Samsung Galaxy Note 10 Plus: Tο κορυφαίο των κορυφαίων phablets

Περίληψη: Το καινούριο Note της Samsung κυκλοφόρησε στις αρχές του μήνα που διανύουμε. Αν δεν το...

Το καινούριο Note της Samsung κυκλοφόρησε στις αρχές του μήνα που διανύουμε. Αν δεν το έμαθες (πράγμα αδύνατον), δεν πειράζει, ούτως ή άλλως η Ελλάδα έχει μια πολύ ιδιαίτερη σχέση με τον Αύγουστο, τη θάλασσα και τις διακοπές... Τώρα που γύρισες πίσω, όμως, πρέπει να ενημερωθείς για το τι συνέβη ενώ έκανες (κάναμε) τα μπάνια σου (μας).

Αυτό που έγινε, λοιπόν, είναι πως το Samsung Galaxy Note 10 Plus έθεσε τον πήχη ακόμη πιο ψηλά για τον ανταγωνισμό. Για αρχή, ας ρίξουμε μια ματιά στα πιο «χτυπητά» χαρακτηριστικά του Note 10 Plus, πριν κάνουμε το μεγάλο ρεζουμέ.

Πρώτον: το στυλό

Η Samsung το λέει «S Pen» και δεν είναι ένα ακόμα stylus – στυλό για μεγαλοπρεπή smartphones. Εκτός της πολύ μεγαλύτερης ακρίβειας που σου δίνει – όλοι έχουμε περάσει τη φρίκη του να προσπαθούμε να γράψουμε κάτι «χειρόγραφα» με το δάχτυλο στην οθόνη – η Samsung έχει ενσωματώσει κουμπί στο πάνω μέρος, κουμπί στα πλάγια, επιταχυνσιόμετρο και γυροσκόπιο (μη με ρωτήσεις που τα έβαλε όλα αυτά) αλλά και μπαταρία!

Σκοπός όλων αυτών να μπορείς να κουνάς το S Pen σαν τον Harry Potter και το μαγικό του ραβδί και να ελέγχεις το Note 10! Και ναι, ήδη έχουν αρχίσει και το υποστηρίζουν και άλλα apps, εκτός των προεγκατεστημένων από την ίδια τη Samsung. Και ναι, επιτέλους το Samsung Notes, το app που ξεκινά μόλις βγάλεις το S Pen από τη θήκη του, υποστηρίζει OCR!

Θα μπορούσαμε να μιλάμε για… παραγράφους για το S Pen, αλλά δεν είναι η αρχή και το τέλος του νέου Note10. Για την ακρίβεια, η αρχή είναι η μεγαλειώδης οθόνη 6,8 ιντσών που θα δεις να καταλαμβάνει ολόκληρη την πρόσοψη της συσκευής – εκτός μιας μικρής τρύπας στο πάνω μέρος για την εμπρόσθια κάμερα – αλλά το μέγεθός της δεν ξεπερνά αυτό του περσινού Note 9, παρ’ ότι αυτό ερχόταν με οθόνη 6,3 ιντσών. Βέβαια, υπάρχει και απλό και μικρότερο Note 10, χωρίς «Plus», αλλά τώρα μιλάμε για τα κανόνια του Ναβαρόνε.

Μαζί με την οθονάρα και το Pen, στο εσωτερικό του Note 10 Plus βρίσκουμε έναν υπεργρήγορο Qualcomm Snapdragon 855 συνοδευόμενο από 12GB μνήμης, μπαταρία 4.300mAh και είτε 256 είτε 512GB δίσκο (ή αποθηκευτικό χώρο, αν προτιμάτε), αναλόγως του μοντέλου.

Και δεν θα αρχίσουμε να μιλάμε για τις κάμερες του Note 10 Plus, μιας και ακολουθούν την (κορυφαία) πεπατημένη, την οποία… περπάτησε πρώτο το Galaxy S10 και είναι πάρα πολύ καλής ποιότητας.

Πάμε τώρα στο ρεζουμέ: αξίζει τα (αρκετά έως πολλά) λεφτά του; Ειλικρινά… ναι! Γιατί μιλάμε για το κορυφαίο των κορυφαίων phablets, εκείνων των smartphones, δηλαδή, τα οποία μπαίνουν στην περιοχή των tablet. Ο συνδυασμός του απολύτως κορυφαίου hardware που μπορείς να αγοράσεις σήμερα, τεράστιας και εκπληκτικής οθόνης, έξυπνου stylus που απλά δεν υπάρχει πουθενά στον ανταγωνισμό, κορυφαίων φωτογραφικών ικανοτήτων και πολλών εξειδικευμένων apps… αυτός ο συνδυασμός δεν υπάρχει σε άλλη συσκευή.

Θέλεις το απόλυτο smartphone αυτή τη στιγμή; Μπες στο κοντινότερό σου Public, πήγαινε στην προθήκη του Note 10 Plus και μην στρέψεις το βλέμμα σου αλλού. Όχι γιατί ίσως δεις κάτι άλλο που θα σε δελεάσει. Απλώς γιατί… δεν υπάρχει λόγος.