Smartphone και διακοπές: φρόντισε τον καλύτερό σου φίλο με αξεσουάρ και apps!

Περίληψη: Επιτέλους διακοπές! Η αγαπημένη εποχή όλων μας, αν και καθυστέρησε με βροχές και κρύα, επιτέλους...

Επιτέλους διακοπές! Η αγαπημένη εποχή όλων μας, αν και καθυστέρησε με βροχές και κρύα, επιτέλους έφτασε! Καθώς ετοιμάζεσαι για κάποια παραλία, όμως, καθώς ετοιμάζεις τις βαλίτσες σου, το sac de voyage ή το backpack, δεν πρέπει να ξεχάσεις πως, ως επί το πλείστον, βασίζεσαι στις ικανότητες και τις αρετές του πιστού σου smartphone. Τόσο για την επικοινωνία σου με τον υπόλοιπο κόσμο, όσο και για την ψυχαγωγία σου, όλες αυτές τις βαρετές ώρες πάνω σε κάποιο πλοίο ή μέσα σε κάποιο ΚΤΕΛ ή τραίνο, θα χρειαστεί να επιστρατεύσεις το κινητό σου, για να μιλήσεις με τους δικούς σου, να κανονίσεις τι ώρα θα σε "μαζέψει" κάποιος καλός φίλος από το αεροδρόμιο ή το λιμάνι, και, απλά, για να παίξεις... Candy Crush ή Arkanoid, για να περάσει η ώρα.

"Hardware"

Για να έχεις το smartphone σε "φόρμα", όμως, θες αξεσουάρ! Οι ώρες που θα περάσεις μακριά από πρίζες και φορτιστές, θα είναι πολλές. Εξοπλίσου με ένα (ή και δύο) powerbanks, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, πως δεν πρόκειται να ξεμείνεις από μπαταρία, όσο κι αν παίζεις παιχνίδια non-stop, από την απογείωση μέχρι την προσγείωση! Δεύτερο απαραίτητο αξεσουάρ, μια καλή θήκη! Σε κάθε ταξίδι, το smartphone σου έχει να αντιμετωπίσει αυξημένες φθορές, κακουχίες και χτυπήματα σε τσάντες και τσέπες. Παράλληλα, αν σκοπεύεις να το παίρνεις μαζί σου και στην παραλία, τότε μάλλον χρειάζεται να πεταχτείς στο πλησιέστερο Public και να πάρεις μια αδιάβροχη θήκη, για να μη σε νοιάζουν νερό και άμμος. Επόμενη στάση, ένας φορτιστής με πολλαπλές εξόδους, στην περίπτωση που πηγαίνεις διακοπές με φίλους. Για να μην χρειαστεί να φορτίζετε τα κινητά σας με βάρδιες, πάρε έναν φορτιστή με 2 ή 3 εξόδους και... καθάρισες! [gallery link="file" size="full" ids="51203,51204,51205"] Αν είσαι οπαδός των selfies και, κατά τις διακοπές σου, στενάζει το Instagram και κλαίει το Facebook, τότε θες και αξεσουάρ! Στα Public μπορείς να βρεις όλα τα απαραίτητα self-ο-αξεσουάρ, ώστε να μη χρειάζεσαι ευλυγισία... μπαλαρίνας, για την τέλεια selfie! Τελευταία στάση... ήχος! Πήγαινε μια βόλτα στα Public για να βρεις το σετ αδιάβροχων ακουστικών που σου ταιριάζει, είτε αυτό είναι ασύρματο είτε ενσύρματο, για να μπορείς να ακους τους αγαπημένους σου ρυθμούς ακόμη και μέσα στη θάλασσα!

"Software"

Βέβαια, εκτός των υλικών αξεσουάρ, υπάρχουν και apps τα οποία μπορούν να βοηθήσουν τις καλοκαιρινές σου εξορμήσεις! Προφανώς, το πιο χρήσιμο, ίσως, app είναι ένα που σχεδόν όλοι ήδη έχουν εγκατεστημένο: το Google Maps! Στην εντελώς απίθανη περίπτωση που δεν το έχεις, απλά εγκατέστησέ το... τώρα! Θα έχεις επί τόπου, όλους τους χάρτες και τις διαδρομές της υφηλίου στα χέρια σου. Επίσης, αν πρόκειται να εκδράμεις σε... άλλη γη κι άλλα μέρη -- δηλαδή στο εξωτερικό -- όπου δεν κατέχεις την τοπική διάλεκτο, κατέβασε το Google Translate για να μπορείς να μεταφράζεις, όχι μόνο λέξεις, αλλά ακόμη και επιγραφές και ταμπέλες! Τέλος (για τη Google), εγκατέστησε το Google Trips. Πρόκειται για ένα app το οποίο θα οργανώσει όλο σου το ταξίδι, θα φέρει σε επαφή όλες τις πληροφορίες και μπορεί να σε γλυτώσει από πολύ κόπο. Απλά δες το βίντεο για να καταλάβεις. Καλό καλοκαίρι!