Σημειώσεις στο smartphone: τα καλύτερα note apps!

Περίληψη: Το πιο σημαντικό προσόν ενός smartphone είναι το προφανές γεγονός πως το έχουμε πάντα –...

Το πιο σημαντικό προσόν ενός smartphone είναι το προφανές γεγονός πως το έχουμε πάντα – ή σχεδόν πάντα – μαζί μας. Πολλές είναι οι φορές που θέλουμε να κρατήσουμε μια σημείωση, μια υπενθύμιση, ένα link για ένα ενδιαφέρον site που βρήκαμε, ή απλά κάτι που πρέπει να θυμηθούμε να ψωνίσουμε, την επόμενη φορά που θα πάμε στο supermarket! Αντί να ψάχνουμε για χαρτί και μολύβι, μπορούμε απλά να το γράψουμε στο smartphone. Και υπάρχουν πολλά apps για αυτήν ακριβώς τη δουλειά! Ας δούμε τα καλύτερα.

Evernote

Δε θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε με κάποιο άλλο! Το Evernote είναι ένα από τα καλύτερα apps για σημειώσεις. Διακρίνεται για το καθαρό του interface και τις πολλές του δυνατότητες. Μπορείς να μοιραστείς σημειώσεις με συνεργάτες και φίλους, να σκανάρεις κείμενο από φωτογραφίες, να δημιουργήσεις λίστες “to-do”, και πολλά ακόμα. Μάλιστα, συγχρονίζει τις σημειώσεις σε όλες τις συσκευές και τους υπολογιστές που το έχεις εγκατεστημένο. Αν και πολυτάλαντο, το Evernote παραμένει σχετικά απλό στη χρήση, είτε το χρησιμοποιείς για σημειώσεις στη δουλειά ή απλά για προσωπική χρήση.

OneNote

Η Microsoft δημιούργησε το OneNote για να το συμπεριλάβει στο “πακέτο” του Office, αλλά από τότε το έχει εμπλουτίσει με πολλές και χρήσιμες δυνατότητες. Μπορείς να εισάγεις, από απλό κείμενο, μέχρι και clips ήχου και βίντεο. Προφανώς, εξακολουθεί και διατηρεί ακέραιες τις λειτουργίες συνδεσιμότητας με το Office, αλλά είναι απλό στη χρήση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μεμονωμένα, για να κρατάς σημειώσεις ή να δημιουργείς λίστες και καταλόγους για προσωπική χρήση. Επίσης, σε σχέση με το Evernote, δίνει περισσότερο δωρεάν αποθηκευτικό χώρο.

Google Keep

Δε θα μπορούσε να λείπει η Google από μια λίστα με τα καλύτερα apps για Android. Το Keep είναι, ίσως, το καλύτερο app οργάνωσης, το οποίο ταξινομεί αυτομάτως τις σημειώσεις σου, ενώ συγχρονίζεται με το Google Drive ώστε να μπορείς να έχεις πρόσβαση σε ό,τι έχεις αποθηκεύσει, από οπουδήποτε. Αυτός ο συγχρονισμός με τα υπόλοιπα apps της Google είναι και το συγκριτικό του πλεονέκτημα. Σίγουρα έχει πολλές δυνατότητες, χρειάζεται όμως και λίγο χρόνο μέχρι να εξοικειωθείς με τον τρόπο που λειτουργεί.

Color Note

Εδώ έχουμε ένα απλό app, για όσους δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις και απλά ψάχνουν ένα μικρό πρόγραμμα για να κρατάνε βασικές σημειώσεις. Το Color Note, όπως προδίδει το όνομά του, οργανώνει τις σημειώσεις με χρώμα, ενώ μπορείς να έχεις “σκέτο” κείμενο ή λίστες (για εργασίες ή απλά για ψώνια) με κουτάκι ολοκλήρωσης, ώστε να “τικάρεις” μία – μία τις εργασίες που έγιναν ή τα ψώνια που έβαλες στο καλάθι! Επίσης διαθέτει widget για να έχεις σημειώσεις και στο “desktop” του Android. [gallery columns="4" link="none" size="full" ids="48413,48412,48411,48410"]

Simplenote

Αν και το Color Note σου φαίνεται περίπλοκο, και θες ένα πολύ μικρό και ελαφρύ app, τότε το Simplenote είναι η απάντηση. Το μέγεθος του app είναι ελάχιστο, και σου επιτρέπει να κρατάς σημειώσεις, να κάνεις share και, αν κάνεις λογαριασμό, να κρατήσει backup. Δεν έχει κάτι άλλο, ούτως ή άλλως η απλότητα είναι το όνομα του app αυτού. Μικρό, απλό και πολύ γρήγορο!

Monospace

Αν είσαι προγραμματιστής ή απλά σου αρέσει να βλέπεις τα πράγματα με γραμματοσειρά monospace, όπως τα περισσότερα περιβάλλοντα ανάπτυξης εφαρμογών, τότε το Monospace είναι για σένα. Αν σου έρχονται συχνά “εμπνεύσεις” για αλγορίθμους και κώδικα, τότε ξέρεις για τι πράγμα μιλάμε. Το interface του είναι απλό και απέριττο, ίσως υπερβολικά απλό και απέριττο, και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να αποθηκεύσει τις σημειώσεις σου στο Google Drive, αν και χρειάζεται την “Pro” έκδοση. Για κώδικά, πάντως, είναι τέλειο.

Squid

Αν οι σημειώσεις σου χαρακτηρίζονται από την παράμετρο “μουτζαλιές”, κοινώς αν ζωγραφίζεις με το δάχτυλο περισσότερο απ' ότι κρατάς σημειώσεις, τότε το Squid είναι αυτό που θες. Εκτός από απλές “καλλιτεχνίες”, θα σε βολέψει επίσης αν, για παράδειγμα, είσαι φοιτητής θετικών επιστημών και οι σημειώσεις σου περιλαμβάνουν διαγράμματα και περίεργες εξισώσεις. Ιδανικά, η χρήση του είναι καλύτερη σε tablet παρά σε smartphone, μιας και δουλεύει πολύ πιο άνετα με stylus παρά με το δάχτυλο. [gallery link="none" size="full" ids="48407,48408,48409"]