Samsung Galaxy Fold: Τα smartphones δεν θα είναι ποτέ τα ίδια!

Περίληψη: Σας είπαμε ήδη πολλά για την παρουσίαση της Samsung, για το νέο Galaxy S10 και...

Σας είπαμε ήδη πολλά για την παρουσίαση της Samsung, για το νέο Galaxy S10 και για τις «παραλλαγές» του, αλλά και όλες τις νέες τεχνολογίες που φέρνει και πως, ίσως, είναι το πιο ριζοσπαστικό Galaxy που έχει κυκλοφορήσει.

Και όμως, αυτό ίσως δεν είναι το μεγαλύτερο νέο που βγήκε από τη Samsung εχθές!

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας έδειξαν και ένα νέο μοντέλο: το Galaxy Fold. Και δεν άφησαν κανέναν να το ακουμπήσει, να το πλησιάσει, ούτε καν να το στραβοκοιτάξει. Ξέρουμε βασικά χαρακτηριστικά, αλλά επί του πρακτέου γνωρίζουμε μόνο ό,τι είδαμε από το Fold στα χέρια του υπεύθυνου της Samsung που έκανε την επίδειξη.

Και αυτά είναι αρκετά για να είμαστε βέβαιοι πως το Fold είναι το smartphone που άλλαξε ήδη την πορεία της ιστορίας – όπως είχε κάνει παλαιότερα το πρώτο iPhone και ακόμη πιο παλιά το πρώτο IBM PC.
Λοιπόν, το Samsung Galaxy Fold είναι ένα smartphone με μέγεθος αντίστοιχο οποιουδήποτε άλλου smartphone με οθόνη 4,6 ιντσών. Αν προσέξεις καλύτερα, όμως, θα δεις πως ανοίγει σαν βιβλίο. Και μόλις ανοίξει, ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια σου μια οθόνη 7,3 ιντσών.

Είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας και διαθέτει πανίσχυρο επεξεργαστή, μπόλικη RAM, μεγάλο δίσκο, fingerprint sensor και Android 9. Το πιο σημαντικό απ' όλα, όμως, είναι πως έχουμε έτοιμο, (σχεδόν) στα χέρια μας, το πρώτο smartphone με εύκαμπτη και αναδιπλούμενη οθόνη, μαζικής παραγωγής!

Για να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι αυτό, θα πούμε απλώς πως η ίδια η Google έσπευσε να προσθέσει υποστήριξη σε smartphones με αναδιπλούμενη οθόνη στο Android. Και, βέβαια, όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές smartphones έχουν κάτι αντίστοιχο στα σκαριά.

Τα smartphones αυτά θα ονομάζονται «foldables», οπότε έχε στο μυαλό σου αυτή τη λέξη, γιατί θα την ακούς πολύ συχνά στο εγγύς, τουλάχιστον, μέλλον.

Συγκεκριμένα, τα χαρακτηριστικά:
• Επεξεργαστής: Qualcomm Snapdragon 855
• RAM: 12 GB
• Δίσκος: 512GB
• Μπαταρία: 4380mAh, Fast charge
• Κάμερες: Έναν σκασμό! (βλ. παρακάτω)
• Λειτουργικό: Android 9.0 με Samsung One UI
• Οθόνες: 4,6” Super AMOLED εμπρόσθια, 7,3” QXGA+ Dynamic AMOLED εντός

Κάμερες: λοιπόν, εκτός όλων των άλλων, το Galaxy Fold διαθέτει, ούτε λίγο ούτε πολύ, έξι κάμερες! Ναι, έξι. Μία εμπρός, στην πλευρά της μικρής οθόνης, δύο στην εσωτερική πλευρά, και τρεις στο πίσω μέρος.
Η κάμερα στο εμπρός μέρος, ας το πούμε «εξώφυλλο», είναι στα 10 megapixels.

Στο πίσω μέρος, στο «οπισθόφυλλο» (αν συνεχίσουμε την αναλογία με ένα βιβλίο), υπάρχει μια των 12 megapixels ευρυγώνια με διπλή ίριδα και οπτική σταθεροποίηση, άλλη μια των 12 megapixels με 2x zoom και οπτική σταθεροποίηση, και μια υπερ-ευρυγώνια των 16 megapixels. Τέλος, στο εσωτερικό υπάρχει μια των 10 megapixels και μια κάμερα βάθους RGB των 8 megapixels.

Όσον αφορά το κόστος, αυτό θα είναι άνω των 2000 ευρώ, αλλά μείνε συντονισμένος στη συχνότητα των Public και του Public blog για να το δεις πρώτος, από τις 3 Μαΐου στην Ευρώπη και από 26 Απριλίου στην Αμερική!