H Samsung σπάει το «φράγμα» του 1TB σε flash storage!

Περίληψη: Όσο τα smartphones γίνονται πιο ισχυρά και οι mobile εφαρμογές (ή τα παιχνίδια) θυμίζουν όλο...

Όσο τα smartphones γίνονται πιο ισχυρά και οι mobile εφαρμογές (ή τα παιχνίδια) θυμίζουν όλο και περισσότερο τις desktop εκδόσεις, τόσο αυξάνονται και οι απαιτήσεις σε αποθηκευτικό χώρο.

H Samsung Electronics, όντας ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές chip μνήμης για κινητά, έχει φροντίσει ήδη για την επόμενη μέρα και πρόσφατα ανακοίνωσε πως έχει ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή των πρώτων chip μνήμης eUFS 2.1 (embedded Universal Flash Storage) χωρητικότητας 1 ΤΒ.

Tα νέα chip έχουν το ίδιο μέγεθος με της προηγούμενης γενιάς, που έφθανε σε χωρητικότητα τα 512 GB, ενώ προσφέρουν ταχύτητα μεταφοράς έως 1.000MB/sec, δηλαδή 2 φορές υψηλότερη από εκείνη ενός τυπικού SSD. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η αντιγραφή μιας ταινίας Full HD των 5GB θα απαιτεί μόλις 5 δευτερόλεπτα, ενώ θα μπορείς να έχεις αποθηκευμένα στη συσκευή σου έως 260 δεκάλεπτα βίντεο ανάλυσης 4K.

Σύμφωνα με τον Cheol Choi της Samsung Electronics, τα νέα chip «θα παίξουν καταλυτικό ρόλο προκειμένου οι συσκευές της επόμενης γενιάς να προσφέρουν μία εμπειρία που να θυμίζει φορητό υπολογιστή».

Άραγε ποιο θα είναι το πρώτο smartphone που θα αξιοποιεί τα νέα chip μνήμης; Εμείς θα στοιχηματίζαμε ότι θα είναι το επόμενο Galaxy Note.

Εσύ, τι πιστεύεις;