Σκέφτεται το Instagram να αποκρύψει των αριθμό των likes από τις φωτογραφίες;

Περίληψη: Μία πολύ σημαντική αλλαγή σκέφτεται να ενσωματώσει το Instagram σε επόμενη έκδοση της εφαρμογής. Σύμφωνα...

Μία πολύ σημαντική αλλαγή σκέφτεται να ενσωματώσει το Instagram σε επόμενη έκδοση της εφαρμογής. Σύμφωνα με αλλαγές που ανακαλύφθηκαν στον κώδικα της Android εφαρμογής, το Instagram δοκιμάζει την απόκρυψη του συνολικού αριθμού των likes από τις φωτογραφίες!

Αν η αλλαγή αυτή ενσωματωθεί με τον ίδιο τρόπο όπως και στην δοκιμαστική έκδοση, τότε στο feed δεν θα φαίνεται ο αριθμός των likes παρά μόνο κάποια username και avatar λογαριασμών που έκαναν like. Μόνο ο χρήστης που ανέβασε κάθε φωτογραφία θα μπορεί να δει το συνολικό αριθμό των likes και όχι οι ακόλουθοί του ή όσοι επισκέπτονται το προφίλ.

Το κίνητρο πίσω από αυτή την πιθανή αλλαγή είναι η πιο ειλικρινής αλληλεπίδραση μεταξύ των χρηστών. Το Instagram θέλει να παρακινήσει τους χρήστες να κάνουν like σε ό,τι πραγματικά τους αρέσει και όχι σε ότι είναι απλά δημοφιλές. Επίσης, το Instagram θέλει οι χρήστες να μοιράζονται το περιεχόμενο που τους εκφράζει και τους αρέσει και όχι αυτό που απλώς θα τους «αποφέρει» τα περισσότερα likes.

Η αλλαγή αυτή είναι η σημαντικότερη αλλά δεν είναι η μόνη από αυτές που δοκιμάζει το Instagram. Πέρα από τα likes, οι χρήστες μπορεί στο μέλλον να μπορούν να κάνουν και άλλα reactions σε ένα post, όπως συμβαίνει τώρα στα stories. Επιπλέον, υπάρχει η πιθανότητα να δούμε και video κλήσεις μέσω Instagram, οι οποίες μάλιστα θα υποστηρίζουν και live φίλτρα, ενώ στα direct messages θα προστεθεί και η δυνατότητα απάντησης με stickers.

Η απόκρυψη των likes μπορεί να μην είναι σίγουρο ότι θα ενσωματωθεί τελικά, αλλά μοιάζει να είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση από το Instagram, για τη βελτίωση της εμπειρίας χρήσης.