Σύνδεσε ασύρματα ηχεία στο laptop σου!

Περίληψη: Τα τελευταία χρόνια, τα σπίτια μας έχουν κατακλυστεί από περιφερειακά και gadgets, τα οποία...

Τα τελευταία χρόνια, τα σπίτια μας έχουν κατακλυστεί από περιφερειακά και gadgets, τα οποία (κακά τα ψέμματα) δημιουργήθηκαν κατά κύριο λόγο για να συνδέονται με smartphones και tablets, και ως εκ τούτου, είναι ασύρματα. Ένα από αυτά είναι και τα ασύρματα Bluetooth ηχεία.

Το ξέρεις, όμως, πως μπορείς κάλλιστα να χρησιμοποιήσεις ένα τέτοιο σετ ηχεία ή ηχοσύστημα, για να ακούσεις μουσική από το laptop σου;

Η συντριπτική πλειοψηφία των laptops της τελευταίας δεκαετίας (τουλάχιστον), διαθέτει και πομποδέκτη Bluetooth, ενώ τα laptops τελευταίας γενιάς με Windows 10, έχουν σίγουρα αυτή τη δυνατότητα.

Το μόνο που έχεις να κάνεις, λοιπόν, είναι να κάνεις τις απαραίτητες... συστάσεις, ώστε να γνωριστούν το laptop και τα νέα σου ηχεία!

Ας δούμε τα βήματα ένα προς ένα:

1. Ανάβεις τα ηχεία και φροντίζεις να είναι ανιχνεύσιμα. Το πως γίνεται μια συσκευή Bluetooth ανιχνεύσιμη, διαφέρει από κατασκευαστή σε κατασκευαστή, όμως συνήθως υπάρχει ή κάποιο εξειδικευμένο πλήκτρο, ή απλά κρατάς πατημένο το power.

2. Προαιρετικά, αν τo laptop έχει εξειδικευμένο πλήκτρο ενεργοποίησης του Bluetooth, το πατάς ώστε να ενεργοποιηθεί (αν δεν είναι ήδη).

3. Ανοίγοντας το “Κέντρο Ενεργειών” των Windows 10, επιλέγεις “Σύνδεση”. Θα εμφανιστούν όλες οι ασύρματες συσκευές που μπορούν να ανιχνεύσουν τα Windows εκείνη τη στιγμή.

4. Επιλέγεις τα ηχεία σου και πατάς “Ζεύξη”. Τα Windows θα συνδεθούν με τα ηχεία αυτομάτως. Αν εμφανιστούν κι άλλες οδηγίες στην οθόνη, τις ακολουθείς.

5. Τώρα πρέπει να επιλέξεις τα νέα σου ηχεία ως τη συσκευή από την οποία θα ακούγονται όλοι οι ήχοι του υπολογιστή. Κάνε δεξί κλικ στο εικονίδιο ήχου στο tray των Windows, και επέλεξε “Συσκευές αναπαραγωγής”.

6. Στο παράθυρο που θα ανοίξει, θα εμφανίζονται όλες οι συσκευές που έχουν τη δυνατότητα παραγωγής ήχου. Επιλέγεις τα ηχεία Bluetooth και πατάς το κουμπί “Ορισμός προεπιλογής”.

7. Απολαμβάνεις την αγαπημένη σου μουσική, ή τον ήχο από τις ταινίες ή σειρές που βλέπεις, μέσω των ηχείων σου, ασύρματα.

Προφανώς, την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και για Bluetooth ακουστικά που τυχόν διαθέτεις.