Samsung Galaxy S10: Ανταπόκριση από Λονδίνο

Περίληψη: Λίγη ώρα πριν η Samsung αποκάλυψε σύσσωμη τη σειρά της Galaxy S10 σε ένα εντυπωσιακό...

Λίγη ώρα πριν η Samsung αποκάλυψε σύσσωμη τη σειρά της Galaxy S10 σε ένα εντυπωσιακό Unpacked event στο Λονδίνο, γιορτάζοντας με την ευκαιρία και τα 10 χρόνια κυκλοφορίας της δημοφιλέστερης σειράς android smartphone στον κόσμο! 

Με τέσσερις μοναδικές συσκευές, Galaxy S10, Galaxy S10+, Galaxy S10e και Galaxy S10 5G, η σειρά Galaxy S10 απέδειξε ότι είναι σχεδιασμένη για εκείνους που θέλουν ένα premium smartphone με πραγματικές καινοτομίες στην οθόνη, την κάμερα και την απόδοση.

Ο Τίμος Κουρεμένος ήταν εκεί, για να μας μεταδώσει τα πάντα για τις μεγάλες αφίξεις της Samsung.

Βρείτε εδώ όλα τα smarpthones της σειράς διαθέσιμα για προπαραγγελία!

«Από το λανσάρισμά της, πριν από 10 χρόνια, η σειρά Galaxy S συμβόλιζε την premium καινοτομία – προσφέροντας στους καταναλωτές μια απίστευτη εμπειρία αλλά και τη δυνατότητα να βρουν τη συσκευή που προορίζεται για εκείνους» δήλωσε ο DJ Koh, πρόεδρος και CEO του IT & Mobile Communications Division, Samsung Electronics. «Η σειρά Galaxy S10 βασίζεται σε μια απίστευτη κληρονομιά και διαθέτει επαναστατικές καινοτομίες στην οθόνη, στην κάμερα και στην απόδοση. Με τέσσερις premium συσκευές, η κaθεμία σχεδιασμένη έχοντας έναν μοναδικό καταναλωτή υπόψη, η Samsung αξιοποιεί μια δεκαετία ηγετικής θέσης στην βιομηχανία για να εγκαινιάσει μια νέα εποχή στην τεχνολογία smartphone».

Η σειρά Galaxy S10 διαθέτει την καλύτερη οθόνη της Samsung μέχρι στιγμής, την πρώτη Dynamic AMOLED οθόνη στον κόσμο. Τα smartphones της σειράς είναι τα πρώτα με HDR10+ πιστοποίηση, για ζωηρά, φωτεινά χρώματα και την καλύτερη αναλογία αντίθεσης της βιομηχανίας! Πάμε να τα δούμε αναλυτικά:

Galaxy S10 και S10+

To Galaxy S10 εντυπωσιάζει με την AMOLED οθόνη τύπου Infinity-O των 6.1 ιντσών, η οποία φέρει ανάλυση 3040 x 1440, 550ppi, 1200nits φωτεινότητα με δυνατότητα HDR 10+ και γυαλί με επίστρωση Gorilla Glass 6.

H «κινηματογραφική» οθόνη του, όπως την χαρακτήρισε η Samsung, είναι ίσως το πιο δυνατό χαρτί της συσκευής, καθώς είναι μακράν η πιο πλούσια χρωματικά οθόνη σε smartphone της αγοράς. Αυτό, σε συνδυασμό με τα Dolby Atmos ηχεία, το καθιστούν ένα πανίσχυρο multimedia και gaming εργαλείο.

Στα βασικά του χαρακτηριστικά τις εντυπώσεις έκλεψε ο... υπερηχητικός fingerprint sensor, που υπόσχεται υψηλή ασφάλεια και ταχύτητα αναγνώρισης.

Ένα από τα δυνατά σημεία του Galaxy S10 είναι αναμφίβολα η τριπλή κάμερά του. Έτσι, λοιπόν, έχουμε έναν αισθητήρα στα 12MP με ρυθμιζόμενο aperture (f/1.5-2.4), Dual Pixel και οπτική σταθεροποίηση. Έναν στα 16MP (f/2.2) Ultra Wide αισθητήρα με fixed focus για ευρυγώνιες λήψεις και έναν ακόμη στα 12MP με f/2.4, με O.I.S.

To S10 είναι η πρώτη συσκευή με HDR 10+ δυνατότητα καταγραφής βίντεο σε 4Κ, ενώ η εμπρόσθια κάμερα των 10MP μπορεί να τραβήξει βίντεο ανάλυσης 4Κ με f/1.9. Οι άνθρωποι της Samsung επεσήμαναν τη δυνατότητα σταθεροποίησης του βίντεο, που αγγίζει επίπεδα action κάμερας!

Όσον αφορά τη μπαταρία, η Samsung υπόσχεται να αντέχει μία ολόκληρη μέρα - δηλαδή κατά 25% περισσότερο από το το S9+. Χάρη στην ΑΙ η μπαταρία καταναλώνει ενέργεια με πιο «έξυπνο» τρόπο, ενώ μπορεί να φορτίσει ασύρματα (Wireless Charging 2.0) και άλλες συσκευές, είτε πρόκειται για είναι ακουστικά είτε για άλλο smartphone.

Με την ΑΙ το Wi-Fi γίνεται... εξυπνότερο! Έτσι, το smartphone θα μπορεί να βρίσκει το καλύτερο σήμα ανάλογα την απόστασή σας από το δίκτυο, ενώ θα αποκλείει αυτόματα την πρόσβαση εάν το δίκτυο δεν είναι ασφαλές. Είναι μάλιστα η πρώτη συσκευή που υποστηρίζει WiFi 6 πρωτόκολλο, που είναι ταχύτερο κατά τέσσερις φορές από τα μέχρι τώρα γνώριμα. Ο αποθηκευτικός χώρος μπορεί να φτάσει πλέον το 1.5TB!

Το βασικό S10 θα έχει χωρητικότητα 128GB, ενώ η ειδική luxury κεραμική έκδοση θα φτάνει το 1TB αποθηκευτικού χώρου.

Το Galaxy S10+ διαφέρει κυρίως στο μέγεθος της οθόνης, η οποία φτάνει τις 6.4 ίντσες, στην εμπρόσθια κάμερα, που φέρει δύο αισθητήρες, στην μπαταρία των 4.100mAh και την 12GB RAM έκδοση.

Όλα τα S10 θα «τρέχουν» με Android 9.0 και το One UI και θα είναι αδιάβροχα με πιστοποίηση IP68.

Τα Galaxy S10, Galaxy S10+ and Galaxy S10e θα διατίθενται στα καταστήματα και online από τις 8 Μαρτίου. Οι προπαραγγελίες ξεκινούν σήμερα, 20 Φεβρουαρίου, και οι καταναλωτές που θα προχωρήσουν σε προπαραγγελία ενός Galaxy S10 ή Galaxy S10+ θα παραλάβουν δωρεάν ένα ζευγάρι Galaxy Buds.

Galaxy S10e - η έκπληξη!

Μια από τις (πολλές) εκπλήξεις της αποψινής παρουσίασης ήταν η εμφάνιση μιας τρίτης συσκευής στη σειρά Galaxy S10, η οποία αποτελεί όχι μόνο την οικονομικότερη πρόταση, αλλά και την πιο… μοδάτη. 

Έρχεται με αναλογία 19:9 ενώ η οθόνη του έχει διαστάσεις 5,8 ιντσών με ανάλυση 2280 x 1080 αλλά και ελάχιστα περιθώρια. Όπως ισχύει και με τα μεγαλύτερα... αδερφάκια του, στηρίζεται στην τεχνολογία Dynamic AMOLED, που σημαίνει ότι διαθέτει εξαιρετικά χρώματα «επιπέδου κορυφαίας τηλεόρασης».

Μια σημαντική διαφορά είναι η απουσία κυρτών άκρων στην οθόνη, ενώ πρόκειται για το μόνο μοντέλο από ολόκληρη τη σειρά που θα κυκλοφορήσει και σε κίτρινο χρώμα. Εδώ ο αισθητήρας αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι στη δεξιά πλευρά της συσκευής και όχι κάτω από την οθόνη.

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά ξεχωρίζουμε την υποστήριξη γρήγορης και ασύρματης φόρτισης (802.11ax ή αλλιώς Wi-Fi 6), στερεοφωνικό ήχο με υποστήριξη Dolby Atmos 3D, αλλά και πιο γρήγορες LTE ταχύτητες που φτάνουν ακόμα και τα 2Gbps με τα αντίστοιχα συμβατά δίκτυα. 

Το νέο Galaxy Fold

Την παράσταση έκλεψε και το νέο αναδιπλούμενο smartphone της Samsung, Galaxy Fold, με την πρώτη Infinity Flex Οθόνη 7.3 ιντσών στον κόσμο. Η εσωτερική οθόνη δεν λυγίζει απλώς. Αναδιπλώνεται. Η Samsung εφηύρε ένα νέο στρώμα πολυμερούς και δημιούργησε μια οθόνη περίπου 50% πιο λεπτή από την τυπική οθόνη smartphone. 

Χάρη στο Multi-Active Window (παράθυρο πολλαπλών λειτουργιών), οι δυνατότητές του είναι απεριόριστες. Μπορείς να ανοίξεις ως και τρεις ενεργές εφαρμογές παράλληλα, ενώ χάρη στο App Continuity (συνέχεια εφαρμογών) έχεις μεταβάσεις από την εξωτερική οθόνη της συσκευής στην μεγαλύτερη οθόνη χωρίς κανένα εμπόδιο, βρίσκοντας τις ερφαρμογές στην κατάσταση ακριβώς που τις άφησες!

Βρείτε εδώ τα smarpthones της σειράς διαθέσιμα για προπαραγγελία και μείνετε συντονισμένοι στο Public blog για όλα τα νεότερα!