Rosamunde Pilcher, η αγαπημένη των γυναικών

Περίληψη: Άφησε στίγμα για τη ρομαντική της γραφή, ενώ τα έργα της έχουν πουλήσει πάνω από 60...

Άφησε στίγμα για τη ρομαντική της γραφή, ενώ τα έργα της έχουν πουλήσει πάνω από 60 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλον τον κόσμο. Η Rosamunde Pilcher έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, στις 6 Φεβρουαρίου 2019.

Όπως δήλωσε ο γιος της Robin Pilcher, επίσης συγγραφέας, η μητέρα του ήταν πολύ καλά στην υγεία της έως τα Χριστούγεννα του 2018, αλλά στη συνέχεια δοκιμάστηκε από βρογχίτιδα, ενώ το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη τη νύχτα της προηγούμενης Κυριακής στάθηκε μοιραίο για τη ζωή της.

Στη μακρόχρονη συγγραφική καριέρα της επικεντρώθηκε στα μυθιστορήματα, δίνοντας ωστόσο ειδικό βάρος στα διηγήματα και τα θεατρικά έργα

Γεννημένη στo Lelant της Κορνουάλης, στις 22 Σεπτεμβρίου 1924, η Pilcher υπηρέτησε από το 1943 έως το 1946 στο Γυναικείο Σώμα του Βρετανικού Ναυτικού. Το Δεκέμβριο του 1946 παντρεύτηκε το σκωτσέζο ήρωα πολέμου Graham Pilcher, ο οποίος απεβίωσε το 2009. Μαζί του απέκτησε τέσσερα παιδιά (δύο γιους και δύο κόρες), που της χάρισαν συνολικά δεκατέσσερα εγγόνια και δεκαεπτά δισέγγονα.

Άρχισε να γράφει από πολύ μικρή, δημοσίευσε δε το πρώτο της διήγημα σε ηλικία 18 ετών. Έκτοτε αφοσιώθηκε στη Λογοτεχνία και έγινε γρήγορα ευρέως γνωστή και ιδιαίτερα αγαπητή, κυρίως στο γυναικείο αναγνωστικό κοινό.

Τα πρώτα δέκα μυθιστορήματά της, μεταξύ των ετών 1949-1963, δημοσιεύτηκαν με το ψευδώνυμο Jane Fraser.

Πρωτοφανή εμπορική επιτυχία γνώρισε το μυθιστόρημά της «Μαζεύοντας κοχύλια» (The Shell Seekers), που πούλησε 5 εκατομμύρια αντίτυπα ανά την υφήλιο και διασκευάστηκε για θεατρικές παραστάσεις.

Best-sellers έγιναν και τα μυθιστορήματα «Στον αστερισμό των διδύμων», «Το άγριο θυμάρι», «Η μέρα της καταιγίδας», «Η άλλη όψη», «Φωνές το καλοκαίρι». Τελευταίο συγγραφικό της έργο υπήρξε το «Χειμερινό ηλιοστάσιο» (Winter Solstice), που εκδόθηκε το 2000.

Βρείτε όλα τα βιβλία της στο κοντινότερο κατάστημα Public και στο public.gr.