Samsung Galaxy A12, το πιο δημοφιλές smartphone του 2021!

Περίληψη: Το entry level smartphone της Samsung Galaxy A12 σάρωσε στις πωλήσεις το 2021, ξεπερνώντας αντιπάλους όπως τα iPhone 13, τα Galaxy S21 αλλά και συσκευές της Xiaomi.

Μπορεί όταν ακούς smartphone το μυαλό σου αυτόματα να πηγαίνει στην ακριβή σειρά Galaxy S και στο iPhone, όμως το πιο επιτυχημένο smartphone του 2021 ήταν άλλο. Ο λόγος για το Galaxy A12 της Samsung, μίας αρκετά πιο οικονομικής συσκευής. Σύμφωνα με τα στοιχεία μίας έκθεσης από την Omdia, το Galaxy A12 ήταν η πιο επιτυχημένη εμπορικά συσκευή για το 2021, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια. Μάλιστα, το παραπάνω αποδεικνύεται πως ισχύει και για την ελληνική αγορά, όπως μαρτυρούν τα best seller smartphone στο Public.

Galaxy A12: Ο βασιλιάς της mid range κατηγορίας

Η επιτυχία των Samsung A12 και Samsung A12s δεν είναι τυχαία, αφού σχεδιάστηκαν εξαρχής με αυτόν το σκοπό. Μία σύγχρονη συσκευή, με ικανοποιητικά για την κατηγορία τιμής χαρακτηριστικά και με ενδιαφέρουσα εμφάνιση. Το Galaxy A12 έχει οκταπύρηνο επεξεργαστή, ενώ η μνήμη RAM του στα 4GB είναι αρκετή για ό,τι και αν θες να κάνεις με αυτό. Από mobile gaming, μέχρι σκληρή χρήση στα social, το A12 δεν θα σε προδώσει ποτέ. Παράλληλα, με εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο που φτάνει έως και τα 128GB, δύσκολα θα ξεμείνεις, όσες φωτογραφίες ή βίντεο και αν τραβήξεις με αυτό. Βέβαια, εκτός από το Samsung Galaxy A12 128GB, υπάρχει και η έκδοσή του με 64GB για όσους δεν ενδιαφέρονται τόσο για τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο.

Και πώς να μην τραβήξεις φωτογραφίες όταν η συσκευή παρά την χαμηλή της τιμή περιλαμβάνει 4 διαφορετικές κάμερες. Μία κεντρική κάμερα στα 48MP, μία ultra wide στα 5MP, ενώ υπάρχουν και δύο αισθητήρες 2MP, ένας για λήψεις macro σε κοντινή απόσταση αλλά και ένας για το εντυπωσιακό εφέ του θολού background.

Τα χαρακτηριστικά του Galaxy A12 ενισχύονται από την μεγάλη μπαταρία των 5,000mAh που επιτρέπει τη χρήση της συσκευής απρόσκοπτα για μία ή περισσότερες μέρες. Φυσικά, ειδική αναφορά πρέπει να γίνει και στο One UI της Samsung, το οποίο θα φροντίσει να φορτώνουν άμεσα όλες οι εφαρμογές που ανοίγεις, ενώ έχει λειτουργίες όπως το Dark Mode, οι οποίες θα κάνουν την εμπειρία σου ακόμα πιο άνετη.

Πώς κατάφερε να προσπεράσει όλα τα iPhone και τα υπόλοιπα smartphone με Android;

Πίσω στα αποτελέσματα της έρευνας, παρότι η Apple κυκλοφορεί μόνο μία σειρά συσκευών, δεν κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση. Τα iPhone 12 και iPhone 13 βρέθηκαν στη δεύτερη και τρίτη θέση της λίστας των συσκευών, με το iPhone 11 να ακολουθεί. Στη δεκάδα εκτός του Galaxy A12 υπάρχουν μόλις δύο smartphone με λειτουργικό Android. Αυτά είναι το Redmi 9A της Xiaomi, και το Galaxy A02.

Όπως φαίνεται οι mid-range συσκευές, ακόμη και οι low-end, πλέον καλύπτουν τις ανάγκες των περισσότερων χρηστών, αφού τα τελευταία χρόνια έχει γίνει τεράστια πρόοδος στην κατηγορία. Ως αποτέλεσμα, οι πωλήσεις των συγκεκριμένων smartphone είναι εντυπωσιακές, με τους κατασκευαστές να επενδύουν ολοένα και περισσότερο σε mid-range συσκευές με στόχο να φτάσουν στην κορυφή.

Αυτή η τάση δείχνει να συνεχίζεται και στο 2022, αφού ήδη έχουν κυκλοφορήσει κάποια πολύ ενδιαφέροντα mid-range smartphone. Ένα από αυτά είναι και το Galaxy A13, ο αντικαταστάτης του επιτυχημένου Galaxy A12, με τη Samsung να στοχεύει ακόμη μία φορά στην κορυφή. Θα τα καταφέρει άραγε;

Αν πάντως είσαι σε αναζήτηση νέου οικονομικού smartphone τότε σίγουρα πρέπει να λάβεις υπόψιν σου την επιτυχία του Galaxy A12 το 2021, αλλά και να κοιτάξεις τη νέα πρόταση της Samsung στη mid-range κατηγορία. Και αν είσαι ήδη κάτοχος του Galaxy Α12, τότε γιόρτασε την επιτυχία της επιλογής σου, κάνοντας δώρο στον εαυτό σου μία θήκη για αυτό. Στο Public θα βρεις μία μεγάλη γκάμα από θήκες Samsung Galaxy A12 για να βρεις αυτή που σου ταιριάζει.