What's new. Τεχνολογία.
Σεμινάρια Φωτογραφίας στο Public Συντάγματος!
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon
< Σεμινάρια Φωτογραφίας στο Public Συντάγματος!
> Σεμινάρια Φωτογραφίας στο Public Συντάγματος!
26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Σεμινάρια Φωτογραφίας στο Public Συντάγματος!

Σας αρέσουν οι selfies ή προτιμάτε να φωτογραφίζετε μια όμορφα διακοσμημένη βιτρίνα ή ένα σπάνιας ομορφιάς τοπίο

Τα Public, σε συνεργασία με το φωτογράφο Θοδωρή Μάρκου, εγκαινιάζουν κύκλο σεμιναρίων φωτογραφίας για τη σεζόν 2014/2015. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε αρχάριους στον κόσμο της φωτογραφίας, και έχουν στόχο να προσφέρουν ισορροπημένες γνώσεις όσον αφορά τη φωτογραφία στη σύγχρονη εποχή. Θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα στις 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος και θα έχουν διάρκεια 9 μήνες ενώ το κόστος συμμετοχής είναι 30 ευρώ το μήνα. Η πρώτη συνάντηση καλωσορίσματος και γνωριμίας με τον Θοδωρή Μάρκου σας περιμένει στις 6 Οκτωβρίου και έχει ελεύθερη είσοδο.

Η φωτογραφία είναι από τα πιο διαδεδομένα χόμπι στη σύγχρονη εποχή, και έχει αποκτήσει εξέχουσα σημασία στον ψηφιακό κόσμο. Είναι το πιο προσβάσιμο μέσο προσωπικής έκφρασης και καλλιτεχνικής επικοινωνίας, αφού κάθε smartphone κρύβει μια κάμερα μέσα του, ενώ οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές είναι πλέον αρκετά προσιτές και προσφέρουν άπειρες δυνατότητες στο νέο φωτογράφο.

Δείτε το βίντεο για μια πρώτη γεύση!

 

Η προσπάθεια ταξινόμησης αυτών των άπειρων δυνατοτήτων εύκολα μετατρέπεται σε γολγοθά για τον φωτογραφικά αρχάριο, και χρειάζεται μια δομημένη γνωριμία, ώστε να κατανοηθεί καλύτερα η λειτουργία της φωτογραφικής μηχανής και οι βασικές αρχές της φωτογραφίας. Επιπλέον, η φωτογραφική αισθητική διέπεται από κανόνες και πρακτικές που είναι χρήσιμες σε όλους, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η φωτογραφία ως τέχνη και τεχνική έχει μια ιστορία που προσεγγίζει τους δύο αιώνες, η οποία είναι εξίσου ενδιαφέρουσα με το παρόν και το μέλλον της.

bridge_public_no_text

 Η τεχνική προσέγγιση της φωτογραφίας παραμένει αμετάβλητη στον χρόνο, το μέσο, την ερασιτεχνική ή την επαγγελματική ματιά του φωτογράφου. Οι τέσσερις κύριοι άξονες μάθησης στους οποίους θα επικεντρωθούν και τα σεμινάρια του Public Συντάγματος είναι : η τεχνική της φωτογραφίας (η φωτογραφική μηχανή και η λειτουργία της, βασικές φωτογραφικές αρχές, φωτομέτρηση, έκθεση), η αισθητική της φωτογραφίας (θεματολογία, σύνθεση, βασικοί αισθητικοί κανόνες), η ιστορία της φωτογραφίας (σημαντικοί φωτογράφοι, το έργο τους τη διαμόρφωση της φωτογραφικής γλώσσας) και η συζήτηση/κριτική πάνω στις φωτογραφίες που θα βγάζουν οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων.

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν, σταδιακά, να παίρνουν τα μέγιστα από τη φωτογραφική τους μηχανή, να «δημιουργούν» τις φωτογραφικές σκηνές που τους εκφράζουν καλύτερα, να εκτιμούν σωστά τις φωτογραφίες τους και να «διαβάζουν» τις φωτογραφίες των άλλων. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη φωτογραφική εξέλιξη των συμμετεχόντων σύμφωνα με το προσωπικό τους στυλ.

Τα σεμινάρια θα έχουν 9μηνη διάρκεια, από τον Οκτώβριο 2014 μέχρι τον Ιούνιο 2015. Στο τέλος θα πραγματοποιηθεί ομαδική έκθεση φωτογραφίας. Δείτε όλα τα σεμινάρια Οκτωβρίου εδώ.

logo_photo seminaria nw

10 σχόλια για “Σεμινάρια Φωτογραφίας στο Public Συντάγματος!

 1. Ζαχαρίας 30/09/2014

  Καντε το και στην Θεσσαλονίκη

 2. ΙΩΑΝΝΑ 30/09/2014

  Καλημέρα,ήθελα να ρωτήσω ποιο είναι το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο,καθώς και αν πρόκειται να πραγματοποιηθεί ανάλογο σεμινάριο στο public στο mall ή στο golden hall;

  1. Public stores 30/09/2014

   Καλημέρα Ιωάννα. Το κόστος συμμετοχής είναι 30 ευρώ το μήνα. Σύντομα θα ανοίξει και η προπώληση εισιτηρίων στο http://tickets.public.gr/
   Όσον αφορά την πραgματοποίηση των σεμιναρίων σε άλλα καταστήματα, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πρόβλεψη για τα σεμινάρια σε άλλα καταστήματα πλην του Συντάγματος. Μόλις συμπληρωθούν τα τμήματα, θα το επανεξετάσουμε και θα ενημερωθείς μέσα από το Public blog.

 3. Αριστοτέλης 03/10/2014

  Καλησπέρα σας, για το εισαγωγικό της προσεχής Δευτέρας δηλώνουμε κάπου συμμετοχή;

  1. Public stores 06/10/2014

   Καλημέρα σας! Για τη συνάντηση γνωριμίας της Δευτέρας 6/10 δεν απαιτείται η δήλωση συμμετοχής. Σας περιμένουμε.

 4. Τζένη 03/10/2014

  Με ενδιαφέρει πολύ!!! Την Δευτέρα θα είμαι εκεί.
  Πρέπει να δηλώσω κάπου???

  1. Public stores 06/10/2014

   Σας ευχαριστούμε πολύ! Για την συνάντηση γνωριμίας δεν χρειάζεται να δηλώσετε συμμετοχή. Σας περιμένουμε!

 5. γαννης 09/10/2014

  καλησπερα!!που μπορω να δηλωσω σημμετοχη??

  1. Public stores 09/10/2014

   Καλησπέρα σας. Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας από εδώ: http://tickets.public.gr/seminars/seminario-fotografias-thodoris-markou/

 6. Δημήτρης 29/11/2014

  Μπορούμε να δηλώσουμε για ένα μόνο μήνα;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Σχετικές ειδήσεις

  Copyright © 2019 Publicworld S.A.
  Public Blog