Samsung The Freestyle: O Τίμος Κουρεμένος και ο νέος προτζέκτορας

Περίληψη: Σε αυτή τη hands on παρουσίαση, ο Τίμος Κουρεμένος τονίζει τις καινοτομίες και ιδιαιτερότητες που κάνουν τον προβολέα The Freestyle να ξεχωρίζει.

Σε λίγες μέρες από τώρα ο φορητός προβολέας Samsung The Freestyle θα κυκλοφορήσει επίσημα στην ελληνική αγορά. Αν κάνεις από σήμερα την προπαραγγελία σου, μάλιστα, θα αποκτήσεις και δύο σούπερ δώρα που κάνουν τη χρήση The Freestyle ακόμα πιο απολαυστική. Τι εστί, όμως, The Freestyle; Την απάντηση έχει ο Τίμος Κουρεμένος, ο οποίος επισκέφθηκε το Public, ετοίμασε το πολυαναμενόμενο hands-on βίντεο και μας παρουσιάζει τον επαναστατικό φορητό προβολέα. Ας δούμε το βίντεο:

Video Duration
2:48

Samsung The Freestyle – πρώτες εντυπώσεις

Ο Τίμος Κουρεμένος περίμενε κάτι ογκώδες μόλις άκουσε για προτζέκτορα. Αυτό που συνάντησε όταν πήρε στα χέρια του το The Freestyle της Samsung ήταν ένα συμπαγές gadget που μπορείς να μεταφέρεις παντού. Δοκιμάζοντας τον προβολέα, είδε από «πρώτο χέρι» το πόσο απλή διαδικασία είναι η ρύθμιση της εικόνας -όλα γίνονται αυτόματα- και πόσο εύκολο είναι να προβάλεις περιεχόμενο, χάρη στο λειτουργικό και τη δυνατότητα mirroring από το κινητό. Με λίγα λόγια, όπως είπε κι ο Τίμος, «η Samsung μας επαναπροσδιορίζει τι είναι ο προτζέκτορας.»

Ένας κινηματογράφος όπου κι αν βρεθείς, εύκολα και γρήγορα!

Όπως μας δείχνει και ο Τίμος στο βίντεο που ετοίμασε, το Samsung The Freestyle μπορεί με μεγάλη ευκολία να σε ακολουθήσει παντού! Η φορητότητα είναι ένα από τα μεγάλα του «ατού» καθώς η συσκευή έχει μικρό μέγεθος και βάρος, άρα γίνεται εύκολα μέρος του every day carry σου ή μπαίνει χωρίς πολλές σκέψεις στη βαλίτσα σου. Παρά τις «μαζεμένες» διαστάσεις και το μικρό βάρος του, ο The Freestyle μπορεί να προσφέρει εικόνα έως και 100 ίντσες και διαθέτει ενσωματωμένο ηχείο. Μάλιστα, υποστηρίζει ακόμα και HDR10 περιεχόμενο, για ακόμα πιο ποιοτική εικόνα.

Η ποιότητα εικόνας και ήχου, όμως, δεν αρκεί για να απολαύσεις τις αγαπημένες σου σειρές και ταινίες on the go, αν πρέπει κάθε φορά να «τρως» όλο σου το χρόνο ρυθμίζοντας τον προβολέα. Ευτυχώς, με το The Freestyle το σετάρισμα του προβολέα ανήκει στο παρελθόν! Η Samsung φρόντισε να κάνει τη διαδικασία όσο πιο απλή γίνεται. Έτσι, το The Freestyle μπορεί και ρυθμίζει αυτόματα τις αναλογίες της εικόνας για να είναι πάντα ορθογώνια η οθόνη. Επιπλέον, ο προβολέας ρυθμίζει αυτόματα και την εστίαση για να απολαμβάνεις πάντα τη βέλτιστη εικόνα, χωρίς προσπάθεια! Κι όλα αυτά γίνονται ακόμα κι αν το The Freestyle βρίσκεται σε ανώμαλο έδαφος, μέσω της λειτουργία Auto-levelling. Ακόμα και για την αυτόματη βαθμονόμηση των χρωμάτων έχει προνοήσει η Samsung. Δεν χρειάζεται να ψάχνεις για λευκό τοίχο λοιπόν. Στρέψε τον προβολέα στην επιφάνεια που θες και το The Freestyle θα προσαρμόσει τα χρώματα αναλόγως.

Για να ξεκινήσεις τις προβολές, απλά ανάβεις το The Freestyle, το στρέφεις στην επιφάνεια που θες και πατάς play! Όλα τα άλλα τα αναλαμβάνει ο προβολέας! Χρησιμοποίησέ τον στο σαλόνι, στο ταβάνι του υπνοδωματίου, στο εξοχικό ή πάρε τον μαζί στις διακοπές! Όπου κι αν βρεθείς μπορείς να έχεις πάντα μαζί σου μία κινηματογραφική οθόνη.

Samsung The Freestyle – specs

Το The Freestyle είναι ένας από τους πιο καινοτόμους φορητούς προβολείς σήμερα. Όλα ξεκινούν από την εικόνα που μπορεί να προβάλει, η οποία ξεκινά από τις 30 ίντσες και φτάνει έως και τις 100 ίντσες. Η ανάλυση του προβολέα είναι Full HD (1920 × 1080) ενώ υπάρχει και υποστήριξη για HDR10. Για εύκολη προβολή σε κάθε επιφάνεια, ο φορητός προβολέας της Samsung διαθέτει βάση που επιτρέπει τη ρύθμιση της γωνίας προβολής έως και 180 μοίρες.

Ο νέος, φορητός προβολέας της Samsung σου επιτρέπει να αναπαράγεις το περιεχόμενό σου με πολλούς τρόπους. Αρχικά, μπορείς να συνδέσεις εξωτερικές συσκευές, όπως laptop, μέσω της θύρας micro HDMI. Από το κινητό σου μπορείς ακόμα πιο εύκολα να μεταδώσεις εικόνα, με τον προβολέα να ενσωματώνει Wi-Fi 5 και Bluetooth 5.2. Το The Freestyle υποστηρίζει ασύρματη προβολή μέσω της εφαρμογής SmartThings στο Android, και μέσω AirPlay 2 σε συσκευές Apple. Το καλύτερο, όμως, είναι πως δεν χρειάζεσαι καν κάποια άλλη συσκευή για να απολαύσεις τις δυνατότητες προβολής του The Freestyle! Η Samsung έχει εξοπλίσει το The Freestyle με το ίδιο έξυπνο λειτουργικό που χρησιμοποιεί και στις τηλεοράσεις της. Αυτό σημαίνει πως μπορείς να συνδέσεις τον προβολέα με το internet και να αρχίσεις το streaming από τα αγαπημένα σου apps, χωρίς να βασίζεσα σε επιπλέον συσκευές. Κι όταν τελειώσει η ταινία ή το επεισόδιο, χρησιμοποίησε το The Freestyle για να αλλάξεις την ατμόσφαιρα στο χώρο. Πρόβαλε χαλαρές εικόνες ή σχέδια στον τοίχο, μετάτρεψε τον προβολέα σε συσκευής φωτισμού περιβάλλοντος, ή χρησιμοποίησέ τον απλώς σαν έξυπνο ηχείο.

Ακόμα κι όταν βρίσκεσαι εκτός σπιτιού και χωρίς πρόσβαση σε πρίζα, το The Freestyle δεν σταματά. Είναι συμβατός με εξωτερικές μπαταρίες με έξοδο USB-PD και 50W/20V ή παραπάνω (πωλούνται χωριστά), οι οποίες μπορούν να συνδεθούν με καλώδιο USB-C.

Samsung The Freestyle – Δώρα προπαραγγελίας

Η επίσημη κυκλοφορία του The Freestyle ξεκινά στις 21 Φεβρουαρίου στην Ελλάδα. Μην περιμένεις μέχρι τότε, όμως, γιατί θα χάσεις δύο πολύ χρήσιμα δώρα. Αν προπαραγγείλεις το The Freestyle μέχρι τις 19/02/2022 θα πάρεις δώρο τη θήκη μεταφοράς Freestyle και τα ασύρματα ακουστικά Samsung Galaxy Buds2. Μην χάσεις την ευκαιρία λοιπόν!