Samsung: Η πρώτη κάμερα 64MP για smartphone!

Περίληψη: Είναι κοινώς αποδεκτό: Η Samsung είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στο πεδίο των...

Είναι κοινώς αποδεκτό: Η Samsung είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στο πεδίο των smartphones και τελευταία δίνει... ιδιαίτερη έμφαση στις κάμερες - με τρανό παράδειγμα το Galaxy S10.

Μένοντας πιστή στις πρωτιές, παρουσίασε δύο νέους αισθητήρες εικόνας 0.8-μικρομέτρων (μm) pixel, τον 64-megapixel (Mp) Samsung ISOCELL Bright GW1 και τον 48Mp ISOCELL Bright GM2

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο νέος αισθητήρας της Samsung διαθέτει πολύ μικρά πίξελ, μεγέθους 0,8μm - το μικρότερο μέγεθος στην αγορά αυτή τη στιγμή. Με τόσο υψηλή ανάλυση, ο αισθητήρας υπόσχεται τρομερή λεπτομέρεια σε συνθήκες με καλό φωτισμό.

Σε ένα περιβάλλον με χαμηλό φωτισμό, ωστόσο, τα μικρά πίξελ μπορούν να μετατραπούν σε μειονέκτημα. Γι’ αυτό και η Samsung χρησιμοποιεί τεχνολογία που συνδυάζει κάθε 4 πίξελ σε ένα: αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι φωτογραφίες να είναι μεν ανάλυσης 16MP, αλλά με το μέγεθος των πίξελ να αντιστοιχεί σε 1,6μm σε αυτή την ανάλυση.

Τα χρώματα που θα παράγει ο νέος αισθητήρας θα είναι πιο πλούσια από ποτέ, καθώς η κάμερα υποστηρίζει HDR σε πραγματικό χρόνο.

Μια συνηθισμένη κάμερα υποστηρίζει δυναμικό εύρος περίπου στα 60dB, ενώ το ανθρώπινο μάτι υπολογίζεται ότι έχει αντίστοιχο εύρος 120dB. Ο αισθητήρας GW1 υποστηρίζει δυναμικό εύρος στα 100dB (!) για φωτογραφίες  πιο κοντά στην πραγματικότητα από... ποτέ!

Στον τομέα του βίντεο, η νέα κάμερα της Samsung θα μπορεί να καταγράψει σκηνές σε super slow motion στα 480fps με ανάλυση FullHD. Επιπλέον, με τόσο υψηλή ανάλυση εικόνας, η Samsung θα μπορούσε να πετύχει και πολύ υψηλό ζουμ χωρίς τη χρήση επιπλέον κάμερας. Τα 64MP θα μπορούσαν πολύ εύκολα να γίνουν crop προσφέροντας μια πολύ ποιοτική εικόνα σε μικρότερη ανάλυση.

Μαζί με τον αισθητήρα GW1, η Samsung ανακοίνωσε και τον GM2, που διαθέτει παρόμοια χαρακτηριστικά αλλά ανάλυση 48MP. Οι δύο νέοι αισθητήρες αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους σε smartphone στο δεύτερο μισό του 2019!