What's new. Παιδί.
Συμβουλές και tips για καλή σχολική χρονιά!
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon
< Συμβουλές και tips για καλή σχολική χρονιά!
> Συμβουλές και tips για καλή σχολική χρονιά!
28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Συμβουλές και tips για καλή σχολική χρονιά!

Διανύουμε τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου και η επιστροφή στα σχολεία και στα φροντιστήρια, πλησιάζει ολοταχώς! 

Η επιστροφή στη βάση μας μετά τις διακοπές σημαίνει οργάνωση, ψώνια, καθάρισμα και επιστροφή στην πραγματικότητα! Το Public blog συγκέντρωσε μικρές συμβουλές για να είστε και εσείς και τα παιδιά σας πανέτοιμοι για τη νέα σχολική χρονιά!

Πριν ξεκινήσουν τα σχολεία

Καταρχήν όσον αφορά το μεγάλο κεφάλαιο “σχολική τσάντα”, θα πρέπει να είναι κατάλληλη για το παιδί, να του αρέσει και να αντέξει όλα τα βάρη της σχολικής χρονιάς με αξιώσεις! Εάν δυσκολεύεστε στο μέγεθος που είναι κατάλληλο για το παιδί σας ζητήστε τη βοήθεια ενός γονιού που έχει εμπειρία ώστε να σας βοηθήσει στην επιλογή. Επιπλέον μην ξεχνάτε πως τα μοντέλα με ενσωματωμένα ροδάκια είναι η ιδανική επιλογή όταν τα παιδιά παραφορτώνουν τις τσάντες τους καθώς τους επιτρέπουν να τσουλάνε τις τσάντες αντί να τις σηκώνουν. Δείτε εδώ 100 + σχολικές τσάντες (νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου) και σίγουρα θα βρείτε μία που θα ικανοποιεί τόσο εσάς, όσο και το μαθητή – μαθήτρια για την οποία προορίζεται.

Όσο για τα σχολικά είδη, αφού πάρετε τον κατάλογο με τα υλικά που έδωσαν οι δάσκαλοι στα παιδιά φροντίστε να μάθετε το χρονικό περιθώριο που ζήτησε η δασκάλα για τη συγκέντρωση τους ώστε να προγραμματίσετε έγκαιρα την αγορά! Από την άλλη το ντύσιμο των βιβλίων με προστατευτικό κάλυμμα, δεν χρειάζεται να σας ανησυχεί φέτος! Όπως έχουμε γράψει ξανά εδω φέτος τα βιβλία του παιδιού σας θα είναι ντυμένα με το πλαστικό αλλά όχι πλισέ! …...

 

Το άλλο μείζον ζήτημα είναι σίγουρα τα έπιπλα του παιδικού δωματίου και τα ρούχα!

  • «Μαμά δεν μου κάνουν οι περσινές φόρμες»
  • «Πάλι ψήλωσες Γιαννάκη;»

Εάν ο παραπάνω διάλογος σας θυμίζει σκηνή που εκτυλίσσεται με το βλαστάρι σας κάθε Σεπτέμβρη, μην ανησυχείτε! Τα παιδιά μεγαλώνουν τόσο γρήγορα και είναι σχεδόν σίγουρο ότι τα περισσότερα από τα χειμωνιάτικα ρούχα τους δε θα τους κάνουν φέτος. Μην σας πιάνει πανικός! Τα  βήματα είναι απλά: 1) κάντε απογραφή. Τι έχετε, τι σας λείπει, τι χρειάζεστε. 2) Αποφασίστε πού θα πάτε για ψώνια, το budget που θα διαθέσετε, και αν θα πάτε παρέα με τα παιδιά ή μόνοι σας 3) ψωνίστε! Τα ίδια βήματα ισχύουν και για τον εξοπλισμό του δωματίου με έπιπλα, γραφείο και βιβλιοθήκη με τη διαφορά ότι για την αγορά επίπλων είναι απαραίτητο να μετρήσετε τις διαστάσεις του δωματίου των παιδιών πριν την εξόρμηση στα μαγαζιά!

tip: Αν το παιδί σας είναι πρωτάκι, καλό είναι να επισκεφτείτε μαζί του το σχολείο πριν τον αγιασμό και να δείτε μαζί του τους βασικούς χώρους (κυλικείο, τουαλέτες, τάξεις) ώστε να του φύγει το άγχος και να νιώσει ασφάλεια.

 

Αφού ξεκινήσουν τα σχολεία

Και κάπως έτσι τα σχολεία ξεκίνησαν και το πρωινό ξύπνημα συνοδεύεται από μουρμούρα, γκρίνια, μούτρα, κακοκεφιά και πανικό! Όχι πια! Για να αποφύγετε τον πανικό της προετοιμασίας μετά το καθημερινό πρωινό ξύπνημα, απαιτείται οργάνωση! Ετοιμάστε το φαγητό που θα πάρουν τα παιδιά στο σχολείο από το προηγούμενο βράδυ και βάλτε το σε μια τσάντα φαγητού που θα τους επιτρέπει να την περιφέρουν με καμάρι στο σχολείο. Ρίξτε μια ματιά εδώ και θα βρείτε μια σειρά απο τσάντες φαγητού με αγαπημενους παιδικούς ήρωες. Βγάλτε από το βράδυ τα ρούχα που θα φορέσουν την επόμενη μέρα και πείτε τους να ετοιμάσουν τη τσάντα τους ώστε να μη τρέχετε όλοι το πρωί ψάχνοντας το κασκόλ ή το τετράδιο ορθογραφίας!

Επίσης, καλώς ή κακώς τα παιδιά πρέπει να ξέρουν τι χρειάζεται να κάνουν καθημερινά, να ακολουθούν δηλαδή ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα μελέτης, ύπνου, διαβάσματος. Εξαιρέσεις θα υπάρχουν πάντα («σήμερα έχει γενέθλια η κολλητή μου. Θέλω να πάω στο πάρτυ!») αλλά σε γενικές γραμμές καλό είναι να μην ξεφεύγουμε από το πρόγραμμα μας τις καθημερινές.

Αναμφισβήτητα οι υποχρεώσεις είναι πολλές και τα έξοδα ακόμα περισσότερα. Κλείστε ραντεβού με τους γιατρούς που χρειάζεστε, φροντίστε για τις εγγραφές των παιδιών σε ξένες γλώσσες, φροντιστήρια και υπόλοιπες δραστηριότητες και προγραμματίστε τα ψώνια σας όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα!

Εισπνοή εκπνοή. Θα τα καταφέρετε! Καλή σχολική χρονιά!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Σχετικές ειδήσεις

    Copyright © 2019 Publicworld S.A.
    Public Blog