Samsung Galaxy A80: Η πιο ευρηματική λύση για μικρά bezel!

Περίληψη: Ο σύγχρονος σχεδιασμός ενός smartphone θέλει τα bezel να είναι όσο το δυνατόν μικρότερα. Πώς,...

Ο σύγχρονος σχεδιασμός ενός smartphone θέλει τα bezel να είναι όσο το δυνατόν μικρότερα. Πώς, λοιπόν, λύνει μια εταιρία το «πρόβλημα» της μπροστινής κάμερας;

Στην περίπτωση του Samsung Galaxy S10 η απάντηση ήρθε με τη δημιουργία μιας... τρύπας στην οθόνη! Για το Samsung Galaxy A80, όμως, η Samsung αποφάσισε κάτι ακόμα πιο τρελό, κατάργησε τελείως την μπροστινή κάμερα!

«Και πώς θα τραβάω selfie;» σε φαντάζομαι ήδη να αναρωτιέσαι. Η απάντηση είναι: με την πίσω κάμερα, φυσικά! Μέσω ειδικού μηχανισμού, αυτή ανασηκώνεται και περιστρέφεται αυτόματα, ερχόμενη επάνω από την οθόνη, όταν τη χρειαστείς, για να βγάλεις selfie! Έτσι έχεις στη διάθεση σου την καλύτερη δυνατή κάμερα για όποια χρήση κι αν τη θες.

Η κάμερα η οποία βρίσκουμε στο Samsung Galaxy A80 αποτελείται από 3 αισθητήρες. Ο κύριος από αυτούς έχει ανάλυση 48MP με διάφραγμα f/2.0. Ο δεύτερος αισθητήρας είναι ultra-wide κάμερα ανάλυσης 8MP, με διάφραγμα f/2.2 και οπτικό πεδίο 123ο, ενώ υπάρχει ακόμα και ένας ToF αισθητήρας για μέτρηση αποστάσεων.

Απαλλαγμένη από την selfie κάμερα, η μπροστινή πλευρά του Α80, καταλαμβάνεται εξ’ ολοκλήρου από την οθόνη των 6,7’’ με τα bezel να είναι σχεδόν ανύπαρκτα. Η οθόνη έχει ανάλυση 1080x2400 και το πάνελ είναι super AMOLED. Η οθόνη φιλοξενεί επίσης και τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Στην καρδιά της συσκευής υπάρχει ο ολοκαίνουργιος Snapdragon 730 με 8 πυρήνες. Μαζί του θα υπάρχουν 8GB μνήμης RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου. Εντός του Galaxy A80 βρίσκουμε επίσης και την μπαταρία των 3.700mAh, η οποία μπορεί να φορτίσει γρήγορα μέσα από τον φορτιστή των 25W.

Η νέα συσκευή θα είναι διαθέσιμη σε τρία χρώματα, μαύρο, λευκό και χρυσό, και θα κυκλοφορήσει με την έκδοση Android 9.0 Pie με One UI.