Η Samsung ετοιμάζει selfie κάμερα κάτω από την οθόνη του smartphone!

Περίληψη: Κάθε σύγχρονο smartphone έχει ένα κοινό σχεδιαστικό γνώρισμα: τα περιορισμένα bezel. Για να εξαλείψουν τα...

Κάθε σύγχρονο smartphone έχει ένα κοινό σχεδιαστικό γνώρισμα: τα περιορισμένα bezel. Για να εξαλείψουν τα περιθώρια, οι κατασκευαστές έχουν δοκιμάσει ένα σωρό διαφορετικούς τρόπους απόκρυψης της selfie κάμερας...

Από τα κοψίματα και τις τρύπες στην οθόνη μέχρι και σε pop-up μηχανισμούς. Η Samsung, απ' ό,τι φαίνεται, ετοιμάζεται να βάλει τέλος σε όλους αυτούς τους τρόπους καθώς εργάζεται σε κάμερα που θα δουλεύει κάτω από την οθόνη!

Η τεχνολογία αυτή δεν είναι και... τόσο νέα, αφού η βασική της ιδέα είναι ίδια με αυτή ενός οπτικού αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη. Σε έναν οπτικό fingerprint scanner, όπως στο Huawei P30 Pro για παράδειγμα, μια κάμερα κάτω από την οθόνη φωτογραφίζει το δακτυλικό αποτύπωμα που ακουμπάει το γυαλί.

Η ίδια κάμερα, όμως, δεν μπορεί να τραβήξει και φωτογραφίες, διότι η οθόνη εμποδίζει το φως να περάσει σωστά και έτσι οι τελικές εικόνες δεν θα είναι καθαρές. Στην περίπτωση του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων αυτό δεν είναι πρόβλημα, αλλά για τις φωτογραφίες χάνεται πολύ λεπτομέρεια και φωτεινότητα.

Για να καταπολεμήσει το μειονέκτημα αυτό, η Samsung εργάζεται πάνω στη δημιουργία μιας οθόνης που, στο σημείο της κάμερας, θα γίνεται εντελώς διαφανής! Σαν αποτέλεσμα, το φως θα μπορεί να περνάει από μέσα, και να φτάνει στην κάμερα χωρίς απώλειες στην ποιότητα.

Φυσικά μια pop-up selfie κάμερα προσφέρει θεωρητικά το ίδιο σχεδιαστικό αποτέλεσμα, αλλά έχει και κάποια μειονεκτήματα. Ένα smartphone με pop-up κάμερα δεν μπορεί να είναι αδιάβροχο και τα κινητά μέρη ενός τέτοιου συστήματος μπορούν να φθαρούν με τον καιρό.

Μια κάμερα κάτω από την οθόνη λύνει και τα δύο παραπάνω προβλήματα χωρίς κάποιο εμφανές μειονέκτημα....