Smartphone με μεγάλη μπαταρία: Αυτές είναι οι καλύτερες επιλογές σε κάθε κατηγορία

Περίληψη: Καλοί οι πυρήνες, ωραία τα Megapixel, πανέμορφη η μεγάλη οθόνη, αλλά αν το κινητό σου...

Καλοί οι πυρήνες, ωραία τα Megapixel, πανέμορφη η μεγάλη οθόνη, αλλά αν το κινητό σου δεν αντέχει ούτε μισή μέρα χρήσης τι να τα κάνεις όλα αυτά; Ένας παράγοντας που συχνά παραβλέπουμε στην επιλογή νέου κινητού είναι η διάρκεια της μπαταρίας, εστιάζοντας σε άλλα χαρακτηριστικά. Αν οι ανάγκες σου μέσα στην ημέρα δεν είναι πολύ μεγάλες, τότε ίσως να μην σε νοιάζει και πολύ η μπαταρία, καθώς τα περισσότερα smartphone θα σε καλύψουν. Αν όμως έχει μεγάλες απαιτήσεις και χρησιμοποιείς το smartphone σου συνέχεια, τότε πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις αυτό τον οδηγό.

Για τις budget συσκευές, η λύση σε όλα σου τα προβλήματα έχει ένα όνομα: Xiaomi. Η κινέζικη εταιρία προσφέρει πληθώρα δυνατών τεχνικών χαρακτηριστικών ακόμα και στις οικονομικότερες συσκευές της. Το σημαντικότερο όμως είναι πως τις εξοπλίζει και με μεγάλες μπαταρίες. Νεότερη συσκευή στη γκάμα της το Xiaomi Redmi 7 το οποίο ζητάει λίγα αλλά δίνει πολλά. Οκταπύρηνος επεξεργαστής, μεγάλη οθόνη και διπλή κάμερα συνδυάζονται με μία μπαταρία 4.000mAh που υπόσχεται εξαιρετική αυτονομία.

Περνώντας στην mid-range κατηγορία αυξάνονται και οι επιλογές σου. Εδώ θα βρεις αρκετά smartphone με μπαταρία 4.000mAh, όπως το Xiaomi Redmi Note 7, το Huawei P Smart Z και το Samsung Galaxy A50. Υπάρχει όμως ακόμα μία επιλογή που ξεπερνά κάθε άλλη πρόταση. Το Samsung Galaxy A70 είναι το μόνο smartphone αυτής της κατηγορίας με μπαταρία 4.500mAh. Τα 500mAh παραπάνω μπορούν να επεκτείνουν αρκετά την χρήση σου μέσα στην ημέρα ή και να σου χαρίσουν δύο ημέρες αυτονομίας αν χρησιμοποιείς λιγότερο το κινητό σου.

Για την επόμενη επιλογή θα μείνουμε στη mid-range κατηγορία, αλλά θα δούμε τις πιο premium επιλογές. Δηλαδή τα smartphone εκείνα που διαθέτουν χαρακτηριστικά που πλησιάζουν σε απόδοση τις ναυαρχίδες. Η πιο σοφή επιλογή εδώ είναι να επιλέξεις μία περσινή ναυαρχίδα, τα χαρακτηριστικά της οποίας παραμένουν πάρα πολύ ανταγωνιστικά, αλλά το κόστος είναι μικρότερο από τα νεότερα μοντέλα. Το Huawei P20 Pro είναι αυτή η ναυαρχίδα, που διαθέτει κορυφαία τριπλή κάμερα, OLED οθόνη, και τον οκταπύρηνο Kirin 970. Η μπαταρία των 4.000mAh είναι στα επίπεδα των προηγούμενων προτάσεων του οδηγού αλλά τα χαρακτηριστικά του είναι πολύ ανώτερα.

Αν όμως δεν θες τίποτα λιγότερο από το κορυφαίο, όχι μόνο στη μπαταρία, αλλά σε όλα, τότε μόνο οι φετινές ναυαρχίδες μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σου. Εδώ ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος και οι διαφορές μικρές. Το ποια συσκευή θα επιλέξεις τελικά θα εξαρτηθεί στις λεπτομέρειες. Στα high-end smartphone, η κορυφή σε μπαταρία ανήκει στο Samsung Galaxy Note 10+. Το ολοκαίνουργιο Note της Samsung διαθέτει μπαταρία 4.300mAh και ένα σωρό άλλα κορυφαία χαρακτηριστικά όπως S Pen, 12GB RAM και 256GB αποθηκευτικό χώρο. Αν το S Pen δεν σε ενδιαφέρει τότε μπορείς να πας και στο Samsung Galaxy S10+ με μπαταρία 4.100mAh και παρόμοια χαρακτηριστικά.

Το μόνο σημείο στο οποίο τα φετινά Samsung έχουν δυνατό αντίπαλο είναι η κάμερα. Εκεί το Huawei P30 Pro με την τετραπλή κάμερα, τον Periscope αισθητήρα και την απίστευτη νυχτερινή λειτουργία του δίνουν τον τίτλο του κορυφαίου φωτογραφικού κινητού της αγοράς. Και από αυτονομία όμως δεν πάει πίσω καθώς διαθέτει μεγάλη μπαταρία 4.200mAh.

Εσύ όμως μπορεί να είσαι λάτρης του iOS και να μην θέλεις να κάνεις το άλμα στη αντίπερα όχθη. Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση; Εδώ η λύση είναι μία, διαλέγεις το «μεγάλο» iPhone. Το iPhone XS Max μπορεί να έχει μπαταρία 3174mAh αλλά το mobile λειτουργικό της Apple κάνει αρκετά πιο αποδοτική διαχείριση του συστήματος προσφέροντας αυτονομία που είναι ανταγωνιστική με τις υπόλοιπες προτάσεις της κατηγορίας.

Όπως βλέπεις έχεις πάρα πολλές επιλογές που θα διώξουν το άγχος της φόρτισης από την καθημερινότητά σου. Σε όποια κατηγορία τιμής κι αν ψάχνεις, υπάρχουν πολλά smartphone που προσφέρουν την αυτονομία που ζητάς από την επόμενη συσκευή σου.