Σεπτέμβριος: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Ηρώδειο

Περίληψη: Σεπτέμβριος στην Αθήνα: Επιστροφή από τις διακοπές, στη δουλειά, την κανονικότητα, προετοιμασία για τον χειμώνα...

Σεπτέμβριος στην Αθήνα: Επιστροφή από τις διακοπές, στη δουλειά, την κανονικότητα, προετοιμασία για τον χειμώνα - ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου έχει απ' όλα. Μα αυτό που τον κάνει ξεχωριστό είναι οι συναυλίες. Γιατί εκτός από μήνας επιστροφής στα θρανία, ο Σεπτέμβρης έχει καθιερωθεί ως εποχή συναυλιών, με το Ηρώδειο να κρατάει τα σκήπτρα. 

Και φέτος το Public σε πάει Ηρώδειο! Γιατί η θέα του βράχου της Ακρόπολης, η βόλτα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και ο αέρας του ανοιχτού αρχαίου θεάτρου θα σε κάνουν να ξεχάσεις, έστω για μερικές ώρες, ότι βρίσκεσαι πίσω στην πρωτεύουσα...

Την αρχή κάνουν, στις 5 Σεπτέμβρη, το Εθνικό Θέατρο και ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου. Τα δύο εθνικά θέατρα ζωντανεύουν στη σκηνή του Ηρωδείου την τραγωδία Ικέτιδες του Ευριπίδη. Η νέα μετάφραση του Γιώργου Κοροπούλη θα φέρει τον θεατή αντιμέτωπο με τα έντονα συναισθήματα, που δημιουργεί ο πόλεμος, πριν τον οδηγήσει στην κάθαρση.

Τη σκυτάλη παίρνουν ύστερα ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Νίκος Πορτοκάλογλου στις 10 Σεπτεμβρίου. Οι δύο τραγουδοποιοί ενώνουν τις φωνές τους για καλό σκοπό, καθώς όλα τα έσοδα από τη συναυλία θα διατεθούν στην ένωση «Μαζί για το Παιδί». Κάντε μια μουσική «διαδρομή» από τη δεκαετία του ’80 μέχρι σήμερα βοηθώντας παράλληλα έναν ευγενή σκοπό.

Η ελληνική μουσική έχει την τιμητική της: την Κυριακή 29/9 ανεβαίνει στη σκηνή ο Βασίλης Σκουλάς με τη λύρα του. Για 60 χρόνια εκπροσωπεί την αυθεντική μουσική της Κρήτης και στο Ηρώδειο θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε όλη του τη διαδρομή, από τα Ανώγεια το 1946 ως σήμερα. Μαζί του θα εμφανιστούν και σπουδαίοι ερμηνευτές, όπως ο Χρόνης Αηδονίδης, ο Παντελής Θαλασσινός, η Μελίνα Κανά, ο Μπάμπης Στόκας και ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης.

Ο άκρως μελωδικός μήνας κλείνει με γενέθλια. Στις 30 Σεπτεμβρίου ο ραδιοφωνικός σταθμός Μέντα 88 έχει διοργανώσει ένα ξεχωριστό πάρτι γενεθλίων για τον Γιώργο Νταλάρα. Ο σταθμός, που λατρεύει το ελληνικό τραγούδι, τιμά τον μεγάλο καλλιτέχνη γιορτάζοντας μαζί του τα 70 χρίνια του, με μια συναυλία-γιορτή.

Καλεσμένοι θα είναι μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής... αλλά κι εσείς!