Η σαιζόν του... gaming άνοιξε με τα πιο δυνατά gaming PCs!

Περίληψη: Σεπτέμβριος! Ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου, ο μήνας που ξανα-ανοίγουν τα σχολεία, ο μήνας που...

Σεπτέμβριος! Ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου, ο μήνας που ξανα-ανοίγουν τα σχολεία, ο μήνας που "σημαδεύεται" από έναν αέρα ανανέωσης. Παράλληλα, μετά την καλοκαιρινή ηρεμία, πολλές είναι και οι νέες κυκλοφορίες, τόσο σε hardware όσο και software, για την περίοδο του χρόνου που, παγκοσμίως, επονομάζεται και "back to school". Μαζί με την έναρξη των πρωταθλημάτων στα περισσότερα αθλήματα, έχουμε και την έναρξη της gaming season, με νέες κυκλοφορίες παιχνιδιών! Στο κλίμα της ανανέωσης, αν είσαι φανατικός gamer, τι καλύτερο από το να αφήσεις να φυσήξει στο γραφείο σου μια νέα πνοή... επεξεργαστικής ισχύος, με ένα νέο gaming PC! Για 'σένα, τα Public έχουν τα πιο "δυνατά" gaming laptops και desktop PCs, μηχανήματα που μπορούν να τρέχουν και τα πιο απαιτητικά παιχνίδια χωρίς να "μασάνε".

Asus FX553VD-FY647T

Η πρώτη πρόταση είναι το Asus FX553, το οποίο έρχεται με έκπτωση 150 ευρώ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Το μηχάνημα είναι της game-άδικης συνομοταξίας, οπότε το hardware που βρίσκεται εντός του, είναι κορυφαίο! Επεξεργαστής είναι ο Intel Core i7 7700HQ, με τέσσερις πραγματικούς πυρήνες και οκτώ threads! Μαζί του βρίσκουμε και την Nvidia GeForce GTX 1050, παρέα με 4GB GDDR5 RAM. Η μνήμη του συστήματος ανέρχεται σε 8GB DDR4, ενώ στο υποσύστημα αποθήκευσης βρίσκουμε έναν SSD με χωρητικότητα 256GB και interface M.2 SATA3. Όλα αυτά ολοκληρώνονται από μια οθόνη 15,6 ιντσών, ανάλυσης full HD με LED backlight και μεγάλες γωνίες θέασης για gaming με τους φίλους σου!

Asus FX753VE-GC155T

Το δεύτερο μοντέλο είναι το FX753 της Asus, 150 ευρώ πάνω από το προηγούμενο αλλά και με έκπτωση 300 ευρώ, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Και εδώ το hardware είναι... ακόμη πιο κορυφαίο. Στο socket του επεξεργαστή, βρίσκουμε πάλι τον -- πιο κορυφαίο δε γίνεται -- Intel Core i7 7700HQ, ο οποίος έχει παρέα του 16GB RAM DDR4. Λίγο πιο δίπλα βρίσκουμε την Nvidia GeForce GTX 1050 Ti, η οποία είναι η... τσιτωμένη εκδοχή της "απλής" 1050 που είδαμε στο προηγούμενο laptop. Από άποψης αποθήκευσης, έχουμε έναν SSD των 256GB M.2 SATA3 για το λειτουργικό σύστημα και τα προγράμματα και παιχνίδια, αλλά και έναν "κανονικό" σκληρό δίσκο του ενός terabyte για άλλα δεδομένα, φωτογραφίες, ταινίες και λοιπά. Στο καπάκι -- κυριολεκτικά -- έχουμε και μια οθόνη τεραστίων διαστάσεων, διαγωνίου 17,3 ιντσών και ανάλυσης full HD, για gaming χωρίς όρια!

Asus ROG Zephyrus GX501VI-GZ019T

Τελευταίο αφήσαμε το... βαρύ πυροβολικό της Asus, το Zephyrus GX501, το οποίο ανήκει στην ultra-elite κατηγορία "Republic of Gamers" (ROG) της εταιρίας, οπότε θεωρήστε πως, δίπλα σε κάθε εξάρτημα, θα βλέπετε και τη λέξη "κορυφαίο". Επεξεργαστής, ο (ναι, κορυφαίος) Intel Core i7 7700HQ, τετραπύρηνος, συνοδευόμενος από, ούτε λίγο ούτε πολύ, 24GB (κορυφαίας) μνήμης DDR4 χρονισμένη στα 2400MHz! Μαζί του, υπάρχει και η... ναι, πες το... κορυφαία Nvidia GeForce GTX 1080 με... 8GB μνήμης GDDR5! Πιο δίπλα, υπάρχει και ένας κορυφαίος SSD των 512GB με σύνδεση PCIe x4 Gen.3 για αστρονομικές ταχύτητες! Όλα αυτά πλαισιωμένα από μια κορυφαία οθόνη 15,6 ιντσών, ανάλυσης Full HD και refresh rate 120Hz για να μη χάνεις ούτε frame! Το πιο σημαντικό; Το μηχάνημα ενσωματώνει την τεχνολογία ψύξης AAS (Active Aerodynamic System) της Asus, με αποτέλεσμα να είναι μόλις 16,9 χιλιοστά σε πάχος (κλειστό), ενώ ανοίγοντας το καπάκι, ανοίγουν οι αεραγωγοί, ώστε το απολύτως κορυφαίο hardware που κρύβει μέσα του, να ψύχεται αποδοτικά! Αναφέραμε ότι είναι κορυφαίο;

Asus Rog GR8 II

...και ένα desktop, για όσους δεν ενδιαφέρονται για φορητότητα, και προτιμούν το PC τους να μένει όσο ακίνητο όσο και οι ίδιοι, μπροστά από την οθόνη! Το Asus GR8 II είναι ένα mini PC, για να μην πιάνει χώρο στο γραφείο. Κι όμως, παρά το μικρό μέγεθος και την -- βραβευμένη, παρεμπιπτόντως -- σχεδίαση, το GR8 (προφέρεται ως "great") ενσωματώνει έναν Intel Core i7 7700HQ, μαζί με 8GB DDR4 RAM, ενώ στο υποσύστημα γραφικών βρίσκεται μια Nvidia GTX 1060 με 3GB video RAM. Για την αποθήκευση φροντίζει ο SSD με χωρητικότητα 256GB. Όλα αυτά βρίσκονται κλεισμένα σε ένα κέλυφος small-form-factor, με εντελώς διαστημική σχεδίαση, για κάθε gaming room που σέβεται τον εαυτό του.