Κάνε το σπίτι σου smart με τα καλύτερα gadget!

Περίληψη: Κάθε μέρα όλο και περισσότερες συσκευές αποκτούν πρόσβαση στο Internet - και δεν μιλάμε μόνο...

Κάθε μέρα όλο και περισσότερες συσκευές αποκτούν πρόσβαση στο Internet - και δεν μιλάμε μόνο για τα προφανή: laptop, smartphone ή tablet.

Το επόμενό σου ψυγείο ή πλυντήριο μπορεί να έχει κι αυτό Wi-Fi. Για να είσαι, λοιπόν, έτοιμος για το ψηφιακό μέλλον που έρχεται, συγκεντρώσαμε για εσένα τις καλύτερες επιλογές για ένα ολοκληρωμένο -και πραγματικό- smart home.

Modem/Router

Για να μπορούν όλες σου οι συσκευές να είναι πάντα συνδεδεμένες, θα πρέπει να εξασφαλίσεις σταθερή πρόβαση στο Διαδίκτυο -γι’ αυτό και όλα ξεκινούν από ένα καλό modem router. Με το TP-Link Archer C1200 μπορείς να είσαι σίγουρος ότι έχεις κάνει μια εξαιρετική επιλογή για όλες τις περιπτώσεις.

Το C1200 υποστηρίζει τόσο ADSL όσο και VDSL συνδέσεις, ενώ λειτουργεί σε δίκτυα 2,4 και 5GHz. Επιπλέον, με τις τρεις κεραίες του, το Archer C1200 modem router προσφέρει εξαιρετική εμβέλεια. Στην πίσω του πλευρά μπορείς να συνδέσεις ενσύρματα μέχρι και 4 συσκευές μέσω ethernet. Υπάρχει επίσης και θύρα USB 2.0, που υποστηρίζει αποθήκευση και διαμοιρασμό αρχείων.

Powerline adapter

Όσο καλή και να είναι η εμβέλεια του router σου, υπάρχει η πιθανότητα να μην είναι αρκετή για όλες τις συσκευές. Σε αυτή την περίπτωση ιδανική λύση είναι ένα σύστημα powerline. Σκέψου το σαν ένα δεύτερο router σε όποια πρίζα του σπιτιού θέλεις! Το Internet μεταφέρεται μέσα από το υπάρχον δίκτυο ρεύματος και έτσι δεν χρειάζεται να «τρέχουν» καλώδια μέσα στο σπίτι. Ανάλογα με το προϊόν, στην πρίζα που θα επιλέξεις μπορείς να έχεις ενσύρματη ή και ασύρματη σύνδεση.

Το TP-Link TL-WPA4220 είναι ιδανική λύση και για τις δύο περιπτώσεις. Διαθέτει ενσύρματη αλλά και ασύρματη σύνδεση, οπότε μπορείς να συνδέσεις τις συσκευές σου με τον τρόπο που θες. Η θύρα ethernet υποστηρίζει ταχύτητες μέχρι και 500Mbps ενώ ασύρματα η σύνδεση φτάνει μέχρι και τα 300Mbps.

Στην περίπτωση, όμως, που θέλεις την καλύτερη απόδοση δικτύου και να συνδέσεις ενσύρματα την συσκευή σου, τότε επίλεξε το D-Link DHP-P601AV PowerLine AV2. Ο λόγος για να το επιλέξεις είναι πως το powerline της D-Link διαθέτει gigabit ethernet. Έτσι μπορείς να εκμεταλλεύεσαι στο 100% τη σύνδεσή σου.

Όσο μακριά και αν είναι η smartTV ή η κονσόλα σου από το router, δεν σε απασχολεί, θα μπορέσεις να stream-άρεις και να κατεβάσεις ό,τι θες, χωρίς πρόβλημα. Το άλλο μεγάλο πλεονέκτημα του DHP-P601AV είναι το passthrough ρεύματος. Οι πρίζες στις οποίες θα το χρησιμοποιήσεις θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμες για να συνδέσεις ό,τι άλλο θέλεις σε αυτές.

IP Cameras

Με μία IP camera μπορείς να παρακολουθείς τον χώρο σου από όπου κι αν είσαι. Με πολλές IP cameras μπορείς να παρακολουθείς ακόμα και τη νύχτα. Για να μην μπλέξεις όμως με περιττά καλώδια, επίλεξε μια IP Camera με ασύρματη συνδεσιμότητα Wi-Fi, όπως αυτές που θα βρεις παρακάτω:

Xiaomi Mi Home Camera 360

Mπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού! Η κάμερά της προσφέρει βίντεο 720p και μπορεί να καλύψεις 360° οριζοντίως, ενώ μπορεί να καταγράψει και ήχο μέσα από το ενσωματωμένο μικρόφωνο. Μπορεί επίσης να κάνει καταγραφή και σε κάρτα μνήμης microSD μέχρι και 64GB. Η ρύθμισή της κάμερας μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από την εφαρμογή του Mi Home και μέσα από αυτή μπορείς να βλέπεις ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει στο χώρο σου, ακόμα και τη νύχτα.

Ezviz C3C

Το μοντέλο C3C της Ezviz σου προσφέρει βίντεο με ανάλυση HD στα 30 fps και μπορεί να δει για εσένα σε απόσταση μέχρι και 30 μέτρα. Διαθέτει και νυχτερινή θέαση ενώ με τη χρήση μιας κάρτας microSD μέχρι και 128GB η Ezviz C3C μπορεί να καταγράψει μέχρι και 30 μέρες δραστηριότητας. Χάρις στην πιστοποίηση IP66 η C3C μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε εξωτερικό χώρο, ενώ χρησιμοποιώντας την εφαρμογή μπορείς να λαμβάνεις ειδοποιήσεις άμεσα σε περίπτωση που η κάμερα ανιχνεύσει κίνηση.

Ezviz EZ360

Αν δεν θέλεις όμως να τρυπήσεις για να τοποθετήσεις την IP camera, τότε μπορείς να επιλέξεις μια που να τοποθετείται και σε έπιπλο, όπως η Ezviz EZ360. Η EZ360 σου προσφέρει και αυτή νυχτερινή όραση, αλλά μπορείς να βλέπεις πολύ περισσότερο χώρο, καθώς κάμερα είναι περιστρεφόμενη και μπορεί να καταγράψει μεγαλύτερο οπτικό πεδίο. Η καταγραφή μπορεί να γίνει και εδώ σε κάρτα microSD, ενώ οι ειδοποιήσεις μέσω τις εφαρμογής θα σας ενημερώσουνε σε πρώτο χρόνο για ό,τι συμβαίνει.

TP-Link NC 450

Με την NC450 της TP-Link θα καλύψεις όλες σου τις ανάγκες για παρακολούθηση χώρου. Διαθέτει όλα τα απαραίτητα βασικά χαρακτηριστικά για πλήρη παρακολούθηση, όπως περιστρεφόμενη κάμερα, νυχτερινή όραση και αποθήκευση σε κάρτα microSD, αλλά τα πλεονεκτήματά της δεν σταματούν εκεί. Η NC450 διαθέτει αμφίδρομο ήχο μέσα από το ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο της. Έτσι μπορείς να ακούσεις τι γίνεται στον χώρο, αλλά και να σε ακούσουν στον χώρο. Επιπλέον η εφαρμογή της TP-Link διατίθεται όχι μόνο για smartphone αλλά και για Mac ή Windows.

D-Link DCS-P6000LH Mini

Η D-Link DCS-P6000LH Mini είναι ένα πλήρες πακέτο σε μικρό όμως μέγεθος. Διαθέτει HD ανάλυση βίντεο και παρακολούθηση ημέρας και νύχτας αλλά κι ειδοποιήσεις σε περίπτωση που ανιχνευθούν ήχος ή κίνηση. Μπορεί να μην είναι περιστρεφόμενη, αλλά το μικρό της μέγεθος και το μαύρο της χρώμα μπορούν να δέσουν αρμονικά με το χώρο, ώστε να μη γίνεται αντιληπτό ότι ο χώρος παρακολουθείται από κάμερα.

Για να δεις όλα τα προϊόντα smart home, επισκέψου ένα κατάστημα Public ή μπες απλώς στο public.gr.