματικότητα, προσωπική ζωή και εγκυμοσύνη

To ταλέντο της Rihanna δεν σταματά στο τραγούδι! Η RiRi έχει να επιδείξει και μία πολύ επιτυχημένη καριέρα ως επιχειρηματίας. Από το 2019 έχει δημιουργήσει τη Fenty, τη δική της εταιρία μόδας. Η Fenty έχει δημιουργήσει διάφορες σειρές ρούχων, καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης. Η Rihanna έχει κυκλοφορήσει επίσης και πολλά αρώματα, ενώ κατέχει και ένα ποσοστό στη streaming υπηρεσία Tidal.

Και η προσωπική της ζωή είναι γεμάτη με θετικά γεγονότα πλέον. Η Rihanna έχει αφήσει πίσω της την τοξική σχέση της με τον Chris Brown, ο οποίος την είχε ξυλοκοπήσει λίγο πριν από τα βραβεία Grammy του 2009. Σήμερα η Rihanna έχει σχέση με τον ράπερ A$AP Rocky και το ζευγάρι περιμένει το πρώτο τους παιδί! Η εγκυμοσύνη της Rihanna έγινε γνωστή μόλις πριν από λίγες μέρες, όταν το ζευγάρι φωτογραφήθηκε μαζί στη Νέα Υόρκη, με τη Rihanna να μοιράζεται με όλο τον κόσμο το ευχάριστο γεγονός.

Σήμερα η Rihanna γίνεται 34 χρονών! Μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να εξελιχθεί σε κορυφαία τραγουδίστρια με απήχηση σε όλο τον κόσμο, επιτυχημένη επιχειρηματία, ενώ σύντομα θα γίνει και μητέρα! Για τα γενέθλια της Rihanna λοιπόν, δεν μπορούμε παρά να πούμε ένα μεγάλο «χρόνια πολλά