ScreenshotGo: Βάλε σε τάξη τα screenshots!

Περίληψη: Πόσες φορές, για να αποθηκεύσουμε κάτι ενδιαφέρον που μόλις είδαμε στο κινητό, δεν έχουμε τραβήξει...

Πόσες φορές, για να αποθηκεύσουμε κάτι ενδιαφέρον που μόλις είδαμε στο κινητό, δεν έχουμε τραβήξει ένα screenshot την οθόνη του; Με τον καιρό, ο φάκελος αυτός όλο και μεγαλώνει και τελικά σπάνια γυρνάμε να δούμε τι έχουμε κρατήσει. Τώρα όμως υπάρχει τρόπος να βάλουμε σε τάξη το «χάος» και να κρατήσουμε τα screenshot μας οργανωμένα, με την εφαρμογή ScreenshotGo από την Mozilla.

Η Mozilla είναι κυρίως γνωστή για την ανάπτυξη του Firefox, αλλά το τελευταίο διάστημα έχει δώσει μεγάλη έμφαση στο Android, δημιουργώντας πολλές ενδιαφέρουσες εφαρμογές για το mobile λειτουργικό της Google. Το ScreenshotGo είναι η τελευταία δημιουργία της που προσφέρει μια πολύ χρήσιμη υπηρεσία, που δεν υπήρχε ως σήμερα.

Μέσα από την νέα εφαρμογή της Mozilla έχεις τη δυνατότητα να ταξινομήσεις τα screenshot σου σε κατηγορίες. Αρχικά δημιουργείς τις κατηγορίες που θέλεις και έπειτα κάθε καινούργιο screenshot που τραβάς θα μπορείς να το εντάξεις σε αυτή που ταιριάζει. Για την πιο εύκολη δημιουργία screenshot η εφαρμογή διαθέτει το κουμπί «GO», με το οποίο μπορείς με ένα κλικ να τραβήξεις ένα screenshot και αμέσως να το κατατάξεις στις συλλογές σου. Το κουμπί αυτό μπορείς να το έχεις πάντα επάνω στην οθόνη, για να τραβήξεις άμεσα το screenshot που θέλεις.

Το δυνατότερο όμως χαρακτηριστικό του ScreenshotGo είναι η οπτική αναγνώριση χαρακτήρων. Μέσα από την αναζήτηση της εφαρμογής μπορείς να ψάξεις όχι μόνο εικόνες αλλά και το κείμενο μέσα σε αυτές. Η εφαρμογή μπορεί να διαβάζει τις εικόνες σου και να σου βρει αυτό που ψάχνεις αναγνωρίζοντας τα γράμματα και τους χαρακτήρες που υπάρχουν σε κάθε screenshot. Μπορείς να κάνεις ακόμα και copy το κείμενο για να το επικολλήσεις όπου αλλού το χρειάζεσαι.

Το μόνο αρνητικό της εφαρμογής είναι πως η αρχική ομαδοποίηση των εικόνων σε κατηγορίες θα πρέπει να γίνει χειροκίνητα. Η εφαρμογή δεν μπορεί να κάνει αυτόματα κάποια ταξινόμηση για τα ήδη υπάρχοντα screenshot του smartphone σου.

Το ScreenshotGo είναι αυτή τη στιγμή σε beta, οπότε ελπίζουμε όταν κυκλοφορήσει η τελική έκδοση να έχει ακόμα περισσότερες δυνατότητες. Αν όμως επιθυμείς, μπορείς από τώρα να το κατεβάσεις στο Android smartphone και να ξεκινήσεις να οργανώνεις τα screenshot σου!