Γκασπάτσο, μυηθείτε στην ισπανική κουζίνα!

Περίληψη: Μια χώρα με πλούσια  ιστορία και μεσογειακό ταπεραμέντο όπως η Ισπανία δεν θα μπορούσε να...

Μια χώρα με πλούσια  ιστορία και μεσογειακό ταπεραμέντο όπως η Ισπανία δεν θα μπορούσε να μη διαθέτει και μια πληθωρική κουζίνα Μια από τις πιο δημοφιλείς γεύσεις στην χρυσοκόκκινη παλέτα της μαγειρικής της Ιβηρικής Χερσονήσου, είναι η σούπα γκασπάτσο. Θέλετε να δοκιμάσετε να την παρασκευάσετε σπίτι; Το πιάτο με καταγωγή από την Ανδαλουσία και τη Λατινική Αμερική έχει ως κύριο συστατικό του τα ωμά λαχανικά με βάση την ντομάτα. Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε: 1,5 κιλό ντομάτες, 2 αγγούρια, 3 πιπεριές βρασμένες, 2 σκελίδες σκόρδο, 100 ml ελαιόλαδο, 50 ml λευκό ξίδι, 3 φέτες ψωμί χωρίς κόρα, 1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο ή ταμπάσκο, αλάτι και πιπέρι. Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ, σουρώνετε από μια ψιλή σίτα και σερβίρετε κρύα. Γαρνίρετε με κρουτόν και flakes παρμεζάνας. Τη συνταγή μας την παραχώρησε το Public café Συντάγματος (Καρ. Σερβίας 1) στο οποίο μπορείτε να απολαύσετε ένα πλήρες μενού με θέα την Πλατεία Συντάγματος!  Και αν θέλετε να εντρυφήσετε ακόμα περισσότερο στην ισπανική κουζίνα, ανατρέξτε στα βιβλία μαγειρικής που θα βρείτε στα Public. Ισπανική κουζίνα large            Ισπανική κουζίνα large        Ισπανία large